EU belønner Tyrkia, truer Hellas og opphever Schengen «midlertidig»

13

Det går hardt for seg hos fredsprisvinner EU for tida. Flyktningekrisa har satt hele byggverket under et sånt press at det ikke bare knaker i sammenføyningene, men stadig står i fare for å bryte sammen. I følge Financial Times truer EU-kommisjonen Hellas med suspensjon fra Schengen for ikke å ha sørget for å hindre flyktningestrømmen mot Makedonia og Montenegro.

Dette kommer umiddelbart etter at EU har gitt etter for Tyrkias utpresningspolitikk og avtalt å gi landet 3 millarder euro, visafrie innreiser til EU og nye forhandlinger om medlemskap. Hvis det er noen som står bak massemigrasjonen mot Europa i 2015, så må det eventuelt være Tyrkia, og i hvert fall ikke Hellas. Og EU beviser seg som Absurdistan ved å belønne skurken og straffe offeret.

Og så kommer lekkasjen av et hemmelig dokument som går inn for at EU suspenderer Schengen «midlertidig» i to år.

Dette er ikke noe annet enn en innrømmelse til virkeligheten. Medlemsland etter medlemsland har allerede suspendert Schengen og innført grensekontroll. Som jeg skrev i september 2015: Schengen-reglene faller som dominobrikker:

Fredsprisvinner EU skulle skape forbrødring og hindre krig gjennom å bygge ned landegrensene. … Men når hundretusener av flyktninger rømmer fra de krigene EU deltar i og håper på et bedre liv i Europa, men ender i nedverdigende midlertidige leire, rakner både EU-solidariteten og festtalene. Det er ikke noe vakkert syn.
Dette skrev jeg i august, og hvis det ikke hadde vært så opplagt at akkurat dette ville skje, ville jeg kanskje ha kalt det «profetiske ord». Men det skulle dessverre ingen spåmannsevner til å se at det som skjer nå, måtte skje.

Presidenten i EU-kommisjonen, Jean-Claude Juncker, holdt en tale i EU-parlamentet 25. november 2015 der han advarte om at dersom Schengen-systemet faller, så faller også euroen. Det er EU-Observer som melder dette.

Og sjefen for eurosonen, nederlenderen Jeroen Dijsselbloem, foreslår å opprette et mini-Schengen. Den europeiske unionen sprekker altså i alle bauger og kanter. Prosjektet lar seg neppe redde med demokratiske midler.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


13 KOMMENTARER

 1. Litt påsiden av temaet,men det handler(også) om EU og de frie bevegelser,og behovet for sentral kontroll ,når.:
  Sverige truer med å stenge Øresundsbroen,for å få kontroll med-migrasjonen,den legale og den illegale.Og utøvende opperatør truer med at de må stenge,fordi nitid kontroll vil ødelegge virksomheten.(Og,de med korttidshukommelsen i behold,minnes hva DFs leder ble usatt for,når hun foreslo det samme.Ja.Det var det samme.Et advarsel om hva som kunne komme.Nå har det kommet.)
  Danskene har sagt sitt,og med klart flertall stemt for minst mulig EU-integrasjon.Mot anbefalingene fra sosialdemokrater,angivelig liberale konservative , (restene av)folkesosialistene og de nyslått alternative grønne.

  Denne anti-demokratiske mastodont har bare tilslutning fra de styrende eliter,og en del av den moraliserende og livredde middelklasse.Systemet er dødsdømt og livsfarlig.Nå venter «alle» spent på ECBs neste trekk-enda mere minus-renter,og enda mere penger,for å «å fart på inflasjonen.»Fordi alle vet,innerst inne,at deflasjon er døden-alt blir billigere,bare ikke deres egen gjeld.
  Lavere lønn,og økt(bolig) gjeld er ikke en suksesoppskrift.
  Danske velgere har forstått det.Neste ut er de franske,og senere de britiske.Norske venstreorienterte partier har en gylden mulighet nå.Det er tvilsomt om de griper den.Det får bli deres problem.

 2. Jeg tror det planlegges en Turko-Saudisk stat i Syria-Irak som skal balansere mellom KSA og Tyrkia og som skal kontrollere sjiaene i området og isolere Iran og Russland. Jeg tror krefter i NATO står bak dette, og jeg tror generalsekretæren er klar over planen.

 3. Jeg er ikke så politisk skarp/skolert. Men, det synes meg på tide at NATO kaster Tyrkia ut av alliansen. de virker som de har en skummel agenda, som de vil gjennomføre gjennom sitt NATO-medlemsskap –.

  • Tyrkia er den viktigste bruikken USA har for å destabilisere Europa. At de har jevnlig kontakt over gjennomsnittet er vel også bemerket av Steigan tidligere. Alliansen har ikke livets rett lenger.

 4. Og EU beviser seg som Absurdistan ved å belønne skurken og straffe offeret.

  Dette er verre enn absurd. «Belønne skurken og straffe offeret» er simpelthen sadistisk. Og det forteller nødvendigvis sitt om både Merkel og den øvrige topp-ledelsen i de største EU-landene. I den grad denne «absurditeten» beviser noe så må det vel være at EU bare er nok en europeisk variant av psykopatenes diktatur.

 5. At noen vil ha EN verden/En leder – og En valuta er vel ganske klart etterhvert. Ihvertfall en valuta i det minste.
  * De som kontrollerer det økonomiske systemet kontrollerer politikken, lokalt og globalt.*

  Men:
  «Fredsprisvinner EU skulle skape forbrødring og hindre krig gjennom å bygge ned landegrensene.»

  Hvordan har noen klart å innbille oss at forbrødring må gå gjennom å lage havregrøt, istedet for hver nasjon sin egen valgte vei & utvikling, og sin genuine kultur?

 6. Det er på tide at danskene tar ansvar og stenger grensene. De har snudd ryggen til og skyflet lykkejegere videre lenge nok nå. Legg merke til hvor lenge det sitter inne hos dem. De er de siste til å gjøre det.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.