Planer om en superstat i EU

0
EU-eliten forstår ikke raseriet i folket. Franske kvinner marsjerer mot Versailles i 1789

Den politiske eliten i EU og Storbritannia har tydeligvis ikke noen form for bakkekontakt. De kunne ikke forestille seg at britene ville si nei, og det til tross for at meningsmålinger sa at #Brexit var en nærliggende mulighet. Nå har Frankrike og Tyskland lansert en plan om at EU raskt skal utvikle seg til en superstat, der medlemslanda må gi fra seg kontrollen over egne militære styrker og sin egen økonomi til EU. Dette viser at de er fullstendig tonedøve, for noe sånt finnes det ikke ryggdekning for i et eneste EU-land, ei heller i Frankrike og Tyskland.

EU-eliten forstår ikke raseriet i folket. Franske kvinner marsjerer mot Versailles i 1789
EU-eliten forstår ikke raseriet i folket. Franske kvinner marsjerer mot Versailles i 1789

Forslaget

Det er Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier (SPD) og hans franske kollega Jean-Marc Ayrault som har lagt fram et nisiders dokument som sier at svaret på krisa i EU er mer integrasjon og mindre nasjonalt sjølstyre.

Lekkasjen kommer tydeligvis via den polske utenriksministeren Witold Waszczykowski, som sier at forslaget er helt uakseptablet. Den fransk-tyske duoen møtte sine kolleger fra de søkalte Visegrad-landa Polen, Tsjekkia, Ungarn og Slovakia 27. juni 2016, og det var der de skal ha lagt fram denne planen. Også den tsjekkiske utenriksministeren Lubomir Zaoralek kaller dokumentet «et dumt svar» på den situasjonen som er oppstått etter britenes #Brexit, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Daily Mail skriver om denne planen at den tar sikte på å ta fra medlemslanda retten til å ha egen hær, egen straffelov, egeet skattesystem og sentralbank, og at de skal overføre kontrollen over alt dette til Brussel.

The Express skriver at planen har skapt panikk og raseri i Polen. I forordet til dokumentet heter det:

Our countries share a common destiny and a common set of values ??that give rise to an even closer union between our citizens. We will therefore strive for a political union in Europe and invite the next Europeans to participate in this venture.

Man må jo lure på hva de er lagd av ledere som kan skrive sånt etter det folkeopprøret som nettopp fant sted i Storbritannia. Motstanden mot sentralismen i EU vokser i hele unionen. EU-kommisjonen er upopulær, og er det noe stadig flere EU-borgere vil ha, så er det mindre EU og mer nasjonal kontroll.

Det er faktisk grunnlag for å si at støtten faller som en stein, hvis vi skal tro meningsmålingene fra Pew Research Center.

I Frankrike er det nå bare 38% som ser positivt på EU. Instituttet spurte om folk ville ha mer makt tilbake til nasjonale parlamenter eller overføre mer makt til EU. I ingen land var det flertall for å gi EU mer makt. Folk i medlemslanda vil ha generelt mer makt tilbake til de nasjonale parlamentene, og sterkest er dette ønsket i Hellas (68%) og Storbritannia (65%), som vi jo har sett!

meninger eu

En plan for å avskaffe det nasjonale demokratiet i Europa

Jeg har tidligere presentert masterplanen til de fem ikke-valgte EU-presidentene. Den går ut på at man raskt og trinn for trinn skal avskaffe det nasjonale demokratiet i EU. Innen 2025 skal all vesentlig makt ligge i Brussel.

Dette gjør de i form av et 24-siders dokument som har tittelen: Completing Europe’s Economic and Monetary Union. (Kan lastes ned her i pdf.) ABC-Nyheter oppsummerer konklusjonen i rapporten slik:

I dag er det EU-landenes parlamenter som vedtar sine statsbudsjetter. Innen 2025 skal overnasjonale EU-organer gjøre det. De nasjonale parlamentene skal få lov å bli «involvert» i prosessen.

Det Steinmeyer og Ayrault nå tydeligvis gjør med sitt nisiders dokument er å sette fortgang i gjennomføringa av denne planen.

Albert Einstein skal visstnok ha sagt at «Galskap er å gjøre det samme om og om igjen og forvente et annet resultat.»

Hvis så er tilfelle, må det være noe alvorlig galt fatt med den mentale tilstanden til toppene i EU. Om de ikke er gale, så er de så til de grader uten kontakt med virkeligheten og sine egne folk at de ikke kan fange opp signaler. De er det jeg har kalt «menn (og kvinner) uten egenskaper».

De omgås bare folk som er enige med dem sjøl. De kan ikke forestille seg at det kan finnes noen annen måte å se verden på. de aner ingenting om hvordan EUs 500 millioner innbyggere lever og tenker eller om hvordan folk reagerer på alt det eliten trer ned over hodet på dem. Eller som George Friedman skriver etter #Brexit:

It is difficult for the elite to take seriously that the less educated, the less sophisticated and the less successful would take control of the situation. The French Bourbons and the Russian Romanovs had similar contempt for the crowds in the streets. They dismissed their lack of understanding and inability to act – right to the moment they burst into the palaces.

Med sånne ledere ved roret er det ikke underlig at Europa styres rett inn i ei krise som kan bli svært, svært stygg.

 

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelEt splittet Tory-parti utløste Brexit – men det er Labour som nå sprenges i biter
Neste artikkelGjeldsofrene gjør alltid opprør
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).