Fredsprisvinner EU skal militariseres

14

EU og NATO er i ferd med å inngå en militærpakt, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten. EU har fortsatt noen medlemsland som ikke er medlemmer av NATO, men nå står unionen foran en integrasjon med NATO. Og karakteristisk for EU så spiller EU-parlamentet, altså det eneste folkevalgte organet i EU, ingen rolle i denne prosessen. Parlamentspresident Martin Schulz er ikke en gang invitert til de avgjørende møtene.

I et svært viktig strategidokument har EUs «utenriksminister» Federica Mogherini lagt fram prinsippene for EUs globale strategi. Og den strategien er bygd på en tett integrasjon med NATOs militærs styrker. (EUs strategidokument er så viktig at vi skal komme mer tilbake til det på steigan.no).

The EU will invest further in strong bonds across the Atlantic, both north and south. A solid transatlantic partnership through NATO and with the United States and Canada helps us strengthen resilience, address conflicts, and contribute to effective global governance. NATO, for its members, has been the bedrock of Euro-Atlantic security for almost 70 years. It remains the strongest and most effective military alliance in the world. The EU will deepen its partnership with NATO through coordinated defence capability development, parallel and synchronised exercises, and mutually reinforcing actions to build the capacities of our partners, counter hybrid and cyber
threats, and promote maritime security.
With the US, the EU will strive for a Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP). Like the Comprehensive Economic and Trade Agreement (CETA) with Canada, TTIP demonstrates the transatlantic commitment to shared values and signals our willingness to pursue an ambitious rules-based trade agenda. On the broader security agenda, the US will continue to be our core partner.

Legg merke til at TTIP og CETA utgjør en del av denne strategien, og det til tross for at auropeiske parlamentarikere aldri har fått innsyn i disse forhandlingene og til tross for at de ikke er behandlet og godkjent i noe medlemsland eller unionen sjøl.

EU ønsker å militarisere seg, men unionen har i dag ikke budsjetter til dette. Dette drøfter Mogherini her.

Det er her pakten med NATO kommer inn. USA har pålagt NATOs europeiske medlemsland å ta en større del av regninga for krigsmakta, noe som aktivt propaganderes av Jens Stoltenberg.
Så NATOs europeiske medlemsland må bruke mer penger på krigsforberedelser, og så integreres EU i dette systemet, og det går klar fram av strategidokumentene at denne militærmaktas mål er globale.

Samtidig får vi vite at Tysklands våpeneksport ble nesten fordoblet fra 2014 til 2015.

Det er da i det minste oppløftende at US Conference of Mayors, som er en sammenslutning av 1407 ordførere fra USAs byer med mer enn 30.000 innbyggere, nylig enstemmig vedtok en resolusjon der de advarte mot den økende militariseringa:

WHEREAS, the nuclear-armed countries are edging ever closer to direct military confrontation in conflict zones around the world, and the largest NATO war games in decades, involving 14,000 U.S. troops, and activation of U.S. missile defenses in Eastern Europe are fueling growing tensions between nuclear-armed giants, and according to former Defense Secretary William Perry: “The probability of a nuclear calamity is higher today, I believe, that it was during the cold war.”; and

WHEREAS, more than 15,000 nuclear weapons, most orders of magnitude more powerful than the Hiroshima and Nagasaki bombs, 94% held by the United States and Russia, continue to pose an intolerable threat to cities and humanity;

NOW, THEREFORE BE IT RESOLVED, that the USCM calls on the next President of the United States, as an urgent matter, to pursue new diplomatic initiatives to lower tensions with Russia and China and to dramatically reduce U.S. and Russian nuclear stockpiles.

Den herskende eliten i vesten driver oss mot en katastrofal krig. Dette ser til og med borgermesterne i USA. Det er derfor på høy tid at det skapes en massiv bevegelse mot dette krigshystreriet, som ikke minst fredsprisvinner EU står i spissen for.

KampanjeStøtt oss

14 KOMMENTARER

 1. «Fredsprisvinner EU skal militariseres» [enda mer].

  Den militariseringen har pågått og pågår fordi USAs [med store deleer av UK, Frankrike & Italias] økonomi er våpenproduksjons-økonomi nå. De er blitt avhengig at verden kjøper seg krig.

  Ingenting mystisk, nødvendig eller uavvendelig i det. Bare sinnssykt dumt.

 2. Slik jeg oppfatter situasjonen i EU arbeides det med å etablere et mobilt «brannkorps» som kan settes inn på kort varsel hvor som helst i unionen for å slå ned på uroligheter og opprør.

  Hvem eliten frykter skal iverksette opprør sies det ingenting om, men det er nærliggende å tenke på to grupper som eliten selv har skapt; desperate fattige og islamister.

  At herr Shultz ikke får blande seg inn i militære saker tar han nok helt med ro siden han er tilhenger av en diktaturisk strukturering.

 3. Gjeeesp, dette er da ingen nyhet. Her synes Steigan (nok en gang) å konstruere en nyhet, ved å koke suppe på spiker.

  Med tanke på hvilke destruktive- og kriminelle krefter Putin og hans regime representerer, kombinert med det som relativt nylig har skjedd med Georgia og Ukraina, så har jeg stor forståelse for at noen ”villfarne” på den radikale venstresiden blir sjokkert- og indignert, fordi resten av Europa samordner sine militære- og strategiske ressurser bedre.

  … Det har dessuten gjennom mange, mange tiår vært et krav fra USA om at Europa må bli bedre egnet til å forsvare seg selv mot vår mektige og uforutsigbare nabo i øst. Flere initiativ er tatt gjennom EF/EUs historie. Maastricht traktaten i 1992 etablerte EUs søylestruktur. En felles utenriks- og sikkerhetspolitikk (FUSP) inngår som en av disse søylene, gudskjelov.

  Samtlige EU-land er medlem av NATO (vil jeg tro?), men ikke alle NATO-land er medlem av EU. Det er derfor helt nødvendig at man finner en fornuftig rollefordeling mellom NATO på den ene siden og EU på den andre., slik at man ikke løper i bena på hverandre.

  Vi lever i en tid hvor vi mer enn noensinne trenger et mye mer gjensidig forpliktende samarbeid i Europa. – EU er en viktig del av løsningen- og EU-medlemskap bør derfor også være et mål for Norge.

  • Geir- Martin Blæss, jeg må gratulere med at du fant fram hit og klarte å knote ned en kommentar, uten å ha vært våken et sekund!
   Jeg forslår at du leser deg opp litt før du poster noe mer. Og når du poster kan du forsøke å forklare oss hvorfor du tror som du gjør, og da er det veldig viktig at du bruker internettet aktivt, for at vi skal ta deg alvorlig.
   Lykke til, og velkommen tilbake.

   Lou Reed – There is no time : https://www.youtube.com/watch?v=ygNAnIG8g_E

  • Blæss: For oss som ikke er enige i at Norge bør bli medlem i EU (rundt 80 prosent av velgerne) fremstår det du skriver her som temmelig naivt.

   Jeg kan godt forstå det følelsemessige aspektet unionistene bærer på. Å samle Europa i et stort rike har jo et nasjonalistisk svung over seg, men historien kan fortelle oss at disse stormaktstankene alltid ender i blodbad og knokkelhauger.

   En realistisk og nøktern analyse viser at EU tar i bruk diktatoriske metoder for å sentralisere makten. Når så makten er samlet på færrest mulig hender ligger forholdene på plass for «den rette person» å entre scenen.

   Diktatoriske metoder ender alltid opp med å skape et monster.

  • Nesten rett.:Canada er ikke EU-medlem.
   Men,hverken Finland eller Sverige er NATO-medlemmer.
   I Sverige dukker det stadig opp meningsmålinger om at det nå er flertall,for at landet skal gå med i NATO. I spissen Liberalerna och Moderaterna.Og i Finland er det ikke uten videre noe ønske,om å binde seg til denne anti-russiske allianse.Hverken militært eller økonomisk.Så dette NATO-EU har liten framtidig troverdighet.Bortsett fra i -kretser der verden ikke har endret seg siden 1989.
   Det er bare å fortsette skriveriene.EU-EØS området blir ikke noen gigant,hverken økonomisk eller millitært,selv om en norsk regjering skulle sette alt inn ,for å oppnå noe slikt.
   Forslag i en slik retning likner nesten svart propaganda-betalt av «fienden.» Den er nok for tjukk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.