Hollande mer upopulær enn noen gang

0

Frankrikes president, François Hollande, blir stadig mer upopulær. Ifølge en meningsmåling som er offentliggjort i Le Parisien mener 76% av franske velgere at Hollande bør legge vekk planene om å stille til valg som president i 2017. Og 71% av velgerne hadde ingen interesse for å følge med på hva presidenten ville komme til å si i sitt «møte med velgerne» på fransk TV.

Nå er franske velgere så lei av presidenten at sjøl om det skulle komme en nedgang i arbeidsløsheten, så vil det ikke ha noe å si for deres allerede svært negative syn på presidenten.

Hollande styrer på sett og vis et Frankrike som har rekordhøy arbeidsløshet og en stagnerende økonomi. Han har vært med på å godta sanksjoner mot Russland som har påført fransk industri og franske arbeidere store tap, og hans allianse med Angela Merkel vekker ingen begeistring i Frankrike.

Hans «sosialistiske» regjering vil drive igjennom nye lover for arbeidslivet, som vil svekke de ansattes posisjon ytterligere og styrke investorene. Dette har ført til omfattende protester i Frankrike.

I mars 2016 nådde tallet på arbeidsløse i kategori A 3.591.000, et tall som er 2,% høyere enn på samme tid i 2015. Hvis man også tar med dem som har tvungen deltid eller har gitt opp å søke jobb, er tallet 6.159.000. Les også Illusjonene om Hollande, Hollande vil forby «konspirasjonsteorier» og Rasende bønder møtte Hollande med pipekonsert

Forrige artikkelTidligere stabssjef i Pentagon: – USA vil miste sitt imperium
Neste artikkelPanama og kriminaliseringa av det globale finansystemet
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).