Tidligere stabssjef i Pentagon: – USA vil miste sitt imperium

12

Den tidligere stabssjefen i Pentagon, Lawrence Wilkerson, sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten at USA må gi opp sin imperietenkning, ikke minst fordi den ikke lenger kan finansieres.

Wilkerson mener at en stor trussel mot USA er amerikanerne sjøl:

Vi er et imperium og vi tenker som et imperium. Vi vil for enhver pris holde på det amerikanske hegemoniet. Men disse anstrengelsene er svært dyre og de skaper en massiv gjeld. USA må utvikle seg til en samarbeidende makt. Jeg tror ikke på at Russland og Kina behøver å være noen trussel mot oss.

Men Wilkerson er ikke optimistisk til en eventuell president Hillary Clinton:

Hillary Clinton vil antakeligvis vinne presidentvalget. Dermed blir USAs politikk videreført som nå. Clinton vil holde på status quo, og kanskje blir hun enda hardere i utenrikspolitikken. Derfor venter jeg ingen stor forandring i utenrikspolitikken. Men derfor regner jeg heller ikke med at hun blir sittende i mer enn en periode. Deretter må det bli en større omlegging av USAs politikk og vi bllir nødt til å bryte med den politikken som er ført de siste 20 årene.

Om forholdet til Russland sier Wilkerson at han ikke har noen kritikk av Russlands opptreden i Ukraina eller i Syria. Han sier uttrykkelig at han mener at den russiske intervensjonen i Syria var riktig og kom til riktig tid. Og han sier: «Vi trenger Russland, Russland trenger oss. Europa trenger Russland og Russland trenger Europa» Om USAs nære allierte i de arabiske oljediktaturene sier han: «Deres dager er talt!»

Wilkerson var en av forfatterne av Colin Powells tale i FN i 2003, der det ble lagt fram falsk informasjon om såkalte masseødeleggelsesvåpen, noe som igjen førte til den katastrofale krigen mot Irak. Wilkerson er klar over forfalskningene som ble begått og sier i dag at «dette var bunnmålet i min karriere».

Lawrence Wilkerson, var nasjonal sikkerhetsrådgiver for Reagan-administrasjonen og flere år stabssjef for utenriksminister Colin Powell under George W. Bush. Her er et intervju med ham der han sier at imperiet er korrupt og at «dette skipet vil synke».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


12 KOMMENTARER

 1. USA sine dager er snart talte. Amerika kommer til å bli transformert til noe annet. Og det samme gjelder resten av verden.

  • Johan Galtung har uttalt dette for flere år siden. at USA vil splittes opp i mindre enheter. det er å håpe på.

 2. Wilkerson er en helt nå, som med sin klare kritikk søker å rette skadene han ble lurt til å påføre Irak.

  Til emnet om USA som «global hegemon» skal nevnes et frimerke på et nylig mottatt brev fra USA. Der står det vitterlig «GLOBAL USA FOREVER».

  Det kan leses som en pussig åpen propaganda-erklæring. Det gjentas, står to ganger på omkretsen rundt et foto av månen på det runde frimerket: «GLOBAL USA FOREVER 2016».

  (Er helt klar over at dette er terminologi for frimerker gyldige i hele verden når som helst, dvs. uten annen verdi påført. Teksten blir likevel en påfallende påstand – med propagandiske funksjoner: GLOBAL USA FOREVER – indeed. Frekke USAntere #-).

  Jf. (gjennomstrek av «forever» er kun på bildet, ikke på frimerket): https://about.usps.com/news/national-releases/2016/pr16_008.htm

 3. «Ikke finansieres» nei men man burde kanskje fokusere på litt mer på hva som skjer når BRICS lands nye monetære system er fullt operativt. Det må jo vare en grense før å betale hverandre med penger som har alt mindre verdi jo mer man øker pengermengde. Kina VS USA i pengerøkning så «vinner» Kina men Kina har kjøpt alt av «hard assets» lenge. I sluttet av året sier mange så er dagens monetære monopol helt over. Hva skal USA betale med da og krige med om dollaren er ferdig i dagens setting.

  • De får vel krige med skarpe skudd og bomber, sånn som andre folk, da. Det må de da vel for pokker få til. Makan.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.