Avgjørende slag om Aleppo?

0

Al Masdar News melder at det pågår noe som kan være et avgjørende slag om det nordlige Aleppo 7. juli 2016. Nettavisa skriver:

The Syrian Army’s elite Tiger Forces successfully recaptured the southern parts of Mallah Farms in Aleppo’s northern outskirts, inching closer to the Castello Road, the main supply route to the rebel-held districts of Aleppo. Ferocious battles broke out this early morning with heavy artillery and short-range rockets, aided by Russian airstrikes, before infantry troops marched on, positioning itself some 1 km from the Castello road. A military source confirmed to Al-Masdar News that the main supply route has been totally cut off with every inch of it now under the Army’s firepower.
“Huge numbers of militants were killed and injured, while the rest fled the battleground before being completely besieged by the Army”, the source added, “all rebels reinforcements intended for Mallah battlefield have been literally wiped out; thanks to Russian airstrikes”. The Farms bears a strategic importance as it overlooks the Castello route and other militant-held bastions in Mseibin to the north and Hritan to the west. The Castello road has been and last and only lifeline for Aleppo Islamist factions – including al-Qaeda Syrian branch – through which they received weapons, ammunition and reinforcements.

Meldinga bekreftes av BBC som skriver at «syriske regjeringsstyrker har effektivt kuttet av den eneste veien inn i opprørernes områder i Aleppo, sier både syriske kilder og opprørerne».

BBC er riktignok så høflige at de ikke skriver at dette dreier seg om jihadistiske styrker.

I en så langvarig og komplisert krig som internasjonskrigen i Syria er det vanskelig å gi en sikker vurdering, men dette virker som et slags vendepunkt i krigen. Hvis jihadistene i Aleppo ikke lenger kan få forsyninger inn fra Tyrkia, er de langt på vei dømt til å tape.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelBlair juger fortsatt; marinen hadde fått krigsordre alt i 2002
Neste artikkelFredsprisvinner EU skal militariseres
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).