Det muslimske brorskapet hyller Erdoğans «forsvar for demokratiet»

0

Kuppforsøket og motkuppet til Erdoğan er et spennende prisme for en serie motsetninger i hele regionen og langt ut over den.

Plutselig har den servile NATO-pressa oppdaget at Erdoğan har diktatoriske tendenser. Så lenge han nøyde seg med å føre krig mot Syria via jihadister og så lenge han førte borgerkrig mot sin egen befolkning i de kurdiske områdene, hadde de ingen innvendinger. Men da han slo tilbake et kuppforsøk som åpenbart hadde sympati i flere vestlige hovedsteder, har de oppdaget mannens opplagte diktatortendenser. Man kunne sagt «velkommen etter», hvis bare ikke innrømmelsen var så hyklersk og inkonsekvent.

Men andre hyller Erdoğans motkupp. Blant dem finner vi Det muslimske brorskapet og Hamas.

Abdullah El Haddad, som er sønn av Brorskapets egyptiske leder Essam El-Haddad sier følgende:

“The president, along with the elected government officials, managed to counter the attempted coup by conducting smart decisions and mobilizing people on the streets. For us, as anti-coup activists, we learned much from their efforts,”

Det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua forteller om hvordan Hamas feiret Erdoğans seier over kuppmakerne:

Thousands of Hamas movement supporters rallied Saturday in the streets of the Gaza Strip against the failed coup and in support for Turkey and its president Recep Tayyip Erdogan.
Riding on vehicles and walking on foot, Hamas supporters took to the main streets allover the Gaza Strip and waved flags of Turkey and Hamas green flags.
They chanted slogans in support for the Turkish people’s resistance to the coup and in support for Turkish President Erdogan.

Det er vel ikke å vente at våre hjemlige tilhengere av Brorskapet og Hamas tar dette inn over seg, at de skal innse at disse bevegelsene og Erdoğan er samme ulla. Og det er heller ikke å vente at NATO-entusiastene vil gå inn for å utelukke Tyrkia fra organisasjonen bare fordi han innfører diktatur og arresterer noen titusener av folk.

 

Forrige artikkelTrump, NATO og Baltikum
Neste artikkel”Krigen mot terror” og de multinasjonale selskapene som tjener på den
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).