EU belønner Tyrkia, truer Hellas og opphever Schengen «midlertidig»

0

Det går hardt for seg hos fredsprisvinner EU for tida. Flyktningekrisa har satt hele byggverket under et sånt press at det ikke bare knaker i sammenføyningene, men stadig står i fare for å bryte sammen. I følge Financial Times truer EU-kommisjonen Hellas med suspensjon fra Schengen for ikke å ha sørget for å hindre flyktningestrømmen mot Makedonia og Montenegro.

Dette kommer umiddelbart etter at EU har gitt etter for Tyrkias utpresningspolitikk og avtalt å gi landet 3 millarder euro, visafrie innreiser til EU og nye forhandlinger om medlemskap. Hvis det er noen som står bak massemigrasjonen mot Europa i 2015, så må det eventuelt være Tyrkia, og i hvert fall ikke Hellas. Og EU beviser seg som Absurdistan ved å belønne skurken og straffe offeret.

Og så kommer lekkasjen av et hemmelig dokument som går inn for at EU suspenderer Schengen «midlertidig» i to år.

Dette er ikke noe annet enn en innrømmelse til virkeligheten. Medlemsland etter medlemsland har allerede suspendert Schengen og innført grensekontroll. Som jeg skrev i september 2015: Schengen-reglene faller som dominobrikker:

Fredsprisvinner EU skulle skape forbrødring og hindre krig gjennom å bygge ned landegrensene. … Men når hundretusener av flyktninger rømmer fra de krigene EU deltar i og håper på et bedre liv i Europa, men ender i nedverdigende midlertidige leire, rakner både EU-solidariteten og festtalene. Det er ikke noe vakkert syn.
Dette skrev jeg i august, og hvis det ikke hadde vært så opplagt at akkurat dette ville skje, ville jeg kanskje ha kalt det «profetiske ord». Men det skulle dessverre ingen spåmannsevner til å se at det som skjer nå, måtte skje.

Presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, holdt en tale i EU-parlamentet 25. november 2015 der han advarte om at dersom Schengen-systemet faller, så faller også euroen. Det er EU-Observer som melder dette.

Og sjefen for eurosonen, nederlenderen Jeroen Dijsselbloem, foreslår å opprette et mini-Schengen. Den europeiske unionen sprekker altså i alle bauger og kanter. Prosjektet lar seg neppe redde med demokratiske midler.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.