NATO ønsker å bli en global krigsmakt

32

NATO-generalsekretær Jens Stoltenberg holdt en tale i Atlantic Council 6. april 2016 der han skisserte en ny og mer global rolle for NATO.I talen roser han USAs European Reassurance Initiative som innebærer å firedoble USAs militære innsats i Europa, og han understreket at NATOs Response Force, som er rettet mot Russland, nå er tre ganger så stor som den var.

Så om talen ikke var krigersk i formen, forsvarte Stoltenberg den massive vestlige styrkeoppbygginga mot Russland. Men han gikk lenger enn det. Det viktigste nye i talen var at Stoltenberg sa en god del om hvordan NATO skal bli en global krigsmakt. Og der brukte han Afghanistan som eksempel.

First NATO needs to strengthen its ability to advise and assist local forces. And for that we need to make training a core capability for the Alliance. We have trained local forces across the world for more than 20 years.

From sending advisory teams into ministries, to deploying military and police trainers on the ground, including in dangerous environments. We know how to generate a multinational force of trainers. Maximising every contribution from Allies and partners of all sizes. But today, we need a more robust approach. A responsive, ready-to-go capability. So that we can plan, coordinate and deploy advisory support and training missions faster. And bring together the necessary tools for capacity building and training. As we are currently doing in Afghanistan.

NATO skal ut over eget område til Midt-Østen og Afrika. Der skal man trene opp lokale styrker etter en NATO-modell og gjøre dem klare til å ta imot NATO-styrker om og når NATO synes det er nødvendig.

The Afghanistan model is important, yet it is not the only one. We have also recently launched training and capacity building initiatives in Georgia, Moldova and Jordan. And we will soon begin advising Tunisia on counter-terrorism and help improve the capacity of their armed forces.

With respect to Libya, I welcome the arrival of the Prime Minister Designate and the Presidential Council in Tripoli. This is an important step in establishing the Government of National Accord.And setting the conditions for further international support. NATO also stands ready to assist Libya. They will need our help.

Så etter den katastrofale krigen som Jens Stoltenberg personlig gikk i spissen for i 2011, arbeider nå NATO tydeligvis med å skaffe seg en «invitasjon» til å sende bakkestyrker inn i Libya. Og NATO skal formalisere alliansen med oljediktaturene rundt gulfen:

A few weeks ago, the Secretary General of the Gulf Cooperation Council came to NATO Headquarters. We discussed the security challenges in the region and what more we could do together. The Gulf Cooperation Council is developing its ability to command large multi-national operations.  And NATO has unique expertise in building and maintaining an integrated military structure. We can share that expertise.

We are also exploring what more we can do in areas such as counter-terrorism, energy and maritime security, and cyber defence.  My aim is to bring forward our cooperation with the GCC at the Warsaw Summit in July.

The new NATO regional cooperation centre in Kuwait also provides us with a way to reinforce our partnerships. The Centre will be a focal point, where NATO and Gulf partners will work together. In areas such as military to military cooperation, strategic analysis and civil emergency planning.

The King Abdullah Special Operations Training Centre in Jordan is another platform for joint efforts. It is certified according to NATO standards. And this is where the training of Iraqi officers is now taking place.

Gulf Cooperation Council (GCC) roses altså av «venstresidas mann» Stoltenberg for sin evne til å lede store multinasjonale operasjoner. Dette handler jo i dag om Saudi Arabias forbryterske krig i Jemen og oljediktaturenes støtte til jihadistene i Syria. Nå skal altså innsatsen deres koordineres med NATO og de skal styrkes med NATOs treningsopplegg og standarder. Ved siden av NATO-landet Tyrkia er Saudi Arabia den fremste sponsoren for jihadistisk terror og krig. Stoltenberg har ingen anmerkninger om dette, men lengter bare til han kan få innlemmet dem i NATOs globale krigsplaner.

På under et år har USA solgt våpen for 33 milliarder dollar til de samme oljediktaturene. Dette er de våpnene denne nye krigsalliansen skal utstyres med.

Stoltenberg gjorde det også klart at noen avspenning overfor Russland ikke kommer på tale. Deutsche Wirtschafts Nacrichten skriver at NATO bruker Russlands anneksjon av Krim som begrunnelse for opprustning, «som også rettferdiggjør militære tiltak». Og siden Russland helt åpenbart ikke kommer til å gi opp Krim, har NATO et permanent påskudd til å øke sin eskalering mot Russland.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


32 KOMMENTARER

 1. «Gjort er gjort, og spist er spist. Men no er det på tide å vakna. For det er ikkje Russland som tel, det er tanken bak. Bak den maktbruken vi har sett dei siste åra finst det ein tanke. «Multipolar verd», «eurasianisme» – ulike omgrep flyg gjennom lufta. Ikkje alle er gamle kjenningar. Men det er viktig å forstå tanken bak. For denne tanken handlar også om oss, og om vår plass i verda.

  Dette handlar ikkje om moral. Det handlar ikkje om løysingar. Det handlar om korleis politiske krefter som har vorte marginaliserte kan gjenvinna litt makt. Ønskjer vi nasjonalstatar som er sterkare enn i dag, og som er i stand til å verja eigne ressursar eller føra motkonjunkturpolitikk? Eller vil vi ha ein sterkare internasjonal orden – med dei følgjene det får? Denne kampen foregår no, og “venstresida” er i beste fall ikkjestridande. Eg meiner venstresida bør tinga container og kasta masse venstreliberalt loftsskrot. Som mykje av menneskerettsindustrien.

  Vi treng ikkje å la overbetalte juristar i Strasbourg sitja og sløsa bort millionar for å avgjera kva religionsfaget i norsk skule skal heite. Vi bør kvitta oss med daudvekt, og prioritera det som gjev verkeleg makt til folk. Universelle rettar, fagforeiningar og liknande. Og so bør vi freista finna ut kva handlingsrom som finst i denne nye, multipolare verda som oppstod i den augneblinken Russland vende ryggen til vesten. Europeisk høgreside er allereide i gang med å utforska dette – både le Pens «Front National» og Victor Orbans Ungarn. Det er positivet, men den banen bør dei ikkje få ha åleine. «TINA» – «there is no alternative» – ligg i ruinar. Det er opp til oss kva som skal reisa seg frå ruinane.»

  http://www.kulturverk.com/2016/04/08/det-er-ikkje-russland-som-tel-men-tanken-bak/

  Takk og lov at vi fikk Putin etter katastrojkaen til Jeltsin, og at vi etter Syria har en multipolar verden. Til stor forbitrelse for haukene i Washington. Men hyenene og gribbene sikler enda etter sitt bytte, som den megetsigende siste illustrasjonen i denne meget lesverdige artikkelen av Hans Olav Brendberg viser.

  Stoltenberg rekker ikke engang Putin opp til stortåa!

  • I Steigans artikkel ser du motstanderne dine i kampen for inngruppedemokratiets implementering på verdensbasis. Virker som om de fremdeles har litt andre planer, eller hva? De er klare for verdensregjering, men det er vel også det eneste dere kunne enes om i praksis, tror jeg. Forlat den tanken, ellers blir du fort Stoltenbergs lagkamerat.

   • Ja, det er formidable motstandere! Men som jeg sier, jeg er glad vi nå har fått en multipolar verden, og ser dette som et første steg. Og jeg tror nok heller Putin ville ha meg som lagkamerat enn Stoltenberg. Allikevel, jeg er alexandriner, og en verden av likestilte, uavhengige regioner, er det første alexandrinske mønster. Jeg velger å kalle disse regionene for LOMMEREGIONER! Altså er verden hvor vi bor i lommenabolag i lommelandsbyer i lommeregioner, hvor lommedemokratiet er limet som holder det hele sammen!

    Les hele det første alexandrinske mønster her.

    – 1 Independent Regions**: http://www.iwritewordsgood.com/apl/patterns/apl001.htm

    Så jeg er altså globalist, men ikke i en verden hvor det er krigsmakten NATO som holder verdensglobalismen sammen, men en likestilt verden hvor det er de gode kreftene i handikapprinsippet som rår grunnen, gjennom RID-modellen.

    Så jeg forlater ikke min visjon om en verdensregjering satt sammen av likestilte og likeverdige lommeregioner. Men man må kunne ha to tanker i hodet samtidig, og jeg ser det altså slik at en multipolar verdensorden er første steg på vegen. Derfor er jeg dypt takknemlig for at Putin nå har ledet oss inn mot første steg i transformasjonen!

 2. «NATO ønsker å bli en global krigsmakt»

  Det (overskriften) er ikke akkurat noe nytt. Men likevel litt skremmende å få det så konkret bekreftet som i makt-omfavner Stoltenbergs tale.

  «NATO also stands ready to assist Libya. They will need our help.» – Dette er jo imponerende kynisk nærhistorie-fornektende. USA-NATO «assisterte» Libya i 2011, med totalt destruktivt resultat. Nå vil Stoltenberg føye skade til skade og «assistere» Libya enda mer.

  Stoltenberg klager over den «farlige verden» primært USA-NATO har utviklet, og bruker det som påskudd til å gjøre verden enda farligere: «‎And in today’s dangerous world, transatlantic cooperation is needed more than ever.» – Det er frekk arroganse i sinnssyk grad. Bare verdens frykt for US-NATOs makt og arsenal gjør denne sinnssykdommen mulig å opprettholde åpent.

  For å lett utvide Pogo-sitatet: «We have met the enemy of peace, and they are US – NATO.». Dette trenger alle fredsvenner å skjønne i sin enkelhet, og å tenke fredsløsninger ut fra. Selv når den tenkingen gjøres ukomfortabel. Og trolig særlig da.

 3. Stoltenberg var da vitterlig nettopp på invitert visitt til Obama. Der fikk han disse instruksene. Dette sier oss litt om hvordan de har tenkt å bruke NATO fanen til sine fremtidige proxykriger.

 4. Han viser i all sin gru at han er et ‘TILFELLE’. Obama skrøt av han her om dagen og kalte han en effektiv NATO- leder. Det kan vel ikke bety noe annet enn at Stoltenberg er effekt i å ikke tenke. Hvem er denne mannen? Vi har hatt han som statsminister i 8 år + i div. ministerposter. Han gjorde seg internasjonalt bemerket etter 22.7.2011 med sin ‘myke’ form- ‘mer demokrati’- mer ‘åpenhet’….sic. Hvem var taleskriveren hans da? Samme år gjorde han seg internasjonalt bemerket med å være best i klassen i bombingen av Libya. Brukte han samme taleskriver? Du må nesten ha dobbeldiagnose for å kunne gå fra å ha mistet så mange av dine egne og landets ungdommer i terrorangrep på hjemmebane, gråte i begravelser, se hvordan folk reagerte, for så å opptre som den verste terroristen i Libya. Der var han ikke opptatt av å telle lik, gå i begravelser, se på utbombede hus, gå i rosetog….greit at han ikke var opptatt av å drive hykleri langt borte, men med blodferske følelser fra 22.7. ville vel et normalt menneske fått noe av blodet til å bevege seg opp der tankene sitter? Stoltenberg ble spurt mange ganger mens han var statsminister, om hvorfor han ikke ble invitert til Det hvite hus før etter nærmere 8 år. Noen spurte han om det kunne skyldes hans distanse til Obamas politikk….Han virket litt brydd over spørsmålene. ‘Var det fordi Obama ikke likte det han gjorde’? ‘Straffet Obama han’? Før han fikk kremjobben stod han til valg mot sittende regjering- Høyre/Frp. Hans fremste oppgave nå er å få Norge til å fremstå som et land uten forsvar med en nabo som bare venter på å sluke oss. Under hans regjering anså han ikke at Norge trengte noe forsvar fordi vi ikke hadde fiender. På Skavlan uttalte den stolte Stoltenberg….at da han var ‘liten var han ‘aldri redd fordi han visste han hadde NATO’….Sånn kan man pludre ved kjøkkenbordet på Frogner.. Tilbake til 2011. Slik vi har erfart Breivik live i 2016 slik erfarer vi også Stoltenberg anno 2016. Like lite angrende, like fanatiske. Verden hadde muligens blitt et tryggere sted om de to hadde byttet adresse- i hvert fall ikke farligere.Med det tankegodset Stoltenberg fremviser, ville han om han ble spurt, takket ja til å bli leder for hvilken terrororganisasjon som helst…

  • Veldig bra innlegg!

   Det var en periode mellom kjøkkenbordet/ skjørtekanten på Frogner og kontoret i Brussel der han levde i delvis villfarelse om NATO-spørsmål … Godt han fant tilbake til barndommens uskyld og optimisme, gitt.

  • «Verden hadde muligens blitt et tryggere sted om de to [Stoltenberg/Breivik] hadde byttet adresse – i hvert fall ikke farligere.»

   Ahem – liiitt kjapp der, vil jeg håpe: Du er vel ikke helt komfortabel med NATO-generalsekretær vervet fylt av Breivik – «Verden … tryggere … ikke farligere» enn nå?? #-] – Hadde en åpen nazist som ABB fått et sånt verv ville det vært klart tegn på en verden enda mye farligere enn nå.

   Men at Stoltenberg er krigsforbryter i forbindelse med Libya, tør det ikke være tvil om.

   Ellers startet bombe-Stolt-enhver Norges krig mot Libya 19.03.11, godt før 22.07.11, og forårsaket at Norge slapp 567 bomber med sprengkraft omtrent som Breivik-bomben hver dag i ca. 3 måneder (!). Oslo-bomben smalt underveis i Libya-bombingen – og først da ble «bombe Stolt-enhver libyer» lei seg. – Stoltenberg tålte så inderlig vel den urett som ikke rammet ham selv.

   • Ouch ja, hva skulle nå ABB inni der å gjøre … Vi får tro Thomassen bare glapp taket litt i iveren etter å tydeliggjøre hvilken notorisk krigs- og imperialismepromoterende skurk Jensemann er blitt.

   • «Hadde en åpen nazist som ABB fått et sånt verv». Been there, done that. Merkeligere ting har skjedd før. Hitlers generalstabssjef Adolf Heusinger ble formann for NATOs militærkomite i 1961.

  • «greit at han ikke var opptatt av å drive hykleri langt borte, men med blodferske følelser fra 22.7. ville vel et normalt menneske fått noe av blodet til å bevege seg opp der tankene sitter?»

   Det er viktig å huske at Stoltenberg ikke er et normalt menneske. Han er toppolitiker, altså et menneske blottet for empati. En klinisk psykopat som nyter å lemleste og torturere uskyldige småbarn. Det kan hende han bryr seg om sin nærmeste familie og ønsker dem vel, men om han må slakte noen millioner uskyldige mennesker i et land langt borte — for å få innført sin nye verdensorden og samtidig sikre seg en toppjobb — er det en pris han er mer enn villig til å betale. Han føler trolig dyp og inderlig glede ved tanken på livene han ødelegger.

 5. Egentlig er dette bare å følge opp det som Kagan, rådgiver for Romney, har skrevet flere bøker om, og som Obama følte seg inspirert av. Utad ble det gitt inntrykk av at dette skulle bli en annen politikk enn George Bushs krigspolitikk mot «det onde». Men i realiteten ser vi nå at det dreide seg om, som Kagan skriver, å vedlikeholde USAs (NATOs) militære overmakt og samtidig komme på offensiven igjen politisk og økonomisk uangripelig koloss. Og vi ser at Jagland og resten av AP-eliten er fullstendig innenfor folden. I tenketankene i USA arbeides det iherdig med hvordan de skal få destabilisert Russland. Og her brukes alle midler: Propaganda (med fullstendig herredømme over mediene, tenketanker, universiteter, institutter og opinionsdannelsen – ensretting av all betydelig opinion, null interesse og plass for annerledes tenkning), militære (væpne alt som vil slåss mot Russland og backe det opp med egne våpen), økonomiske (mobilisere og utstyre grupper av investorer til undergravingsarbeid og overtaking av kontrollen over økonomien hos flest mulig klienter). En vesentlig del av programmet er spill på områder der NATO enda ikke er sterk nok til å tvinge sin vilje igjennom. Her holder de det gående med narrespill og skjulte agendaer inntil de får anledning til å slå over til mer direkte angrep (Ukraina, Hong Kong m.v.). Men enda så fæle perspektivene som Jens Stoltenberg trekker opp er, så tror jeg de allerede egentlig har tapt. Så store deler av verdens befolkning har reist seg at NATO ikke har verken folk eller ressurser til å gjennomføre en slik politikk. Det er kanskje mest et håp. Men det er viktig å på det håpet. Og kanske vil krisene i klima og økologi innhente de onde planene.

 6. Jeg mener at det er viktig å prøve å blåse liv i nedrustningsbevegelsen. Det vil si en nedrustningspolitikk som krever at våre politikere forlanger at FN skal engasjere seg å få satt en stopper for opprustningen, med hovedskytset mot de som har overlegent
  mest våpen fra før, altså USA.

 7. Mine faglig-politiske kamerater i Tripoli, Libya, sier at NATO er forkortelse for North Atlantic Terror Organization. Det er slik de opplever USA, EU og NATOs rolle i sin del av verden. For mine kontakter i Tripoli, Damaskus, Beograd og andre steder i Asia og Afrika, er den vestlige imperialismen, med Jens Stoltenberg i spissen, som er den store politiske utfordringen. Vårt land er en del av denne alliansen for krig, terror og undertrykkelse. Alle partiene på Stortinget støtter denne galskapen.
  Hvor er de anti-krigs og anti-imperialistiske kreftene?

  I boka The Globalization Of NATO, av den canandiske prisbelønte forfatteren Mahdi Darius Nazemroaya, får vi en solid beskrivelse av utviklingen av NATO. Det er ingen tvil, NATO er ingen forsvarallianse for de såkalte vestlige landene, men en slagkraftig terrororganisasjon. Globaliserte storselskaper og finansinstitusjoner trenger et militært maktapparat for bombe sjølstendige land, så de forstår hvem som har kontoll og styring med verdens ressurser og mennesker. Det har de med NATO. Johan Galtung sier følgende: I hope this book will be read by very, very many who can turn this morbid fascination with violence into constructive conflict resolution.

 8. Breivik var da villig til å be Arbeiderpartiet om unnskyldning hvis han fikk friere soningsforhold . Stoltenberg kunne ha bedt det Lybiske folk om unnskyldning !!

 9. Velsignede Pål: jeg tror du står veldig høyt oppe på Gladio-lista nå. Jeg slutter fullt opp om ditt prosjekt om en nordisk basert blogg – noe som allerede her er i vekst – men burde man ikke til høsten samle de oppegående til et stormøte med det siktemål å lage en organisasjon mot utviklingen av den Tredje Verdenskrig?
  Vi må bare innse at det som før gjaldt som «venstresida» har lagt bort alle teorier om Imperialismen og er knapt interessert i massiv opprustning og krigsforberedelser. De skriver jo ikke om Natos utvikling til verdenshær og verdensregjering.
  Vi kommer hinkende etter virkeligheten som den er nå. Vi er meget ille ute for Norway skal jo bli et oppmarsjområde og alle fjell i nord har nå våpenlagre for Barbarossa II.
  Ja,ikke vet jeg, men det er en dyster situasjon da få kriger mot krigen.

  • Takk. Jeg får advarsler fra flere hold om det samme. Det er greit nok.
   Det som ergrer meg er at jeg ikke har en organisasjon. En ting er at det gjør meg sårbar, men det betyr også at alt er sårbart. Jo, det bør være et eller flere møter. Jeg jobber med alt dette, men det går tregt fordi jeg ikke har noen organisasjon. Skal skrive litt om det snart.

  • «men burde man ikke til høsten samle de oppegående til et stormøte med det siktemål å lage en organisasjon mot utviklingen av den Tredje Verdenskrig?»

   Det blir i seneste laget. Tredje verdenskrig begynner tidlig i september eller mot slutten av august. Men den blir trolig svært kortvarig. Jeg tipper elleve dager. Den kjernefysiske delen varer neppe mer enn en time, og jeg må innrømme at jeg er usikker på utfallet av akkurat den fasen. Dog tror jeg det er mest sannsynlig at det ikke ender med atomvinter.

   Men det kommer svært mange store terrorangrep før den tid. Det er ikke lenge før London blir alvorlig rammet, men også andre storbyer blir truffet av skitne bomber om ikke så altfor mange uker. Obama advarte også for et par år siden om at Manhattan kommer til å bli rammet av en atombombe, og med tanke på hvem det var som fremsatte trusselen (Obama, altså), bør den tas på alvor.

   Det er viktig å huske at også verdenshistoriens overlegent største finanskrise kommer i september/oktober. Og migrantstrømmen blir meget stor før den tid.

   Jeg vet alt dette fordi jeg har lyttet nøye til hva eliten selv har sagt eksplisitt, og hva de har hintet om. I tillegg har jeg studert det historiske mønsteret, altså sett hva de har foretatt seg før. Men jeg vet ikke nøyaktig hva som skjer fra og med november. Jeg ser fire-fem mulige scenarier akkurat nå.

   • Det kommer en rekonstruert steinbue fra det nå ødelagte Baal-tempelet i Palmyra til London 19. april (satanisk høytidsdag). Den skal stå på Trafalgar Square i perioden 19. til 30. april om jeg ikke husker feil, altså i hele den sataniske høytiden som eliten («ISIS») kommer til å feire med store menneskeofringer. Forvent bruk av skitne bomber i London i den perioden. Muligens andre terrorangrep i samme by. Mulige datoer for angrep: 11., 19., 22. april og 1. og 5. mai.

    1. mai er en høytidsdag for Illuminati. Marx, Lenin og Stalin var høyt graderte frimurere, som dere sikkert vet. Legg også merke til at Ted Cruz begynte å gjøre frimurerhilsener offentlig for ikke så lenge siden. Og da tok det ikke lang tid før han begynte å gjøre det svært bra på valgfronten. De andre kandidatene har ikke gjort tilsvarende hilsener.

 10. Her er man jo kommet ganske langt når det gjelder kommentarer, og jeg har ingen andre kommentarer til Stoltenberg enn at stort verre kan det ikke bli – vi må fortest mulig ut av NATO – og få andre med oss.
  Men det er et viktig poeng som ingen har berørt – formelt, det interesserer kanskje ikke? Jeg slo opp på Gulf Cooperation Council og den avtalen de har med Norge/Efta. Det er altså en ren handelsavtale! Hvordan Stoltenberg klarer å utvide den til en krigs/forsvarsallianse er meg en gåte. Så her kan man faktisk komme inn med motforestillinger som dekkes av avtaler Norge har med GCC – det har definitivt ingenting med militære funksjoner å gjøre.

 11. KONGEN OG SJEIKEN

  Kom, hør nå, du Harald, en invitt fra Sjeiken
  Han ønsker at dere skal bli med i leiken
  Ja, sjølsagt skal du få den saftigste steiken

  Hu Marita W(r)angberg i departementet
  har sagt «samarbeid er’ke aktuelt nå» ..
  Men vi kan ikke vente sju breie og lange
  Vi gutta vi lever jo akkurat nå

  Så rydd opp i teltleiern, vis du er konge
  Kvinnfolka bør ikke føle seg fjonge
  Kort sagt, populasen bør kjenne sin plass
  Som føde for kanoner og som madrass

  (22-11-2015)

  http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/kongen-og-sjeiken-1.674233

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.