NATO vedtok kraftig opprustning i Europa

0

NATOs forsvarsministere har møttes i Brussel og bekreftet de planene som var utarbeidet om å utstasjonere ytterligere 40.000 soldater i Europa. Styrkene vil åpenbart ha brodd mot Russland. Ifølge pressemelding fra NATO uttalte Jens Stoltenberg følgende:

We have increased NATO’s presence in the eastern part of the Alliance, – with enhanced air policing, maritime patrols and robust exercises. We have agreed assurance measures for Turkey – with Patriot batteries, AWACS surveillance planes, and an enhanced maritime presence in the Eastern Mediterranean and in the Black Sea. We have tripled the size of the NATO Response Force to more than 40,000 troops, with the new Spearhead Force at its core. And we have activated six small headquarters in our eastern Allies, and are setting up two more.

At Tyrkia nå er grundig avslørt som en av de aller viktigste støttespillerne for Den islamske staten i Syria, har naturligvis ikke redusert NATOs eller Stoltenbergs entusiasme for å støtte landet militært. (Innad i NATO har man naturligvis visst om Tyrkias støtte til IS hele tida, det eneste nye er at det er blitt offentlig kjent.) Som kjent tok John McCain den amerikanske forsvarsministeren Ashton Carter i å juge om de illegale oljetransportene til Tyrkia.

Business Insider skriver om NATOs vedtak at

Backed by an increase in US military spending, NATO is planning its biggest build-up in eastern Europe since the Cold War.

USA har vedtatt å øke sitt militærbudsjett i Europa til fire ganger fra 2015 til 2017.

Og det kan ikke ha vært overraskende for haukene i NATO at Russlands svar på NATOs opptrapping kommer til å bli – opprustning. På vegne av Russland sa den russiske utsendingen Aleksandr Grushko:

I am sure that everyone [in NATO] understands that those preparations NATO has been making along our borders cannot be left without a military-technical response.

Siden 2014 har NATO satt i gang en ny kald krig og et nytt rustningskappløp, og dette vil åpenbart fortsette både i 2016 og åra som kommer. Og toppene i våpenindustrien kan le hele veien til banken.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelNesten sju ganger så mange flyktninger hittil i 2016
Neste artikkel– Stemninga i USA er pre-revolusjonær
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).