Tyrkiske myndigheter tok kontroll over opposisjonsavis

0

Avisen, (Zaman) som har et opplag på rundt 850.000 eksemplarer, anklages for å ha bånd til president Recep Tayyip Erdogans erkefiende, den islamske predikanten Fethullah Gulen, melder NTB.

Søsterpublikasjonen er Today’s Zaman, som har vært en viktig kilde både når det gjelder Recep Erdoğans stadig mer autoritære styre, angrepene på kurderne i sørøst og Tyrkias støtte til jihadistene i Syria. På sine nettsider skriver de:

We are going through the darkest and gloomiest days in terms of freedom of the press, which is a major benchmark for democracy and the rule of law. Intellectuals, businesspeople, celebrities, civil society organizations (CSOs), media organizations and journalists are being silenced via threats and blackmail.

Fra før av er avisa Cumhuriyet rammet ved at sjefredaktør Can Dündar og Ankara-korrespondent Erdem Gül ble arrestert og truet med langvarige fengselstraffer for å publisert ubehagelige sannheter om Tyrkias støtte til IS. De er midlertidig sluppet fri, men står i fare for å bli arrestert igjen.

To TV-kanaler er også blitt rammet. Dette betyr at Tyrkia i dag er et land der pressefriheten er sterkt redusert og der journalister lever i fare.

Jeg har ikke klart å finne noen antydninger til at Erna Solberg eller Børge Brende, eller for den del Jonas Gahr Støre, har brydd seg noe som helst om undertrykkelsen av pressefolk i Tyrkia. Og fra NATOs megafon Jens Stoltenberg er det heller ingenting å vente.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.