A World War has Already Begun. Break the Silence

9

Den berømte australske journalisten John Pilger skriver på sine nettsider A World War has Already Begun. Break the Silence. Her er en videopresentasjon av Pilgers argumenter:

Og i likhet med undertegnede stiller Pilger de kritiske spørsmålene: Hvor er protestene? Hvor er fredsbevegelsen?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

  • Jeg gjorde meg noen tanker om det samme etter å ha sett videoen.

   Hadde den vært publisert i MSM som et ledd i en oppriktig mediekampanje for å vekke den store flokk til protest og aksjoner mot krig og imperialistisk politikk, ville jo det vært positivt. Selv om man jo som alltid kunne ønsket seg noe bedre, hadde det vært et bidrag.

   Her på bloggen blir nok videoen mest å anse som prat til menigheten, og det var lite nytt i Pilgers budskap for oss som har flyttet inn i bekymringsbobla for lenge siden. På samme måte som summen av MSM, Facebook, Twitter mm. av mediekritikere beskrives som et ekkokammer der informasjon, holdninger, meninger og konkrete formuleringer lager et selvforsterkende, selektivt bilde av virkeligheten, har også vi vårt ekkokammer i alternativmedienes repostinger og sitater. Det er uunngåelig i et visst monn, og er bla.a. et uttrykk for at et annet og forhåpentligvis skarpere bilde av den aktuelle situasjonen og de bakenforliggende maktstrukturer og hensikter er fremkalt og nå ligger i fix’en.

   Har man først fått trollsplinten i øyet, er det sjelden noe virkelig nytt eller overraskende å hente noe sted. Det meste både her hos Steigan og i mye av resten av den alternative pressen/ gravejournalistikken/ analytikerverdenen blir bekreftelser på det vi allerede mener å vite eller forstå, pluss ytterligere pikante detaljer om verdens skjeve gang som ikke gjør allverden fra eller til i det store bildet.

   Hvor mange av denne bloggens faste lesere ble det minste overrasket over Panamapapirene? Ikke en kjeft.
   Det eneste vi syntes var verd å merke seg var mangelen på amerikanske og israelske banditter på listene, men heller ikke det var overraskende.

   Hvor mange her tror at Russland er aggressor og pådriver for væpnet konflikt med NATO på europeisk jord? Ikke en kjeft.

   Hvor mange skjønner at det er den USA-ledede imperialistiske alliansen som herjer i snart alle verdenshjørner, og at f.eks. Russland med all mulig grunn føler seg presset inntil det utålelige? Varenda kotte.

   Hvor mange her er skuffet eller sint på den såkalte venstresiden som har sviktet og svikter så fundamentalt? Og hvor mange ser ned på skotuppene sine og spør sidemannen: «Eh, har du sett noe til fredsbevegelsen i det siste?» Også varenda kotte.

   Vi likner bare mer og mer på de to kneggende, kyniske gamlingene på balkongen i The Muppet Show som buer og kaster tomater og sjokoladepapir og har sett alt før og synes showet begyner å bli forutsigelig.
   Alle visjoner er så omfattende, vidløftige og idealistiske at de åpenbart aldri kan brukes til noe «veikart for fred», utelukkende som en abstrakt, uoppnåelig horisont eller indre flamme for den enkelte slik at vi holder ut, og ingen visjoner handler om hvordan vi skal samarbeide konkret i virkelighetens verden for å gjøre noe med en eneste ting her og nå og i morgen den dag.
   Mange er utålmodige, men det er ikke bare fordi John Pilger først nå fortalte oss den sjokkerende nyheten om at atombomber er veldig farlige, og at USA blåste av en del av dem på Bikini-atollene på 50-tallet, at vi ikke er ute i gatene og demonstrerer og insisterer på å slå oss inn på tinget for fysisk å kaste de ubrukelige, korrumperte jævlene ut og sette dem i gapestokk på torvet.

   En saueflokk er en saueflokk selv om fåra er sorte.

  • Oss – hvem er det –
   du og et par til –

   snakk for deg sjøl –

   Hva har du lagt ut
   forresten – i det siste
   på mer enn to linjer.

   RN

 1. Til AF :

  At du er villig til å gjøre noe – som du sier –
  eller om det finnes noen der ute
  som er villige til å følge deg –
  er jo avhengig av hva du foreslår da –

  om du får noen i saueflokken med deg.
  Hvite eller sorte. Samma faen.

  mange er utålmodige – skriver du.
  du får innbyde til demoer –
  med hovedhensikt :

  «å slå seg inn på tinget
  for fysisk å kaste de ubrukelige,
  korrumperte jævlene ut
  og sette dem i gapestokk på torvet.»

  da må nok først stille klokka de
  etter domstendighetene
  det må vi alle – både sorte og hvite

  uten noen form for organisering
  kommer vi ingen vei –
  aleine er vi ingenting –
  hverken du eller jeg

  Fredsbevegelsen – sier du
  Venstresiden –

  jeg tror ikke det er de rette
  å konsultere i saker som dette
  når 3.Verdenskrig står for døra.

  du får nok leite et annet sted
  om du skal finne den rette
  VENSTRESIDA – der motstanden
  vanligvis kommer ifra – nedenifra.

  lik det eller ikke –
  Arbeiderklassen
  er forsatt ikke død –
  den organiserer seg bare –

  og stiller klokkene sine inn
  på det rette tidspunktet –

  lik det eller ikke –

  RN

  • Jeg er ikke det spor flinkere til å dra i gang noe som helst som kan monne en de fleste andre, og beskrivelsen gjaldt like mye meg selv. Mest en utblåsning i frustrasjon, RN. Selvfølgelig har du rett i at omstendighetene ikke innbyr til min foreskrevne medisin. Det var i grunnen det jeg mente med at det er flere grunner til at vi ikke gjør akkurat det.

   Jeg ser også hva du mener med at noe som muligens er arbeiderklassen organiserer seg, og at det nok ikke først og fremst bare er rundt klassiske dyder.

   Ellers kan du egentlig bare lese ut av min kommentar at jeg synes mange brikker er på plass ifht. lange linjer og agendaer som ikke endres over natta. Derfor føles nå mye som rene bekreftelser og supplerende detaljer. Det er selvfølgelig stadig interessante ting i overmål allikevel, ting skjer, og mange er de som bør takkes for å samle informasjon og viderebringe, evt. med analyser på kjøpet, Steigan inkludert.

   At det var ovenstående video og Halvors kritiske kommentar som utløste tiraden fra min side, var litt tilfeldig og fordi videoen var på nedre halvdel av skalaen etter vanlig standard på bloggen. Etter min mening.
   Jeg tenkte etterpå at både Pilgers tekst og videoen kanskje var laget for et annet, bredere og amerikanskere publikum, og at det var derfor den gav litt «gammelt nytt»-følelse.

   Uansett, det er rart å se historie skrives foran våre øyne, «as we speak».

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.