Tidligere stabssjef i Pentagon: – USA vil miste sitt imperium

0

Den tidligere stabssjefen i Pentagon, Lawrence Wilkerson, sier til Deutsche Wirtschafts Nachrichten at USA må gi opp sin imperietenkning, ikke minst fordi den ikke lenger kan finansieres.

Wilkerson mener at en stor trussel mot USA er amerikanerne sjøl:

Vi er et imperium og vi tenker som et imperium. Vi vil for enhver pris holde på det amerikanske hegemoniet. Men disse anstrengelsene er svært dyre og de skaper en massiv gjeld. USA må utvikle seg til en samarbeidende makt. Jeg tror ikke på at Russland og Kina behøver å være noen trussel mot oss.

Men Wilkerson er ikke optimistisk til en eventuell president Hillary Clinton:

Hillary Clinton vil antakeligvis vinne presidentvalget. Dermed blir USAs politikk videreført som nå. Clinton vil holde på status quo, og kanskje blir hun enda hardere i utenrikspolitikken. Derfor venter jeg ingen stor forandring i utenrikspolitikken. Men derfor regner jeg heller ikke med at hun blir sittende i mer enn en periode. Deretter må det bli en større omlegging av USAs politikk og vi bllir nødt til å bryte med den politikken som er ført de siste 20 årene.

Om forholdet til Russland sier Wilkerson at han ikke har noen kritikk av Russlands opptreden i Ukraina eller i Syria. Han sier uttrykkelig at han mener at den russiske intervensjonen i Syria var riktig og kom til riktig tid. Og han sier: «Vi trenger Russland, Russland trenger oss. Europa trenger Russland og Russland trenger Europa» Om USAs nære allierte i de arabiske oljediktaturene sier han: «Deres dager er talt!»

Wilkerson var en av forfatterne av Colin Powells tale i FN i 2003, der det ble lagt fram falsk informasjon om såkalte masseødeleggelsesvåpen, noe som igjen førte til den katastrofale krigen mot Irak. Wilkerson er klar over forfalskningene som ble begått og sier i dag at «dette var bunnmålet i min karriere».

Lawrence Wilkerson, var nasjonal sikkerhetsrådgiver for Reagan-administrasjonen og flere år stabssjef for utenriksminister Colin Powell under George W. Bush. Her er et intervju med ham der han sier at imperiet er korrupt og at «dette skipet vil synke».

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.