Trump skaper panikk blant republikanerne

0

Da den amerikanske nominasjonsvalgkampen startet ble Donald Trump sett på som en bisarr fyr uten noen mulighet til å vinne. Med sin merkelige frisyre og sine plumpe utfall ble han fraskrevet enhver mulighet til å bli kandidat for The Grand Old Party, republikanerne. Praktisk talt alle regnet med at den republikanske partimaskinen snart ville få fram en kandidat som ville feie den vulgære populisten av banen.

Men et halvt år seinere leder han nominasjonene suverent. Han vinner delstat etter delstat, og den ene etter den andre av motkandidatene må kaste inn håndkleet. Før supertirsdagen 1. mars 2016 leder han klart på republikansk side. Og enkelte meningsmålinger sier at dersom det blir Hillary Clinton mot Trump, så kan Donald Trump bli president i USA.

Dette har skapt panikk blant republikanerne. De såkalte neocons går nå til «krig mot Trump» skriver The Intercept.

Robert Kagan, som er en av de fremste neocons, (gift med Victoria Nuland), en av de fremste aktivistene for Irakkrigen og en solid støttespiller for George W. Bush, skriver nå i Washington Post at «Trump er GOPs Frankensteins monster» og han skriver at dersom valget står mellom Trump og Clinton, «så vil det for denne tidligere republikaneren, og kanskje for andre, ikke være noe alternativ til å stemme for Hillary Clinton. Partiet kan ikke lenger reddes, men landet kan fortsatt reddes.»

Max Boot, en annen ikke-angrende Irak-krigsaktivist, skriver i The Weekly Standard at «Med Trump som president, ville dødsklokkene ringe for USA som stormakt.»

Israel-lobbyen forsøker å hindre Trump i å bli valgt, og Marco Rubio har mobilisert pro-Israel-milliardæren Paul Singer på sin side for å vinne Florida – men Trump ligger likevel milevis foran på meningsmålingene.

Krigspropagandisten og sjef-neocon Bill Kristol er sjølsagt med i krigen mot Trump. Han sitter i styret for Emergency Committee for Israel, og de har begynt å framstille Trump som en alliert med Bashar al Assad, Saddam Hussein og Muammar Gaddafi.

Den tidligere CIA-sjefen Michael Hayden sa i et TV-intervju med Bill Maher at dersom en president Trump skulle gi ordre til å drepe familiene til ISIS-ledere, så «ville USAs væpnede styrker nekte å følge ordre».

Ifølge meningsmålinger i Huffington Post er det et flertall av velgerne som misliker Hillary Clinton og et flertall av velgerne som misliker Donald Trump. Et valg mellom de to ville bli et valg mellom hvem man hater minst, som en kommentator skrev.

Uansett har nominasjonskampen vist at topartisystemet i USA har råtnet på rot. Knapt noen tror at de to partiene er noen reelle alternativer. Og svært mange har innsett det gammelpresident Jimmy Carter sa, nemlig at «USA er et korrupt oligarki.»

 

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.