Syria til Sikkerhetsrådet: Såkalt «moderate» grupper står bak terror mot sivile

1

Det syriske utenriksdepartementet sendte 5. juni 2016 et brev til FNs generalsekretær og Sikkerhetsrådet der det fordømmer de vedvarende terrorangrepene mot sikre områder i Aleppo siden fredag 3. juni.  (Denne lenken kan være blokkert, for etter at jeg fant den første gang, kommer det så feilmeldinger. Brevet er også omtalt på RT.)

I brevet understreker utenriksdepartementet at væpnede grupper som enkelte vestlige land karakteriserer som en «moderat opposisjon» er involvert, sammen med terrorgruppa Jabhat al-Nusra som allerede står på FNs terrorliste. Disse gruppene har sendt hundrevis av raketter, mortergranater og gassbomber mot sivile områder i Aleppo, angrep som til nå har drept 110 sivile, deriblant 40 barn, og såret hundrevis av andre. Brevet sier videre at:

«disse angrepene bare er en del av systematiske terrorangrep som er gjennomført i samarbeid med Tyrkia og utført av den «moderate opposisjonen» i samarbeid med og koordinert med grupper som Jabhat al-Nusra deres avleggere Jaish al-Islam, Ahrar al-Sham og Jaish al-Fatah.»

Disse terroraksjonene har knapt blitt omtalt i vestlige medier, og i den grad de i det hele tatt er nevnt, er det i notiser. Vestlige medier som opprettholder USAs narrativ om «den moderate opposisjonen», har ikke tatt konsekvensen av at disse «moderate» driver suystematisk terror.

Syrias regjering krever at FNs sikkerhetsråd er seg sitt ansvar bevisst når det gjelder å opprettholde fred og internasjonal sikkerhet og at rådet «gjennomfører umiddelbare straffetiltak mot land som støtter og sponser slike terroristgrupper, og da særlig Saudi Arabia, Tyrkia og Qatar».

USA og deres allierte vil sørge for at sikkerhetsrådet ikke foretar seg noe som helst, for som Eric Zuesse skriver på washingtonblog:

The United States is allied here actually with the Saud family who own Saudi Arabia, and with their friends the Thani family who own Qatar, and also with their friends the Sabah family who own Kuwait, and also with the six royal families who own UAE; and all of these fundamentalist-Sunni royal families are aiming to supply their oil and gas, and pipelines for oil and gas, selling into the world’s largest energy-market, Europe. Those pipelines would be built through Syria, which is the reason why the U.S. and its Gulf-state allies want to take Syria over, or at least to conquer enough of a strip through what today is Syria, so as to enable construction of these pipelines into Europe.

Og nå skal jo også Norge til Syria for å trene opp enda flere moderate terrorister, takket være Høyre, FRP og Arbeiderpartiet. For sjøl om det er Erna Solberg som fronter denne vanvittige militæraksjonen fra norsk side, er det ingen tvil om at hun har full støtte fra «venstresidas» Jonas Gahr Støre.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

  1. Gruppen Norge skal trene heter «New Syria Army» eller på arabisk «Jaish Suriya al-Jadid». De fleste medlemmene i New Syria Army (NSA) kommer fra Division 30. Divisjon 30 er en tidligere CIA-støttet gruppe som mistet støtten fra USA, etter at NSA hadde «overgitt» flere Toyota pickup trucks og forskjellige typer våpen til Al-Nusra Front. Flott hvis noen kan grave fram noe mer om NSA.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.