Om Rysssland anfalls kommer USA att utplånas – en rysk varning

0
Oppsigelsen av INF-avtalen og USAs nye atomstrategi bringer atomkrigen mye nærmere.
Anders Romelsjö

The Saker är känd för sin blogg av hög kvalitet i USA. Bakom pseudonymen döljer sig en man av ryskt ursprung som arbetat i USA sedan 2002. I bloggens personuppgifter kan man ta del av hans bakgrund och erfarenheter från sitt liv i Ryssland. Han framträder här med ett synnerligen viktigt blogginlägg, främst riktat till medborgare i USA, tillsammans med två kolleger. Översatt av mig. En rysk varning till världen
Bakom artikeln står Eugenia V Gurevich, PhD http://thesaker.ru/, Dmitri Orlov http://cluborlov.blogspot.com/ och The Saker (A. Raevsky) http://thesaker.is/
Saker

Artikeln.
Vi, undertecknade, är ryssar som bor och arbetar i USA. Vi har med ökande oro sett hur den nuvarande amerikanska och Nato-politiken har satt oss på en extremt farlig kollisionskurs med Ryssland, liksom med Kina. Många respekterade patriotiska amerikaner, som Paul Craig Roberts, Stephen Cohen, Philip Giraldi, Ray McGovern och många andra har utfärdat varningar om ett annalkande tredje världskrig. Men deras röster har gått förlorade i dånet från massmedier som är fulla av vilseledande och felaktiga historier om en rysk ekonomi i spillror och den svaga ryska militären -baserat på inga bevis. Men vi som kan både rysk historia och det aktuella läget i det ryska samhället och den ryska militären, kan inte svälja dessa lögner. Vi känner nu att det är vår plikt, som ryssar som bor i USA att varna det amerikanska folket att man ljuger, och att berätta sanningen. Och sanningen är helt enkelt denna:

Om det kommer att bli ett krig med Ryssland, då USA kommer säkerligen att förstöras, och de flesta av oss kommer att dödas.

Låt oss ta ett steg tillbaka och sätta vad som händer i ett historiskt sammanhang. Ryssland har drabbats hårt av utländska invasioner och förlorade 22 miljoner människor under andra världskriget. De flesta av de döda var civila, eftersom landet invaderades, och ryssarna har lovat att aldrig låta en sådan katastrof inträffar igen. Varje gång Ryssland hade invaderats har hon segrat. År 1812 invaderade Napoleon Ryssland; 1814 ryska kavalleriet red in i Paris. Den 22 juni 1941 bombade Hitlers Luftwaffe Kiev; Den 8 maj 1945 marscherade sovjetiska trupper in Berlin.

Men tiderna har förändrats. Om Hitler skulle anfalla Ryssland i dag, skulle han vara död 20 till 30 minuter senare, hans bunker reducerad till glödande spillrorna av en Kalibr supersonic kryssningsmissil avlossad från en litet ryskt krigsfartyg någonstans i Östersjön. De operativa förmåga hos den nya ryska militären har mest övertygande visats under striderna mot ISIS, Al Nusra och andra utländskt finansierade terroristgrupper i Syrien. För länge sedan var Ryssland tvungen att svara på provokationer genom att slåss eget territorium, och sedan lansera en motattack; men det är inte längre nödvändigt. Rysslands nya vapen gör vedergällning ögonblick, dold, ohejdbar och dödlig.
Kärnvapen stor
Om ett krig skulle bryta ut mellan USA och Ryssland i morgon, är det garanterat att USA skulle utplånas. Åtminstone skulle det inte längre finnas något elnätet, inget Internet, inga olje- och gasledningar, inget Highway-system, inga lufttransport eller GPS-baserad navigation. Finansiella centra skulle ligga i ruiner. Regeringen och styret på varje nivå skulle upphöra att fungera. USA:s väpnade styrkor runt om i världen skulle inte längre försörjas. Vid ett maximum, skulle hela USA:s landmassa av täckas av ett skikt av radioaktiva askan. Vi berättar inte detta för att alarmera, men baserat på allt vi vet och vi är därför själva oroliga. Om Ryssland attackeras kommer landet inte att backa; hon kommer att vidta motåtgärder, och hon kommer att helt förinta USA.

Den amerikanska ledningen har gjort allt den kunde för att pressa situationen till randen av katastrof. För det första har den anti-ryska politiken övertygat den ryska ledningen att det är meningslöst att göra eftergifter eller förhandla med väst. Det har blivit uppenbart att västvärlden alltid kommer att stödja varje enskild, varje rörelse eller regering som är anti-rysk, vare sig det är skattefuskande ryska oligarker, dömda ukrainska krigsförbrytare, Saudi-stödda terrorister i Tjetjenien eller punkare i Moskva som vanhelgar en kyrka (straffbart överallt). Nu när Nato, i strid med tidigare löften, har expanderat ända fram till den ryska gränsen, med amerikanska styrkor utplacerade i Baltikum, med Rysslands näst största stad St Petersburg inom räckvidd för artilleriet har ryssarna ingenstans kvar att dra sig tillbaka. De kommer inte att attackera; inte heller kommer de att vika ned sig eller ge upp. Den ryska ledningen har över 80% av folkligt stöd. Men Ryssland kommer att vidta motåtgärder, och en provokation eller ett enkelt misstag kan utlösa en sekvens av händelser som kommer att sluta med miljontals amerikaner döda och USA i ruiner.
USA omringning
Till skillnad från många amerikaner, som ser kriget som ett spännande segerrikt utländskt äventyr, hatar och fruktar ryssarna krig. Men de är också redo för det, och de har förberett sig för krig i flera år nu. Dess förberedelser har varit effektiva. Till skillnad från USA, som slösar oräkneliga miljarder på tvivelaktiga dyrbara vapen-program som F-35 är ryssarna extremt snåla med sina försvarsutgifter. Även om det är sant att den ryska ekonomin har drabbats av låga energipriser, är den långt ifrån i spillror, och en återgång till tillväxt förväntas så tidigt som nästa år. Senator John McCain kallade en gång Ryssland ”En bensinstation som maskerats som ett land.” Ja han ljög. Ja, Ryssland är världens största oljeproducent och näst största oljeexportör, men det är också världens största exportör av spannmål och kärnkraftsteknik. Det är ett lika avancerat och sofistikerat samhälle som USA. Rysslands väpnade styrkor, både konventionella och nukleära, är nu redo att strida, och de är mer än en match för den amerikanska och Nato, i synnerhet om ett krig bryter ut någonstans nära den ryska gränsen.

Men en sådan kamp skulle vara självmord för alla. Vi tror starkt på att ett konventionellt krig i Europa innebär en stor risk att övergå i ett kärnvapenkrig mycket snabbt, och att varje kärnvapenattack av USA/NATO på ryska styrkor eller ryskt territorium automatiskt kommer att utlösa ett ryskt kärnvapenanfall på kontinentala USA som vedergällning. I motsats till oansvariga uttalandena från vissa amerikanska propagandister är USA:s missilförsvarssystem oförmöget att skydda USA:s befolkning från ett ryskt kärnvapenanfall. Ryssland har möjlighet att nå mål i USA med långväga kärnvapen och med konventionella vapen.

Den enda anledningen till att USA och Ryssland är på kollisionskurs, i stället för att minska spänningar och samarbeta över ett brett spektrum av internationella problem, är det envisa vägran av USA:s ledning att acceptera Ryssland som en likvärdig partner. Washington är helt inriktad på att vara ”världsledande” och den ”oumbärliga nationen”, även då dess inflytande krymper stadigt i spåren av en rad utrikespolitiska och militära katastrofer som Irak, Afghanistan, Libyen, Syrien, Jemen och Ukraina. Fortsatt amerikanskt ledarskap i världen är något som varken Ryssland eller Kina, eller de flesta andra länder är villiga att acceptera. Denna gradvisa men uppenbara förlust av makt och inflytande har medfört att USA:s ledning har blivit hysterisk; och det är bara ett litet steg från hysteri till att bli självmordsbenägen.
USA:s politiska ledarskap måste placeras under uppsikt för självmordsrisk.

Anders kommentar: I en ny säkerhetsdoktrin, National Security Strategy gav USA sig rätt att genomföra ”förebyggande krig” för att undanröja potentiella hot överallt i världen mot landets säkerhet, även med kärnvapen.
I säkerhetsdoktrinen 2015 står ”Any successful strategy to ensure the safety of the American people and advance our national security interests must begin with an undeniable truth—America must lead. Strong and sustained American leadership is essential to a rules-based international order … The question is never whether America should lead, but how we lead.” Världen har alltså en självutnämnd världspolis, USA, som leds av ett mycket begränsat antal personer. USA kan gå förbi FN, eller via FN för att ge legitimitet (Libyen-kriget). (Utdrag ur skriften ”USA som världspolis”, som kan köpas för 50 kr – se en kolumn till höger på bloggsidan).

Först och främst vädjar vi till befälhavare för de amerikanska krigsmakten att följa amiral William Fallons exempel, som när frågan om ett krig med Iran aktualiserade, svarade ”inte på min klocka” (under mitt befäl), enligt uppgift. Vi vet att Du inte är suicidal och att Du inte vill dö för ett utslag av imperialistisk hybris. Om möjligt, tala om för Din personal, Dina kollegor och framför allt för Dina civila samarbetspartners att ett krig med Ryssland inte kommer att ske under din tid. Åtminstone, ge dig själv ett löfte att verkställa ett kärnvapenanfall på grund av att det är brottsligt. Kom ihåg att enligt Nürnbergtribunalen efter Andra världskriget ”att inleda ett anfallskrig … är inte bara ett internationellt brott; Det är det allvarligaste internationella brottet som endast skiljer sig från andra krigsförbrytelser genom att den ackumulerade ondskan.” Efter Nürnberg-tribunalen är uttrycket ”jag följer bara order” inte längre ett giltigt försvar. Bli inte en krigsförbrytare.

Vi vädjar också till det amerikanska folket att ta fredliga men kraftfulla åtgärder för att motsätta sig varje politiker eller parti som bedriver oansvarig, provocerande Rysslands-demonisering, och som tolererar och stöder en politik för onödig konfrontation med en kärn-supermakt som är kapabel att förstöra USA på ungefär en timme. Tala ut, bryt igenom barriären av massmedia propaganda, och göra andra amerikaner medvetna om den enorma risken med en konfrontation mellan Ryssland och USA.

Det finns inget objektivt skäl till varför USA och Ryssland bör betrakta varandra som motståndare. Den nuvarande konfrontation är helt och hållet resultatet av extremistiska åsikter i den neokonservativa rörelsen, vars medlemmar har infiltrerat USA:s federala regering, och som ser alla länder som vägrar att lyda USA:s diktat som en fiende som ska krossas. På grund av deras outtröttliga ansträngningar har mer än en miljon oskyldiga människor redan dött i det forna Jugoslavien, i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien, Pakistan, Ukraina, Jemen, Somalia och i många andra länder. Allt detta på grund av deras maniskt krav att USA måste vara ett imperium, ett världsvälde och inte bara ett vanligt, normalt land, och att varje nationell ledare antingen måste böja sig för den, eller störtas. I Ryssland har den neokonservativa rörelsen slutligen stött på fast föremål. Den måste tvingas att backa innan den förstör oss alla.

Vi är helt och kategoriskt övertygad om att Ryssland aldrig kommer att angripa USA, eller någon EU-land, att Ryssland är inte alls intresserad av att återskapa Sovjetunionen, och att det inte finns något ”rysk hot” eller ”rysk aggressionen.” En stor del av Rysslands ekonomiska framgång under senare tid har mycket att göra med att man gjort sig av med forna sovjetiska beroenden, vilket givit möjlighet att föra en ”Ryssland först” politik. Men vi är lika säker på att om Ryssland blir attackerad, eller till och med hotat med angrepp, kommer hon inte att vika sig, och den ryska ledningen kommer inte att ”blinka”. Med stor sorg och tungt hjärta kommer att göra sin edsvurna plikt och frigöra en nukleär spärreld från vilket USA aldrig kommer att återhämta sig. Även om hela den ryska ledningen dödas i ett första anfall, kommer dess ”Perimetr”-system automatiskt att sända iväg tillräckligt med kärnvapen för att utplåna USA från den politiska kartan. Vi anser att det är vår plikt att göra allt vi kan för att förhindra en sådan katastrof.

intressant.se världskrig, , , , , , , ,

Pilger i RT Globalresearch: USA i krig med Ryssland

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelAin’t no money in poetry
Neste artikkelSyria til Sikkerhetsrådet: Såkalt «moderate» grupper står bak terror mot sivile