Tyskland: ingen fornærmelser av Erdogan tåles

0
Bruno Kramm som er lederen av Piratpartiets avdeling i Berlin ble arrestert av tysk politi for «å ha fornærmet representanten for en fremmed makt» ved at ha siterte en linje fra komikeren Jan Boehmermanns nidvise om Erdogan. Nei, det var ikke noen fornærmelse av Putin han ble arrestert for. Putin kan alle fornærme i Tyskland uten konsekvenser. Men fornærmes den som driver krig mot sin egen befolkning, krig i nabolandet, stenger pressen i eget land og stiller flere tusen, også barn, for retten for å ha fornærmet – nettopp Erdogan – da er tysk politi på pletten.Tysk politi arresterte Kramm mens han var i ferd med å foreta en «litterær analyse» av den tyske komikerens satiriske vers foran den tyrkiske ambassaden i Berlin under slagordet «ingen makt til «Erdogal» (et tysk ordspill hvor navnet ble vridd fra Edogan til Erdowahn), rapporterte den tyske avisen Morgenpost.

Politikeren siterte noen linjer fra de nå famøst-kjente versene som fikk Boehrmann i saksen, nemlig «sparke kurdere, banke kristne» som henviser til Tyrkias aksjon mot sine egen minoriteter.

«Hvis folk prøver seg på den minste kritikk av regjeringen i Tyrkia blir de rettsforfulgt, banket opp eller forsvinner. På denne bakgrunnen tillates diktatoren Erdogan å innskrenke retten til forsamlings- og ytringsfrihet i Tyskland bare på grunnlag av et utsagn som hevder at han banker kurdere og kristne», skriver Kramm.

Politiet godkjente demonstrasjonen under forutsetning at nidvisen ikke ble sitert fordi « den representerte en kriminell fornærmelse i form av ærekrenkelse», sa politiets talsperson Stefan Redlich ifølge Morgenpost. De var dessuten advart på forhånd om at det ville bli reist tiltale hvis de utførte denne «dialektiske analysen» av versene.

Piratpartiet sier at de har gjennomført ukentlige demonstrasjoner foran den tyrkiske ambassaden på fredagene for å protestere mot den «systematiske terroren, sensur, undertrykkelsen, despotismen og drapene ril diktatoren Erdogan».

Tidligere den dagen uttalte kansler Merkel at det hadde vært en feil av henne å uttrykke sin personlige mening om den tyske komikerens vers, som hun fordømte få å være «bevisst fornærmende».

«I tilbakeblikk var det en feil», sa Merkel i Berlin fredag og la til at hun var redd for hennes kommentar kunne misoppfattes dithen at ytringsfrihet ikke var viktig – det samme med pressefriheten.

Kommentar: Avtalen med Tyrkia har virkelig sin pris. Denne historien sier sitt om hvilket tak den tyrkiske regjeringen har på EU og ikke minst deler av den tyske regjeringen. Og Tyrkia er dessuten NATO-alliert. NATO er naturligvis taus om det som foregår i Tyrkia. Prinsippene gjelder bare i festtalene og når det ellers passer.


Artikkelen er publisert i derimot.no

Tyskland slår ned på Erdogan-kritikk


Les også Angela Merkels Böhmermann-skandale

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.