Syriza omfavner Israel

8
Tsipras og Netanyahu er gode venner.

Det greske venstrepartiet Syriza skapte store forhåpninger hos mange da det overraskende vant parlamentsvalget i 2015. De helt urealistiske forventningene ble vel antakelig skrudd en del hakk ned da Syriza først gikk med på de nedskjæringskravene fra EU-troikaen som det greske folket hadde stemt nei til i folkeavstemning, for deretter å undertegna avtaler som reduserer Hellas til en tysk kronkoloni.

Men fortsatt er det vel noen forhåpninger igjen her og der på den norske venstresida. Men til dem som måtte nære dem, kan det jo nevnes at Alexis Tsipras og Syriza nå har omfavnet Israel.

Den israelske forsvarsministeren Moshe Ya’alon var i Aten 27.1.2016 og hadde møter med sin kollega Panos Kammenos. Dagen etter dro Tsipras til Israel med ni av sine ministre for å møte den utvilsomme krigsforbryteren Benjamin Netanyahu.

Tsipras og Netanyahu diskuterte sikkerhet i det indre Middelhavet, og er det noe Israel er kjent for så er det jo «sikkerhet i det indre middelhavet». De diskuterte også felles løsninger for leveranse av naturgass til Europa.

I sin tale i Jerusalem snakket Tsipras varmt om at «våre to folk er meget gamle. Gjennom tusener av år har vi levd sammen…» Det kan vel kalles et håndslag til den sentrale sionistiske myten om at dagens Israel har legitime røtter tilbake i oldtida. En sak er jødisk kultur og religion, en annen sak den sionistiske statsdannelsen, som ikke minst opptrer som en apartheidstatt overfor det palestinske folket. Slike distiksjoner finnes ikke lenger i vokabularet til Alexis Tsipras.

I gjesteboka for besøket gikk Tsipras så langt at han kalte Jerusalem for «Israels historiske hovedstad».

Kommentarer er vel egentlig overflødige.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Det er egentlig rart at denne figuren forsatt klamrer seg til makten. Eller rart? Man ser vel etter hvert hvem han er marionett for. jeg hadde et lite håp for Hellas de Varoufakis ennå var med på dette. Han hadde jo noen løsninger. Men etter sviket til Tsipas da folkeavstemningen ble ignorert og det ble lagt ytterlig til rette for å selge ut landet bit for bit hoppet han av karusellen. Jeg kan nevne i farten at det går en dokumentarserie fra Danmakr på nrk om lignende forhold der hvor politikerne selger ut bedrifter hvor rentefradraget utnyttes med fiktive lån og disse etter hvert slaktes. Mye tyder på at Norske skog er oppkjøpt av et slikt selskap og at dette går under mediaradaren.

 2. Går du inn på bloggen til Rødt framgår det at Syriza fremdeles er å betrakte som et søsterparti. Jeg vet heller ikke om de har endret begeistringen for Jihad-leiesoldater i Syria og støtte til Syrian National Council?
  Vi husker også hvordan Klassekampen jublet over at Syriza som fornyeren av europeisk sosialisme.
  Det der med at opprørere alltid kritiserer seg selv….er det nå også kastet på dynga?
  Febrile anstrengelser – og propaganda i media hverdag – gjøres for å gjøre Norge til et amerikansk militært oppmarsjområde til storkrigen mot Russland. Den kommer sannsynligvis etter presidentvalget i november.
  Jeg kan ikke se noen som helst organisert opposisjon mot Russlandskrigen heller og fremdeles leker man at det skulle være noen «venstreside» i Norge. Bør vi ikke snart våge den erkjennelsen at vi her har en katastrofal situasjon? Som igjen kan bli en nasjonal katastrofe for det norske folk.

 3. Hvem er det Erik P. her henvender seg til? Det lar seg ikke å oppdrive noen tekst fra meg som støtter Hizballah og Hamas i generell forstand.

  • Til den opprinnelige artikkelforfatteren, selvsagt, noe annet er meningsløst……..
   EIller fårr å sei det på dialekt: «Æ snakke med hauvvet, itj rævva»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.