Fredsprisvinner EU skal militariseres

0

EU og NATO er i ferd med å inngå en militærpakt, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. EU har fortsatt noen medlemsland som ikke er medlemmer av NATO, men nå står unionen foran en integrasjon med NATO. Og karakteristisk for EU så spiller EU-parlamentet, altså det eneste folkevalgte organet i EU, ingen rolle i denne prosessen. Parlamentspresident Martin Schulz er ikke en gang invitert til de avgjørende møtene.

I et svært viktig strategidokument har EUs «utenriksminister» Federica Mogherini lagt fram prinsippene for EUs globale strategi. Og den strategien er bygd på en tett integrasjon med NATOs militærs styrker. (EUs strategidokument er så viktig at vi skal komme mer tilbake til det på steigan.no).

The EU will invest further in strong bonds across the Atlantic, both north and south. A solid transatlantic partnership through NATO and with the United States and Canada helps us strengthen resilience, address conflicts, and contribute to effective global governance. NATO, for its members, has been the bedrock of Euro-Atlantic security for almost 70 years. It remains the strongest and most effective military alliance in the world. The EU will deepen its partnership with NATO through coordinated defence capability development, parallel and synchronised exercises, and mutually reinforcing actions to build the capacities of our partners, counter hybrid and cyber
threats, and promote maritime security.
With the US, the EU will strive for a Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Like the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) with Canada, TTIP demonstrates the transatlantic commitment to shared values and signals our willingness to pursue an ambitious rules-based trade agenda. On the broader security agenda, the US will continue to be our core partner.

Legg merke til at TTIP og CETA utgjør en del av denne strategien, og det til tross for at auropeiske parlamentarikere aldri har fått innsyn i disse forhandlingene og til tross for at de ikke er behandlet og godkjent i noe medlemsland eller unionen sjøl.

EU ønsker å militarisere seg, men unionen har i dag ikke budsjetter til dette. Dette drøfter Mogherini her.

Det er her pakten med NATO kommer inn. USA har pålagt NATOs europeiske medlemsland å ta en større del av regninga for krigsmakta, noe som aktivt propaganderes av Jens Stoltenberg.
Så NATOs europeiske medlemsland må bruke mer penger på krigsforberedelser, og så integreres EU i dette systemet, og det går klar fram av strategidokumentene at denne militærmaktas mål er globale.

Samtidig får vi vite at Tysklands våpeneksport ble nesten fordoblet fra 2014 til 2015.

Det er da i det minste oppløftende at US Conference of Mayors, som er en sammenslutning av 1407 ordførere fra USAs byer med mer enn 30.000 innbyggere, nylig enstemmig vedtok en resolusjon der de advarte mot den økende militariseringa:

WHEREAS, the nuclear-armed countries are edging ever closer to direct military confrontation in conflict zones around the world, and the largest NATO war games in decades, involving 14,000 U.S. troops, and activation of U.S. missile defenses in Eastern Europe are fueling growing tensions between nuclear-armed giants, and according to former Defense Secretary William Perry: “The probability of a nuclear calamity is higher today, I believe, that it was during the cold war.”; and

WHEREAS, more than 15,000 nuclear weapons, most orders of magnitude more powerful than the Hiroshima and Nagasaki bombs, 94% held by the United States and Russia, continue to pose an intolerable threat to cities and humanity;

NOW, THEREFORE BE IT RESOLVED, that the USCM calls on the next President of the United States, as an urgent matter, to pursue new diplomatic initiatives to lower tensions with Russia and China and to dramatically reduce U.S. and Russian nuclear stockpiles.

Den herskende eliten i vesten driver oss mot en katastrofal krig. Dette ser til og med borgermesterne i USA. Det er derfor på høy tid at det skapes en massiv bevegelse mot dette krigshystreriet, som ikke minst fredsprisvinner EU står i spissen for.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.