Saudi Arabia nå på tredje plass i totale militærutgifter

0

Den nyeste rapporten fra Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI) viser at Saudi Arabia har gått forby Russland i totale militærutgifter. Oljediktaturet inntar nå tredjeplassen når det gjelder totale militærutgifter.

USA bruker fortsatt suverent mest på militære formål, nesten tre ganger så mye som Kina, som er på annenplass. Saudi Arabia brukte i 2015 87,2 milliarder dollar, mens Russland brukte 66,4 milliarder. Det betyr at det hodekappende oljediktaturet bruker 31% mer på militære formål enn Russland.

Når det gjelder militærutgifter per innbygger inntar Saudi Arabia en suveren førsteplass. Med sine 32 milloner innbyggere bruker oljediktaturet ifølge SIPRIs tall 2715 dollar per innbygger. Det er milevidt foran Russland, som bare bruker 455 dollar per innbygger på militære formål. Wikipedia, som opererer med litt andre tall, har Saudi Arabia på førsteplass, Israel på tredje, USA på fjerde og Norge på sjetteplass, når det gjelder militærutgifter per innbygger.

Dette betyr at Saudi Arabia, som fører en kriminell krig mot nabolandet Jemen, som finansierer og utruster de jihadistiske krigerne i Irak og Syria og som er hovedsponsoren for salafistisk terror over hele verden, samtidig er det landet som relativt sett bruker suverent mest penger på våpen og militærutstyr.

På 11 måneder i 2015 har USA solgt våpen for 33 milliarder dollar til oljediktaturene.

NATOs nye strategi, slik den ble lagt fram av «vestresidas mann» Jens Stoltenberg, er å satse på et mye tettere samarbeid med oljediktaturene, eller som han sa:

The Gulf Cooperation Council is developing its ability to command large multi-national operations.  And NATO has unique expertise in building and maintaining an integrated military structure. We can share that expertise.

At Riyadh kapper hodene av innbyggere de ikke liker, at landet er et totalitært eneherskerdømme og en eksportør av en fascistoid versjon av islam, spiller ingen rolle for NATO og Stoltenberg. Landet er et nøkkelledd i NATOs planer for global krigføring. Det er det som teller.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.