Norge ødela landet i bomberegn. Nå herjer et terrorregime.

15
Ine Eriksen Søreide er stolt av bombingen av Libya.

Norge bombet landet for å hjelpe folket. Nå lever de under et terrorregime, skriver Aftenposten.

Avisa skriver videre:

Den libyske byen Sirte er IS’ høyborg utenfor Irak og Syria. Human Rights Watch melder at terroristgruppen har likvidert minst 49 personer der, både politiske motstandere og flere «som har fornærmet Gud».

«Livet i Sirte er uutholdelig. Alle lever i frykt. De dreper uskyldige mennesker. Det finnes ingen dagligvarer, det er ingen leger eller sykepleiere på sykehuset, og det er ingen medisin. Det er spioner i alle gatene. De fleste mennesker har reist, men vi er fanget. Vi har ikke penger til å forlate byen,» sier den 30 år gamle kvinnen «Ahlam», ifølge Huam Rights Watch-rapporten We feel we are cursed.

I rapporten skriver HRW blant annet:

ISIS has imposed its severe interpretation of Sharia (Islamic law) on all aspects of life in Sirte down to the length of men’s trousers, the breadth and color of women’s gowns, and the instruction students receive in state schools, a Human Rights Watch investigation found. Meanwhile, the group is failing to provide basic necessities to the local population. Instead it is diverting food, medicine, fuel, and cash, along with homes it confiscated from residents who fled, to as many as 1,800 fighters, police and functionaries it has amassed in the city.

The 49 executions by ISIS in Sirte city and outlying areas that Human Rights Watch documented followed largely secret proceedings that negate the most basic international fair-trial standards. Those killed include alleged “spies” and “sorcerers,” wounded or captive members of enemy forces, and a young man accused of blasphemy.

Som kjent gikk Jens Stoltenberg og hans rødgrønne regjering i spissen for å bombe Libya sønder og sammen. Vårt infanteri på bakken var ekstreme jihadister som begikke et utall grusomheter under beskyttelse av norske bombefly. Dette reduserte Libya til et voldelig kaos av stridende jihadistbander. Og nå er det Den islamske staten/Da’esh som kommer opp på topp.

Terroren i Libya er en direkte konsekvens av Norges krig i 2011. Dette er vår gave til folket i Libya.

En av de rause giverne var Jonas Gahr Støre. La oss ikke glemme ham.

Og vi bør jo heller ikke glemme at forsvarsminister Ine Eriksen Søreide fortsatt er stolt av Norges krig i Libya.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


15 KOMMENTARER

 1. «Dette reduserte Libya til et voldelig kaos av stridende jihadistbander. Og nå er det Den islamske staten/Da’esh som kommer opp på topp.»

  Dette var intensjonen også. Derfor mener norske politikere at operasjonen var en dundrende suksess. Det gikk akkurat som de hadde planlagt. Og slik går det i Syria også. Og i resten av verden. IS (og resten av de «moderate opprørerne») er Maktens fotsoldater, og de skal få spre seg til alle verdenshjørner for å håndheve lov og orden under den nye verdensordenen som snart skal innføres. Men først må den gamle avskaffes, og det er nevnte avskaffelse vi kommer til å se begynnelsen på i september i år.

 2. Og i Tunisia sier Ennhada-lederen Rached Ghannouchi i dag at politisk islam ikke har noen legitimitet i landet, og partiet hans går nå inn for å skille moské og stat.

  Stakkars Tunisia, da kommer vel Søreide og Jensemann og de snart for å se til at ikke de minst forsonlige islamistene ikke lider for harde politiske nederlag.

  • Jeg vet ikke om dette landet besitter noen ressurser vesten er interessert i. Naive Norge forstår jo ikke dette, de henger bare med på lasset når storebrødrene kriger.
   Tips til dere som ikke ønsker å abbonere på Aftenposten m fl for å få nyheter som er bak en betalingsmur. Bruk unvis it.

   • Arabisk vår meg her og arabisk vår meg der, vi skal jo ikke ha noe av at land i denne regionen evt. skulle begynne å få til en positiv utvikling mot noe demokratisk og sekulært og kanskje smitte naboene med denne pesten som i siste instans kan bidra til stabilitet, velstand, den fryktede selvstendigheten og what not. Det skal vi ikke.
    Vi får se hva Ine Tei og Sjonkel Trump eller hun andre mener om en stund hvis det blir noen vår i Tunis.

    Forøvrig skal det bli rart å se hvordan stemningen blir mellom Oslo-regimet og ledelsen dersom det faktisk blir Trump, men det er en annen historie.

 3. Før pleide vi i ren morbid underholdningsøyemed å vedde om hvilket land USA ville invadere neste gang. Nå kan vi med like stor rette spekulere i hvilket land Søreide Eriksen vil bombe neste gang. Jeg tipper Sverige. Hvorfor? Relativt kort avstand og færre logistikkproblemer, ingen sprogproblemer når man sitter i jirga med landsbyhøvdingene, og aller viktigst: Sverige er et fredelig og velfungerende land med en høy levestandard som ikke har invadert noe annet land på flere hundre år, og landet har heller aldri forestått noen terroraksjoner rettet mot Norge eller mot noen av Norges allierte. Rent statistisk sett er Sverige derfor i faresonen for norsk bombing og jeg tipper Søreide Eriksen vil bombe Sverige tilbake til stenalderen iløpet av 2016. Hva tror dere? Finnes det en mer åpenbar kandidat?

  • Det ville jo ødelegge svenskehandelen. Tror du Fr.p. går med på det? Skulle USA ønske det derimot, er nok svenskehandelen historie.

  • Tanken er selvfølgelig svært god, men jeg er redd svenskene har kommet oss i forkjøpet. De har etablert et slags skjold mot alle slags krenkelser. Safe space hele Sverige, nå.

 4. «Terroren i Libya [nå i 2016] er en direkte konsekvens av Norges krig i 2011. Dette er vår [innvirkning] til folket i Libya.»

  Til å bli deprimert av, hvordan vi – offentligheten – i Norge er narra av narra-tivene til våre kun delvis folkevalgte politiske ledere.

  Grunnloven må gjenreises som handlingsgrunnlag for norske politikere. Med grunnverdiene Frihet, Likhet, Solidaritet reelt inkludert.

  • Vi blir narra-tiv å tro mye rart.

   Særlig om hvor snille og flinke «vi» er og slemme russere og kinesere og sånt ikke-engelskspråklig pakk er 😉

   F.eks. på BBC nå:
   «Top US commander makes secret visit to northern Syria. (…) «I left with increased confidence in their capabilities and our ability to support them. I think that model is working and working well,» he said. (…) Tribal leaders also called on the US to do more, both militarily and with humanitarian aid.» – Haha. Mye å bli narra-tiv i den artikkelen, om man er troskyldig.
   http://www.bbc.com/news/world-middle-east-36352247

 5. Dersom vi er veldig rause kan vi si at Stoltenberg & Co (store deler av den politiske elite) bombet Libya i den tro at dette var «gode bomber» som ville bane vei for såkalte demokratiske institusjoner, m.m.

  Greit. Så lærte de en lekse…?

  Vel da spør jeg meg hva de egentlig lærte? Hvorfor kjører de i samme spor ovenfor Syria? Er det virkelig så fordømt vanskelig å lære av de tabber alle i ettertid kan se? Er politikerne tunglærte, eller er det noe annet som styrer dem?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.