Syria til Sikkerhetsrådet: Såkalt «moderate» grupper står bak terror mot sivile

0

Det syriske utenriksdepartementet sendte 5. juni 2016 et brev til FNs generalsekretær og Sikkerhetsrådet der det fordømmer de vedvarende terrorangrepene mot sikre områder i Aleppo siden fredag 3. juni.  (Denne lenken kan være blokkert, for etter at jeg fant den første gang, kommer det så feilmeldinger. Brevet er også omtalt på RT.)

I brevet understreker utenriksdepartementet at væpnede grupper som enkelte vestlige land karakteriserer som en «moderat opposisjon» er involvert, sammen med terrorgruppa Jabhat al-Nusra som allerede står på FNs terrorliste. Disse gruppene har sendt hundrevis av raketter, mortergranater og gassbomber mot sivile områder i Aleppo, angrep som til nå har drept 110 sivile, deriblant 40 barn, og såret hundrevis av andre. Brevet sier videre at:

«disse angrepene bare er en del av systematiske terrorangrep som er gjennomført i samarbeid med Tyrkia og utført av den «moderate opposisjonen» i samarbeid med og koordinert med grupper som Jabhat al-Nusra deres avleggere Jaish al-Islam, Ahrar al-Sham og Jaish al-Fatah.»

Disse terroraksjonene har knapt blitt omtalt i vestlige medier, og i den grad de i det hele tatt er nevnt, er det i notiser. Vestlige medier som opprettholder USAs narrativ om «den moderate opposisjonen», har ikke tatt konsekvensen av at disse «moderate» driver suystematisk terror.

Syrias regjering krever at FNs sikkerhetsråd er seg sitt ansvar bevisst når det gjelder å opprettholde fred og internasjonal sikkerhet og at rådet «gjennomfører umiddelbare straffetiltak mot land som støtter og sponser slike terroristgrupper, og da særlig Saudi Arabia, Tyrkia og Qatar».

USA og deres allierte vil sørge for at sikkerhetsrådet ikke foretar seg noe som helst, for som Eric Zuesse skriver på washingtonblog:

The United States is allied here actually with the Saud family who own Saudi Arabia, and with their friends the Thani family who own Qatar, and also with their friends the Sabah family who own Kuwait, and also with the six royal families who own UAE; and all of these fundamentalist-Sunni royal families are aiming to supply their oil and gas, and pipelines for oil and gas, selling into the world’s largest energy-market, Europe. Those pipelines would be built through Syria, which is the reason why the U.S. and its Gulf-state allies want to take Syria over, or at least to conquer enough of a strip through what today is Syria, so as to enable construction of these pipelines into Europe.

Og nå skal jo også Norge til Syria for å trene opp enda flere moderate terrorister, takket være Høyre, FRP og Arbeiderpartiet. For sjøl om det er Erna Solberg som fronter denne vanvittige militæraksjonen fra norsk side, er det ingen tvil om at hun har full støtte fra «venstresidas» Jonas Gahr Støre.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelOm Rysssland anfalls kommer USA att utplånas – en rysk varning
Neste artikkelEi uke til skjebnevedtak om finanskontroll – Arbeiderpartiet holder kjeft
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formenn i AKP(m-l) 1975–84). Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).