Utro kvinder skal stenes til døde: – Hvordan holder vi ellers familien samlet?

0

I Danmark er det blitt en viss diskusjon etter TV 2-dokumentaren Moskeerne bag sløret.

I dokumentaren siger imam i Grimhøj Moskeen, Abu Bilal, blant annet: »Hvis en gift eller skilt kvinde begår utugt, og hun ikke er jomfru og begår hor, så skal hun stenes til døden«

Han har også oppfordret til å slå barn hvis de ikke ber.

Kasem Ahmad, som er tidligere talsmann for Islamisk Trossamfund, sier til DR2 at uttalelsen er helt i orden, fordi imamen bare sier det som står i islam:

Det står vi inde for, og det er vi også stolte over. For det andet har det en præventiv effekt. Hvad er straffen i Danmark, når man begår sex uden for ægteskabet? Ikke nogen. Hvordan holder vi familien sammen? (…) Det her kan forhindre folk i at have sex uden for ægteskabet.

Uttalelsene har utløst en del kraftig retorikk fra partiene på Christiansborg, skriver Politiko:

Integrationsminister Inger Støjberg sagde tidligere på ugen på baggrund af TV2s programmer, at hun ønsker Grimhøj-moskéen »jævnet med jorden«, og Mette Frederiksen har en lukning af moskéen som et af fem forslag til, hvordan ekstrem islamisme skal bekæmpes.

Høyst sannsynlig skjer det ikke noe som helst. I de ortodokse muslimske menighetene formidles det slike holdninger hele tida. Fahad Qereshi i IslamNet sa på et stort massemøte i egen regi at slike standpunkter er gjengs for moderate muslimer, og han inviterer til stadighet ytterliggående islamister til å spre sin ideologi til unge muslimer i Norge. Og noen av dem går Grimhøj-imamen en høy gang. Dette har ikke ført til noen politiske reaksjoner i Norge.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.