Ukraina vil hjelpe Tyrkia med skattepenger fra EU

0

Den ukrainske statsministeren Arsenij «Yats» Jatsenjuk har kastet seg inn i konflikten mellom Russland og Tyrkia. I en tale til et regjeringsmøte 2. desember 2015 lovte han at Ukraina vil gi Tyrkia «en hjelpende hånd» med korn og grønnsaker. Det er den ukrainske nettavisa Unian som melder dette.

Deutsche Wirtschafts Nachrichten kommenterer dette slik:

Den groteske fordelinga av EUs skattepenger blir i disse militært dominerte tider spesielt tydelig: Ukraina, som for lengst er konkurs, vil hjelpe Tyrkia med matvareleveranser. Kiev ser Tyrkia som en partner i krigen mot Russland. NATO støtter Kiev.

Ukraina har vært de facto konkurs siden sommeren 2015, slik tyske Handelsblatt beskriver. Så landet lever på kreditorenes nåde. Skal Ukraina bruke penger, er det i virkeligheten EU-borgernes (og Norges) skattepenger landet slår om seg med.

Samtidig fortsetter NATO å integrere Ukraina i NATO uten at landet er formelt medlem. Kyiv Post skriver at generalsekretær Jens Stoltenberg har hatt møter med Ukrainas utenriksminister Pavlo Klimkin, og at sistnevnte uttalte seg svært entusiastisk etterpå:

We started a number of trust funds (to develop command and control, logistics, communications and cyber security), a number of memorandums of understanding that cover important areas of cooperation,” Ukraine’s top diplomat said. “Now we could talk about comprehensive cooperation between Ukraine and NATO, and of course, not only with NATO as an organization, but also different cooperation with allies.

Så NATO har ikke bare én løs kanon på dekk i form av sultan Recep Erdoğan, men to, den andre i form av det fascistinfiserte regimet til Arseij Jatsenjuk og Petro Porosjenko. Hva disse regimene kan stelle til hver for seg har vi sett. Hva de kan få til sammen er neppe av det gode. Og i begge tilfeller kan disse regimene flotte seg med EUs penger under beskyttelse av NATO

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.