Britisk tenketank: – Brexit et hardt slag for TTIP-forhandlingene

18

Da de britiske velgerne stemte for brexit lagde de også store problemer for dem som prøver å tvinge gjennom den såkalte TTIP-avtalen. Dette er oppfatninga til den britiske tenketanken Chatham House.

Chatham House, eller egentlig Royal Institute of International Affairs, er så nær du kan komme kjerna i den britiske eliten. Den har solide røtter i den britiske kolonialismen og er britenes parallell til USAs Council on Foreign Relations. Deres sponsorer og partnere er ganske enkelt «the 0,01% community». Når de uttaler seg er det ganske enkelt Makta som snakker. De skriver om vanskene for TTIP-avtalen etter brexit:

The result of the UK’s EU referendum will blow a strong wind into the face of TTIP negotiators on three fronts. First, the Brexit vote will delay the TTIP talks as EU officials will focus their attention and political capital on the future UK-EU relationship. Once the UK government triggers Article 50 of the Lisbon Treaty, both sides have two years to sort out the separation proceedings. Only after it has become clear what Britain’s relationship with the EU will look like will the European side stop navel-gazing. The TTIP negotiations will likely continue in the meantime, but will be put on the back-burner.

Second, any progress on TTIP will require clarity on what both sides are bringing to the negotiating table. But until the final nature of the UK-EU relationship is known, it will be difficult for the American side to assess exactly how valuable the access to the remaining EU market is. This raises the question of whether American negotiators will put forth their best offers if they don’t know what benefits they will obtain for making concessions.

Third, with Britain’s vote to leave the EU, TTIP has just lost one of its greatest cheerleaders. French and German officials are increasingly expressing concerns about TTIP. Within three days of the Brexit vote, French Prime Minister Manuel Valls dismissed the possibility of a US-EU trade deal, stating TTIP was against ‘EU interests’. In addition, 59 per cent of Germans oppose TTIP – up from 51 per cent – according to the most recent Eurobarometer survey. Britain’s voice for further trade liberalization will be sorely missed by American negotiators eager to strike a deal.

Men Chatham House håper jo at den milliardærklassen de representerer vil lykkes med TTIP til slutt. De håper at det bare dreier seg om en utsettelse. Det de ikke forsøker å analysere er hva slags motstand som kan bygge seg opp i den pustepausen som brexit har gitt. Og for oss som ønsker å nedkjempe denne katastrofale avtalen gjelder det å bruke denne galgenfristen godt.
KampanjeStøtt oss

18 KOMMENTARER

 1. Jeg legger linken her siden det ikke er en Trump-tråd oppe akkurat nå:

  Enkelte i amerikansk tenketankeland antyder et kupp hvis Trump vinner. Forfatterne fremstiller kuppet som et motkupp mot en egenrådig Trump. Egentlig er dette en ganske heftig trussel; å planlegge å styrte statsoverhodet er muligens lovstridig også i USA (?), men disse lovene gjelder kanskje ikke det er framsatt i en ledende avis og skrevet av en i den politiske eliten. Hvor realistisk dette er, er vanskelig å si, men tenketanken forfatteren kommer er ikke å kimse av:

  «Trump is not only patently unfit to be president, but a danger to America and the world. Voters must stop him before the military has to»

  http://www.latimes.com/opinion/op-ed/la-oe-kirchick-trump-coup-20160719-snap-story.html

   • Visepresidenten blir ikke spiselig. Trump reiser jo rundt og holder personlige auditions for å plukke ut vedkommende selv, og han skylder sikker partiet å plukke en av deres stokk konservative idioter som plaster på såret for at han rappa hele showet fra dem. Skyt dem begge, så vi kan få inn Clinton og bli ferdige med den verste krigen verden har opplevd først som sist.

    • Jeg liker å sammenligne med Harry Potter. En ny statsminister blir valgt og begynner glad og ivrig første dag på jobben. Så tar noen tvilsomme han til siden, og forklarer han at verden som han trodde han kjenner den, egentlig ikke eksisterer: den ekte verden er en med hekser, trollmenn, dødsetere osv. Så forteller de ha hva virkeligheten egentlig er, og hva han må gjøre.

     På lignende vis, blir amerikanske presidenter tatt til siden av noen tvilsomme typer, forklart hvordan verden egentlig fungerer, litt mer av Zapruder-filmen osv. og at han nok bør være samarbeidsvillig. 😉

     • Ja, en blanding av Harry Potter og Javel, Statsminister. Jeg tror en av de få presidentene (den eneste?) som forsto presidentrollen kun som rolle fullt ut fra dag én, var den profesjonelle skuespilleren Ronald Reagan. Så hadde han da også FedRes-folk på en halvmeters avstand til å hviske i øret og stoppe feil ord på vei ut av kjeften på’n, så det var vel umulig å misforstå selv for ham. 🙂

     • AF:

      Og Obama/Trump/Hillary trenger ikke bankstere som hvisker i øret, for de har teleprompter som viser teksten banksterne har skrevet for dem.

     • For å si det sånn KZ, hvis jeg hadde trodd de fikk til direkte trådløs, elektronisk-nevrologisk buktaling, hadde den til enhver tid sittende US President garantert vært selvskreven hånddukke nr. 1.

      «US Puppet 1 departing from Washington, DC to Camp David, Maryland in US Airforce 1. Ine Eriksen Søreide var dessverre ikke til stede da bildet ble tatt.»

    • Det er sionisten og krigshisseren Mike Pence som er Trumps VP. Det har vært kjent i en ukes tid, og ryktene gikk lenge før den tid også.

     • Det var da enda godt, så ikke Boeing-Boom, Tightrope Gunman, Blockhead Smash-In eller RayGunTheon og de sulter i hjel bare fordi The Donald, The Trumpet of Doom, evt. skulle bli president i stedet for Killary Strap-On. En dårlig plan er bedre enn ingen plan.

     • Å, sånn. Spiselig for dem, ja. Ja, da blir’e kule for panna, Don!

      Skal tro om de lar sionisten trekke av selv? Syv vådeskudd i nakken under et jaktplanleggingsmøte inne på det ovale? Følg med …

  • Den omvendte psykologien når nye høyder.

   Trump er et av de spenstigste og mest underholdende redskapene Illuminati har lagd. Nå venter jeg bare på det iscenesatte «attentatet» hvor «anti establishment»-skuespilleren Trump blir «skutt og drept».

   Da kommer borgerkrigen og global martial law.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.