USA leverer 3000 tonn våpen og ammunisjon til al Qaida i Syria

10

Den tidligere republikanske politikeren Ron Paul forteller på sine nettsider at USA på ingen måte har sluttet å levere våpen til jihadi-terroristene i Syria. Pauls fremste kilde for denne informasjonen er det anerkjent britiske militærtidsskriftet Jane’s. Jeg klipper fra Ron Paul Institute:

The United States via its Central Intelligence Agency is still delivering thousands of tons of additional weapons to al-Qaeda and others in Syria.

The British military information service Janes found the transport solicitation for the shipment on the US government website FedBizOps.gov. Janes writes:

The FBO has released two solicitations in recent months looking for shipping companies to transport explosive material from Eastern Europe to the Jordanian port of Aqaba on behalf of the US Navy’s Military Sealift Command.

Released on 3 November 2015, the first solicitation sought a contractor to ship 81 containers of cargo that included explosive material from Constanta in Bulgaria to Aqaba.

The cargo listed in the document included AK-47 rifles, PKM general-purpose machine guns, DShK heavy machine guns, RPG-7 rocket launchers, and 9K111M Faktoria anti-tank guided weapon (ATGW) systems. The Faktoria is an improved version of the 9K111 Fagot ATGW, the primary difference being that its missile has a tandem warhead for defeating explosive reactive armour (ERA) fitted to some tanks.

The Janes author tweeted the full article (copy here).

One ship with nearly one thousand tons of weapons and ammo left Constanta in Romania on December 5. The weapons are from Bulgaria, Croatia and Romania. It sailed to Agalar in Turkey which has a military pier and then to Aqaba in Jordan. Another ship with more than two-thousand tons of weapons and ammo left in late March, followed the same route and was last recorded on its way to Aqaba on April 4.

We already knew that the «rebels» in Syria received plenty of weapons during the official ceasefire. We also know that these «rebels» regularly deliver half of their weapon hauls from Turkey and Jordan to al-Qaeda in Syria (aka Jabhat al-Nusra):

Hard-core Islamists in the Nusra Front have long outgunned the more secular, nationalist, Western-supported rebels. According to FSA officers, Nusra routinely harvests up to half the weapons supplied by the Friends of Syria, a collection of countries opposed to Assad, ..

US and Turkey supported «rebels» took part in the recent attack on Tal al-Eis against Syrian government forces which was launched with three suicide bombs by al-Qaeda in Syria. This was an indisputable breaking of the ceasefire agreement between Russia and the US It is very likely that some of the weapons and ammunition the US delivered in December were used in this attack.

KampanjeStøtt oss

10 KOMMENTARER

 1. «USA leverer 3000 tonn våpen og ammunisjon til al Qaida i Syria»

  Mer våpen = mer krig

  Underlig hvordan våpensalgprofiterende nasjonaløkonomier (som f.eks. norsk og USAsk) har vanskelig for å forstå den ligningen – offisielt ihvertfall.

  Norge selger våpen med den ene hånden, og Fredsprisen med den andre. Og når en av hendene er ledig, klapper den seg på motsatt skulder.

  • «Mer våpen = mer krig

   Underlig hvordan våpensalgprofiterende nasjonaløkonomier (som f.eks. norsk og USAsk) har vanskelig for å forstå den ligningen – offisielt ihvertfall»

   Ulike etnisisteter på sammer territorium = krig

   Underlig hvordan likhetsreligioner(som f.eks. sosialisme og liberalisme) har vanskelig for å forstå den ligningen – offisielt ihvertfall»

   • Underlig hvordan man kan ha en hammer, og så blir alt annet en spiker. Men så har man i hvert fall alltid noe å koke suppe på.

 2. «Norge selger våpen med den ene hånden, og Fredsprisen med den andre. Og når en av hendene er ledig, klapper den seg på motsatt skulder.»

  Det er et av de vakreste og mest treffende bilder på moderlandet jeg har sett på all den tid. 🙂

  I zen-filosofien finnes begrepet «lyden av én hånd som klapper». Når jeg får en hånd ledig, tror jeg jammen at jeg vil bruke den til å gi en politiker en snerten ørefik, muligens backhand (Archie slap), da dette ofte føles mer ydmykende.

  • Ja så absolutt AF. Noen burde konstant gå med en høy C i ørene (!) Og jeg som trodde dinosaurene blei utrydda mot slutten av krittia. Så feil kan man ta. Både grådighet og appetitt er på nivå med verstingene, og på har på for meg et uforklarlig vis klart å tilrøve seg kapteinsbindene 🙁
   – Hvorfor tar ikke professorer, div forskere og intelligente profiler grep og forklarer sauehodene at profitt på klodens ressurser fremprovosert med blodig vold og ødeleggelser burde gi livstidsstraff. Og de som mener at kapitalen har vært den største bidragsyteren til utvikling burde dømmes til tvungen psykiatrisk behandling. Er det noe som har ødelagt lands mulighet til å komme seg ajour kunnskapsmessig for så å stå på gene bein er det Natos fremferd – applaudert av fehoder som burde vite bedre. I dag selger man 10 år gammelt skrot, i tillegg til abonnement på hastighet og SURFING, samtidig som noen prøver å ta seg betalt for å produsere «nyhetsstoff». En del av Panama Pampers dreier seg nettopp om dette. Forkast hele styrenorge og begynn på ny med å organiser fornuft og kunnskap. For ei skam, for ei bedriten skam. Dritflau av å være norskfødt artsfelle…

 3. Apropos våpen og ammunisjon:

  Det er STOR sjanse for et nytt falsk flagg-angrep i Vesten i morgen. London er blitt nevnt, men jeg tror det heller blir enten Hamburg, Berlin eller Roma. London-angrepene kommer senere, nærmere opp mot Brexit.

  Forresten har jeg lagt merke til at en del nordmenn nå, av en eller annen grunn, snakker om et ISIS-angrep mot barnetoget i Oslo 17. mai.

  • Etterhvert forventer jeg også at hovedkvarteret til Deutsche Bank blir sprengt i et falsk flagg-angrep. Banken holder til i Frankfurt, i et par tvillingtårn med kjælenavnene «Debit» og «Credit». Symbolverdien er stor, og angrepet kan brukes for å utløse den store finanskrisen som treffer oss for fullt i september.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.