Den mest overeksponerte banken i Europa er…

24

ikke den italienske banken Monte dei Paschi di Siena, enda denne eldste banken i verden er godt over randen av konkurs. Det er derimot Deutsche Bank. Den tyske storbankens aksjer er i dag (7. juki 2016) bare verdt 8% av hva de gikk for før krakket i 2007.

deutsche bank2

Deutsche Bank har i nyere tid vært en internasjonal investeringsbank på linje med Goldman Sachs, JP Morgan, Bank of America og Citigroup. De tre største eierne er BlackRock, Paramount Services Holdings Ltd., British Virgin Islands og Supreme Universal Holdings Ltd., Cayman Islands – altså verdens største investeringsfond og to institusjoner i skatteparadiser. Men også Bank of America, Vanguard, Goldman Sachs, JP Morgan osv, kort sagt «the usual suspects».

Men nå vakler den på kanten av stupet.

Mesteparten av det banken tjente midt oppe i finanskrisa kom fra manipulasjoner av den såkalte Libor-renta.

I 2012 skjulte banken et tap på 12 milliarder dollar for ikke å risikere at myndighetene skulle gripe inn, skrev Financial Times.

I 2016 rapporterte banken at den hadde hatt et tap på 6,8 milliarder euro året før.

Bloomberg mener at banken sitter fast i en ond spiral som den vanskelig kan komme ut av.

Andre kilder sier at bankens verdier er blåst opp 40 ganger i forhold til egenkapitalen. 30. juni 2016 ga USAs Federal Reserve beskjed om at Deutsche Bank ikke har bestått deres stress test.

Italias statsminister Matteo Renzi slåss med ryggen mot veggen for å hindre banksammenbrudd i Italia og har møtt kalde skuldre i Tyskland. Dette fikk ham til å si at italienske banker ikke er på langt nær så dårlig stilt som visse andre europeiske banker, ikke minst Deutsche Bank.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


24 KOMMENTARER

 1. Tror du de kommer til å rive hverandre i filler? Eller vil de stille opp i samlet flokk og true til seg mer «penger»? Blir det bail-in? Vil det føre til at den siste rest av tillit forsvinner?

  Jeg tror jeg kjøper inn noen ekstra mjølposer nå. Til tre måneder – minst.

  • Ikke bailout eller bail-in, men minus ørten prosent innskuddsrente og forbud mot kontanter. På den måten får de kapitalen de trenger.

   Hvis ikke «Isis» angriper Deutsche Banks hovedkvarter og på den måten «løser hele problemet» ved å utløse en global katastrofe og fjerne alle papirer og harddisker som beviser at det var noe muffens hos DB.

   Neida, jeg tror nok at fiatsystemet og fraksjonsreserver er avskaffet innen desember i år. Ihvertfall er avskaffelsen godt igang innen da. Og DB og de fleste andre storbanker vi har hørt om, går forhåpentligvis med i dragsuget. Men kanskje det er for mye å håpe på.

   Banksterne/globalistene har trolig planlagt en blockchainvaluta som hovedpengesystem i den nye verdensordenen sin, og en slik valuta kan fungere godt uten et fraksjonsreservesystem.

 2. Etter å ha studert «banksystemet» noen måneder, er jeg kommet fram til følgende:

  1) Systemet er et «pyramidespill», og blir ledet av de som styrer alt på denne planeten ( follow the money).

  2) Vi er er, og blir lurrt trill rundt hele tiden.

  3) Finansfolk har ikke peiling på hva de holder på med. Det gjelder bank/finans-ansatte, Finansdepartementet med Siv Jensen i spissen, leder av finanskomiteen på Stortinget etc. Det gjelder også såkalla finanseksperter/analytikere, som uttaler seg på NRK; TV2 o.l. Unntaket må være Peter Warren.( se «Bankbløfffen» av Hans Erik Olav den 14.mai 2016 i Ny Tid)

  3) Vi må forvente en finanskrise/finanskollaps før året er omme. Denne blir verre enn 2008 og kanskje verre enn 1929.

  Den beste informasjon fant jeg i artikkel: «Penger, Makt og Din Framtid» av Carl Showalter på «norgespartiet.no» den 12.juni 2009.
  Her blir kapitalkrav=fractional reservebanking=egenkapital diskutert. Jeg er også kommet i kontakt med en Charles på Hayek på
  «charleshayek@thefinalbubble.com». Han mener bestemt at en finanskrise vil komme i løpet av høsten. Han anbefaler kjøp av gull og sølvmynter.

  Dersom jeg har tolket artikkelen over så kan Deutche Bank låne ut 40 ganger ev sin egenkapital. Det må da være ny verdensrekord.
  I Norge var tallet 8,5. det er sannsynligvis høyere i dag. En bekjent av meg, som er medlem av «forstandersskaet» i en lokal bank, fortalte at banken hadde 28% egenkapital. Jeg repliserte at dette må være norgesrekord, og han var enig i dette.

  Ja ja, vi får ta ut sparepengene våre og vente på dommedag, hvis ikke Jensemann kommer oss i forkjøpet og trykker på «knappen» (med påholden penn) og starter WW 3.

  • Hei Njål

   1) yupp

   2)yupp

   3) Det er kun innen finans du finner de som vet hva de driver med. De har empirisk kunnskap. Ikke alle – og vi må huske at de kan vedde mot oss, som ikke skjønner det når de lurer oss en gang. De eier i praksis utdanningssystemet også – les J.T.Gatto, så de kan styre kunnskapen dit den er nyttig for dem. Økonomer er opplært i å ikke forstå, bare gjenta.

   4) De ikke har løftet en finger for å rense opp i den korrumperte pølen som dollar-økonomien synker i, men bare slengt inn mer rottenskap. Akkurat nå leser jeg Bill Blacks «the Best way to Rob a Bank, is to Own One». Han viser hvordan vi har laget et kriminogent miljø, som belønner de kriminelle og straffer ærlighet.

   Professor Steve Keen har vist at banker låner ikke ut på egenkapitalen, de låner ut på penger de har lånt av andre banker. Problemet oppstår når dette markedet fryser (når ingen lenger kan stole på andre). I dette just-in -time samfunnet er dette et temmelig kraftig våpen.

   Hvis Deutche Bank har 70 billiarder dollar i derivater – som på dette tidspunkt er uomsettelige, så må det være mer en 40 ganger egenkapitalen? Du veit hvor mye en billiard er?

   Det blir vel Killary som får en telefon klokka fire en morgen – etter sikkerhetsvaktenes vitnemål antar jeg hun vil brøle kill them – kill them all!

   • Økonomi er jo så mangt, men folk som har studert pengeteori/ penge- og kredittlære og makroøkonomi har vel ofte dyp forståelse selv om de ikke selv driver aktivt i finans?

    Ellers har du rett; i det minste noen finansfolk må ha visst hva de har drevet med, for situasjonen kan umulig ha dratt seg til slik den er nå ved tilfeldigheter. Som ofte dokumentert her i avisa hender det jo at de snakker ut om et og annet også, eller sier ting i en annen kontekst, og alt bekreftes jo stort sett. Men i mediene og i definisjonsmakt-sammenheng overfor folk flest, og ikke minst overfor politikere, er økonomene nyttige i rollen som yppersteprester eller forskere som minner oss naut om noe de fremstiller som naturlover. De forklarer for eksempel hvorfor vi ikke kan bruke oljefond til nødvendig infrastruktur, skoler, helse, you name it, hokus pokus, kan ikke. Mange av dem tror det nok selv. Men seriøst, hvor mange sk. økonomer uteksaminerer BI og de hvert år? Hauger og lass. Det må jo være gått inflasjon i betegnelsen økonom? Det er jo blåruss over faenmeg alt, og de fleste skjønner jo ikke mer enn folk flest i snitt. Jeg sier ikke mer.

    • Professor Steve Keen viser i «Debunking Economics» at faget ikke er fundamentert på solid grunn, og Paul Samuelson skal ha sagt at det heller ikke er meningen at den vanlige økonom skal være noe annet enn et instrument, uten dypere forståelse.
     Noen klarer å bryte gjennom innenfor akademia, men da har de ofte en plattform allerede – i Keens tilfelle matematikk.
     Så godt som alle kritikere har bakgrunn fra mer praktiske sider av faget, og det er jo påfallende at all empiri (i form av historien), er fjernet fra pensum.

     • En norsk billiard er en amerikansk quadrillion.
      En norsk quadrillion er en amerikansk septillion.

     • Takk skal du ha. Da lærte jeg noe nytt i dag også. Men hva er høyest av «quadrillion» og «billiard». Antall nuller er fint om du kan angi.
      Steve Keen har skjønt hva det hele går ut på.

     • Amerikanerne har ikke -ard-tallene, slik vi har. Ingen milliard, billiard eller trilliard. Dermed kommer vi veldig fort i utakt oppover i tallrekka. Jeg foretrekker å skrive om 1000 milliarder framfor å skrive billion, når jeg skriver på norsk. For i USA heter jo dette trillion. I motsatt fall, tror jeg at det lett bllir misforståelser.

   • Det er litt i overkant av 70 billioner dollar DB angivelig har i derivateksponering. En norsk billion er 1000 milliarder, og er altså det samme som amerikanerne kaller trillion. En billiard er derimot en million milliarder.

    • Ja, jeg vet forskjell på norske og amerikanske billioner etc. Det jeg spurte om er det : 1) 70 norske billioner dollar eller er det: 2) 70 amerikanskre billioner dollar ?. Siden det er dollar skulle en tro at det er amerikanske billioner, men det kan misforstås. Siden det er skrevet på norsk ..

     • Jeg svarte ikke deg, men AnneBrit. Det var hun som tok feil om disse tallene. (Kanskje du også gjorde det, men det vet jeg ikke, for jeg har ikke lest innleggene dine ennå.) Kommentarsystemet her er «nested». (Gidder ikke sjekke hva det kalles på norsk.)

      Derivateksponeringen til DB er angivelig på noe over 70 000 mrd. dollar. Dette kalles «70 billioner» dollar på norsk, og «70 trillion» på engelsk.

      Men jeg vet ikke om det stemmer at eksponeringen er så stor. Eller så liten. Forskjellige kilder er vel uenige.

      Katastrofe blir det uansett når ting går til helvete. Men siden DB er TBTF, blir den vel kanskje reddet med skattebetalernes penger, på ett eller annet vis.

      At den øverste eliten har planlagt det hele, trenger man bare lytte til Lagarde for å forstå.

 3. Det er ikke bare aksjekursen DB sliter med, men også avsløringene om manipulering av gull- og sølvpriser.
  http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-03-04/barclays-deutsche-bank-accused-of-gold-fix-manipulation
  http://www.zerohedge.com/news/2016-04-14/case-closed-deutsche-bank-confirms-silver-market-manipulation-legal-settlement-agree
  Rykter kan fortelle at kineserne har tatt over kontrollen av DB, men dette har verken blitt bekreftet eller avkreftet fra offisielt hold.
  Skal man sikre seg for den uunngåelige monetære fremtidig kollaps, holder det ikke bare med gull eller sølv. Våpen og ammunisjon, fiske- og fangstredskaper, drivstoff, medisiner, fremkomstmiddel, frø, mat, dopapir, krydder, tobakk, batterier/strøm er nyttige byttemidler – hvis man har noe avse. Også kunnskap innen vise fag, som håndverk, elektronikk, mekanikk, radiokommunikasjon, jordbruk og legevirke vil være nyttig. Byfolk med kun teoretiske fag vil få store problemer.

 4. Det var gode kommentarer av alle her. Selvfølgelig er det noen som vet hva som foregår, men svært få innenfor systemet, Jeg tror neppe at Bjerke er allvitende, selv om han burde kjent til «Panama paper»-saken. Problemet er at de som burde vite, ikke vet. Det gjelder Administrerende direktør i Bankenes sikringsfond og fondets styreleder, videre lederen av Finanskomiteen på Stortinget Svarene de gav på spørsmål fra Ny Tid, vitner om manglende kunnskap.
  Problemet er at alle banker i Norge (inkludert Norges Bank) er styrt utenfra av Fed ( Federal Reserve System). Den privateide sentralbanken i USA.
  Til Anne Brit. Når du skriver at Deutche Bank har 70 billiarder dollar i derivater, mener du da norske 70 milliarder dollar, eller mener du norske billiarder ?.
  Jeg vil ellers nevne at Norges Bank solgte ut sin gullbeholdning i 2004 (etter at Gjerdrem hadde vært på Bidenbergermøte i 2002 eller 2003). Gullbeholdningen ble solgt på gullmarkedet i London for 1,5 milliarder kroner. I dag verdt langt over 10 milliarder. Det er i dag hemmelig hvor gullbeholdningen fra Norge befinner seg. Det spekuleres i hvem som sitter på «gullet» idag, men China er en stor favoritt. Vi må også regne med at dersom gullet er i China, er det i samarbeid med Fed. Uansett så sitter de (the hidden hand), og venter på finanskollapsen, der de forventer at gullstandarden på nytt blir innført.

 5. DB-aksjen opplever, som ventet, en ganske stor dead cat bounce nå. Jeg tror «trendreverseringen» kanskje kan fortsette helt til 8. september. Den dagen inntreffer en dramatisk begivenhet — trolig et stort terrorangrep, en krigshandling eller en naturkatastrofe. Eventuelt en kombinasjon. Påfølgende dag, en fredag 77 dager etter forrige krakk, blir en meget svart dag på børsene generelt og for DB spesielt. To dager senere, 11. september, kommer elitens respons på 8. sept.-katastrofen. Eller ihvertfall begynnelsen på responsen.

  Numerologisk er 9/9/2016 det samme som 999, altså 666 snudd på hodet. Og siden det er 77 dager etter forrige krakk er det en svært betydningsfull dag for Lagarde og resten av eliten.

 6. Som i amerikanske trillioner:
  https://www.youtube.com/watch?v=Tym9AhMNcP0

  Jeg tror det ikke er noen som vet hva de er verdt, og ingen som har lyst til å finne det ut. Jeg skjønner ikke egentlig hvordan dette har fått lov å utvikle seg, men at det er alvor er sikkert. Det har ikke manglet advarsler dog, og USA har «fiksa» sine banker. EU har gjort lite, og uten vekst så er vi her.

  Her er Yves Smith kommentar:

  http://www.nakedcapitalism.com/2016/07/deutsche-bank-chief-economist-joins-socgen-chairman-in-trying-to-foment-banking-crisis-to-get-germany-brussels-to-blink.html

 7. Børsene går så det griner nå og boligprisene går i taket, alt takket være sentralbanksternes rentepolitikk. Denne politikken tror jeg de fortsetter med enda en stund, men katastrofen 8. september kommer likevel til å gi mange av aksjekursene et svært solid sjokk. Jeg tipper det er først 9. september at f.eks. Dagsrevyen viser en reportasje om hvordan det «egentlig» står til med DB. Frem til da blir det nok stort sett ganske smooth sailing, naturligvis med enkelte småkrakk og korreksjoner nå og da.

  Det interessante blir å se om det nåværende pengesystemet får overleve eller om det blir avløst av et helt nytt system, f.eks. et basert på blockchainteknologi.

  Det blir nok en del bank runs i september og kanskje oktober, og mange mennesker kommer til å forsøke å flytte pengene sine inn i Bitcoin. Og naturligvis også inn i edelmetaller. Men når bankene tar «ferie» på ubestemt tid og samtidig forbyr uttak av kontanter i tillegg til å sette ned innskuddsrentene til et tosifret negativt tall, da blir det ikke nødvendigvis lett å få tak i hverken gull eller bitcoins.

  • Jeg tror du er inne på noe. Toppfolkene som Draghi vet nok ståa i Deutsche Bank (DB) og i de italienske bankene. Sentralbanken kommer nok til å pøse på med kvantitative lettelser i håp om å kunne holde ting flytende en stund til. Kanskje kommer vi til å oppleve at den europeiske sentralbanken overtar de råtne lånene og «verdi»-papirene til DB og de italienske bankene? IMF og sentralbanken har allerede vært med på en pakke der «råtne lån» i italienske banker er solgt til private med garantier fra den europeiske sentralbanken.

   Derivatene til Deutsche Bank er bare «små penger». Banken har utstedt såkalte CoCo-bonds (lån) for å skaffe kapital etter finanskrisen i 2008. Disse verdipapirene gir eierne avkastning hvis banken går med overskudd, men går banken med underskudd i periode blir disse lånene konvertert til aksjer i banken. Går det dårlig med banken så vil altså eierne ikke få renter på sine lån, men eierne av lånet får altså overtatt «verdiløse» aksjer i samme bank (høres ut som pyramidespill – gjør det ikke?) Totalt har Deutsche Bank utstedt slike bonds for 102 tusen milliarder euro, nesten dobbelt så mye som de har av derivater.

   Banken er også eksponert mot skiferoljeindustrien i USA og i kinesiske selskaper. Man kan ikke akkurat kalle det lavrisikoinvesteringer. Deutsche Bank kan klare å holde seg flytende bla. som følge av at derivatene ikke må innfris. Kanskje smeller det først i de italienske bankene? De har allerede såkalt «non-performing loans» på skyhøye 18% og den italienske økonomien er i resesjon. Situasjonen begynner å ligne veldig på Hellas. Det spekuleres i at det blir en såkalt «bail-in» i Italia og der lån blir konvertert til verdiløse bankaksjer.

   Det som synes klart er at de såkalte kvantitative lettelsene ikke kan gjøre noe med de grunnleggende problemene hverken i den Italienske og flere andre europeiske lands økonomier.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.