Saudi Arabia vil ha full krig i Syria

6

Som meldt på steigan.no tidligere er det et sterkt ønske i CIA om at USA skal gå aktivt inn i krigen mot Syria.  51 ansatte i State Department og CIA har skrevet et internt opprop der de krever det samme. Dette er neocons mot de fagmilitære, det er kyllinghaukenes opprør, og det er et varsel om den kursen Hillary Clinton vil følge dersom hun blir president.

Det tok ikke lang tid for hodekapperne i Saudi Arabia å omfavne denne aggressive linja. Saudi Arabias utenriksminister Adel Al-Jubeir holdt en tale dagen etter at oppropet ble kjent, og sa at «Det er dette vi har argumentert for fra begynnelsen av denne krisa,» sa han, og han understreket at Riyadh ønsker, flyangrep, flyforbudssone og en mer offensiv væpning av «den syriske opposisjonen».

Dette skriver CNN.

Den kjente journalisten Robert Parry sier at oppropet er et uttrykk for det han kaller The State Department’s Collective Madness.

Det er tydelig at lekkasjen av notatet er vel planlagt for å skape en opinion i USA for full krig i Syria. Dette er noe de fagmilitære i Joint Chiefs of Staff og Pentagon har vært imot. Dette er den samme konflikten som kom til syne i Libya-krigen, der det var Hillary Clinton og State Department som ville ha krigen for enhver pris, mens Joint Chiefs prøvde å få til en våpenhvile.

Ved siden av Israel er Saudi Arabia det mest militariserte landet i Midt Østen.

Den nyeste rapporten fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) viser at Saudi Arabia har gått forbi Russland i totale militærutgifter. Oljediktaturet inntar nå tredjeplassen når det gjelder totale militærutgifter.

USA bruker fortsatt suverent mest på militære formål, nesten tre ganger så mye som Kina, som er på annenplass. Saudi Arabia brukte i 2015 87,2 milliarder dollar, mens Russland brukte 66,4 milliarder.
National Interest  skriver at:

Saudi Arabia has been investing enormous sums of money into modernizing its military. Its 75,000 strong land forces are equipped with U.S.-supplied M1A2 Abrams main battle tanks and M2 Bradley armored fighting vehicles. Its air force has F-15S Strike Eagles, Eurofighter Typhoons and some older Tornados. Its air defense forces are equipped with Patriot SAMs, and they also have a ballistic missile unit operating the Chinese made DF-21.

Så det er ingen tvil om Saudi Arabias vilje til å føre krig, og eneherskerdømmet vil utvilsomt gå entusiastisk inn i Syria med de nye våpnene sine, hvis de kan få overtalt Wshington til å starte luftkrigen.

En full krig i Syria vil bringe USA og Russland i krig med hvarandre, og det er fortsatt fagmilitære i USA som skjønner hva det vil si, og som prøver å bremse kyllinghaukenes krigsgalskap.

 

 

KampanjeStøtt oss

6 KOMMENTARER

  • Du leser aviser hører jeg. Hadde det bare gått opp for deg hvor rundlurt massene blir av denne kampanjen fra vestlige medier. Målet er nettopp å få folk til å tro på det du her refererer til, nemlig å vekke harme mot Syriske myndigheter, Russland, Kina etc.
   På den måten skaffer «the powers that be» seg støtte blant folk flest til at noe må gjøres, selv om alle vet at å slippe bomber på utvalgte regimer er dårlig oppførsel for å si det mildt.

   • Merkelig logikk. Det bør da være i alle gode menneskers interesse å avsløre massakrer rundt om i verden, og gripe inn for å hindre dem. Jeg kan nesten ikke fatte at noen godtar at «vennene» deres massakrerer og kritiserer andre som vil stanse massakrene.

 1. Tyrkiske grensevakter åpnet i dag igjen ild mot syriske flyktninger igjen. Åtte av dem, halvparten barn ble drept. Ikke et pip fra våre vasaller. Hva som foregår forskjellige steder nord i Syria er det nok ikke mange som helt vet. Kansje hjelper Frankrike og Tyskland tyrkerne med å fordrive folk for å lage en enklave der? Tyrkerne sender ihvertfall ikke terrorister mot fotball em. Er det inngått en avtale? Stol aldri på en tyrk!
  Snart må også våre folkevalgte ha vakter.

 2. Saudi- Arabia vil aldri innlate seg på ett militært eventyr i Syria, spesiellt når Russland har inntatt en sterk militær posisjon der! Russland har baser, fly og tropper i Syria og utplassert avanserte våpensystemer for nedskytning av fly, og en krig vinnes ikke fra luften! Den saudi arabiske armé er totalt uegnet for en større krig. At deres militære budsjett er enormt skyldes mer hensynet til erkefienden Iran.

 3. Nei, Saudiene går ikke til krig uten Uncle Sam! De vet at deres egen krigserfaring er begrenset og tapene i Yemens borgerkrig viser dette tydelig. Der er det Irans lakeier som gjør det best til tross for at Saudiene bomer sine motstandere fra luften.
  Nå kan vi bare håpe at Pentagon viser besinnelse og nøkternhet, og at de kommer til denne konklusjonen før Hillary eventuelt blir ny president i USA. For det militær industrielle komplekset har det ikke så mye å si. En skikkelig krig gir best avkastning, men kommer den helt ut av kontroll risikerer de også at deres egne fabrikker vil bli rammet, selv i USA, og det vil de neppe ha noe av!

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.