Saudi Arabia vil ha full krig i Syria

0

Som meldt på steigan.no tidligere er det et sterkt ønske i CIA om at USA skal gå aktivt inn i krigen mot Syria.  51 ansatte i State Department og CIA har skrevet et internt opprop der de krever det samme. Dette er neocons mot de fagmilitære, det er kyllinghaukenes opprør, og det er et varsel om den kursen Hillary Clinton vil følge dersom hun blir president.

Det tok ikke lang tid for hodekapperne i Saudi Arabia å omfavne denne aggressive linja. Saudi Arabias utenriksminister Adel Al-Jubeir holdt en tale dagen etter at oppropet ble kjent, og sa at «Det er dette vi har argumentert for fra begynnelsen av denne krisa,» sa han, og han understreket at Riyadh ønsker, flyangrep, flyforbudssone og en mer offensiv væpning av «den syriske opposisjonen».

Dette skriver CNN.

Den kjente journalisten Robert Parry sier at oppropet er et uttrykk for det han kaller The State Department’s Collective Madness.

Det er tydelig at lekkasjen av notatet er vel planlagt for å skape en opinion i USA for full krig i Syria. Dette er noe de fagmilitære i Joint Chiefs of Staff og Pentagon har vært imot. Dette er den samme konflikten som kom til syne i Libya-krigen, der det var Hillary Clinton og State Department som ville ha krigen for enhver pris, mens Joint Chiefs prøvde å få til en våpenhvile.

Ved siden av Israel er Saudi Arabia det mest militariserte landet i Midt Østen.

Den nyeste rapporten fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) viser at Saudi Arabia har gått forbi Russland i totale militærutgifter. Oljediktaturet inntar nå tredjeplassen når det gjelder totale militærutgifter.

USA bruker fortsatt suverent mest på militære formål, nesten tre ganger så mye som Kina, som er på annenplass. Saudi Arabia brukte i 2015 87,2 milliarder dollar, mens Russland brukte 66,4 milliarder.
National Interest  skriver at:

Saudi Arabia has been investing enormous sums of money into modernizing its military. Its 75,000 strong land forces are equipped with U.S.-supplied M1A2 Abrams main battle tanks and M2 Bradley armored fighting vehicles. Its air force has F-15S Strike Eagles, Eurofighter Typhoons and some older Tornados. Its air defense forces are equipped with Patriot SAMs, and they also have a ballistic missile unit operating the Chinese made DF-21.

Så det er ingen tvil om Saudi Arabias vilje til å føre krig, og eneherskerdømmet vil utvilsomt gå entusiastisk inn i Syria med de nye våpnene sine, hvis de kan få overtalt Wshington til å starte luftkrigen.

En full krig i Syria vil bringe USA og Russland i krig med hvarandre, og det er fortsatt fagmilitære i USA som skjønner hva det vil si, og som prøver å bremse kyllinghaukenes krigsgalskap.

 

 

Forrige artikkelVad händer vid Brexit? Mer federation eller spricker EU?
Neste artikkelForsvarsplanen – Norge blir totalt underlagt USAs militære kontroll
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).