Stemningsskifte i Tyskland

4

Under den velregulerte tyske overflaten er det større uro enn på svært lenge. Tyskerne har i overveldende grad stilt opp for å ta imot de rundt en million fyktninger og migranter som har kommet til landet i løpet av 2015. Men samtidig er tyskerne meget bekymret. Bare 16% av tyskerne tror at det økende tallet flyktninger vil bidra til økonomisk framgang, skriver Deutsche Welle.

Det er meningsmålingsinstituttet Ipsos som har gjennomført meningsmålinga på vegne av forskeren Horst Opaschowski i Hamburg. En annen sak som kommer fram i målinga er at tyskerne i stadig mindre grad tror på politikerne sine. «56% av de spurte mener at politikerne blir stadig dårligere skikket til å møte de utfordringene landet står overfor». DW skriver:

The survey also showed that a majority of Germans – 56 percent – believe the country is not up to the challenge of dealing with the influx. In small towns of less than 5,000 people, this figure rose to 66 percent.

Bare 20% av tyskerne tror at Tyskland framstår bedre i verdens øyne ved å ta imot mange flyktninger. I det østlige Tyskland er det bare 12% som mener dette. Men samtidig har så mange som 8 millioner tyskere stilt opp for flyktningene skriver den tyske utgaven av Huffington Post.

Forskeren Horst Opaschowski mener sjøl at det vil være mulig å takle utfordringene som flyktningebølgen representerer forutsatt at man «følger samme prinsipper som i USA». Spesielt mener han at likestilling mellom mann og kvinne må ligge til grunn for å få til en god integrasjon.

En annen meningsmåling viser at tyskerne er blitt engstelige for framtida. Den tyske Angst er tilbake, skriver Deutsche Welle basert på en undersøkelse fra GfK:

Some 55 percent of those interviewed said they were filled with uncertainty when looking towards 2016, a significant increase from 31 percent at the end of 2014, and 28 percent in 2013. The research institute conducted in-person interviews with some 2,000 Germans between November 6 and 20. …

A separate study by the Ipsos-Institute, also in Hamburg, some 50 percent of those surveyed were looking at the coming year «with great skepticism and mixed feelings;» only 27 percent had said this ahead of 2015. Similarly, 18 percent of 1,000 participants responded that they viewed the coming year «with great confidence and optimism,» compared to 45 percent a year ago.

Bare 18% av tyskerne ser altså optimistisk fram mot 2016 – mot 45% for et år siden. Og i stadig mindre grad tror de at landet har politikere som er i stand til å løse de problemene landet står overfor. Men det later ikke at dette gjør inntrykk på de samme politikerne.

 

KampanjeStøtt oss

4 KOMMENTARER

  • Egentlig er det bra at MSM, også her i Norge, er en så tydelig propagandakanal i flyktningesaken, og at de skjønnmaler situasjonen uten å ta problemene på alvor. For det gjør at folk flest mister tilliten til MSM, også i saker som ikke har direkte med flyktninger å gjøre. Og jo flere mennesker som kutter ut MSM, jo bedre er det.

   Vi ser jo at det finner sted en fantastisk demokratisering og oppvåkning i verden. Folk er i ferd med å ta makten fra de etablerte institusjonene. Det er bare å tenke på verdensveven, Airbnb, Uber, osv. Folk våkner opp fra dvalen, sakte men sikkert. Samtidig er det selvsagt sterke krefter som prøver å motarbeide denne utviklingen.

   Vi får håpe at aviser som Dagbladet og VG kan gå dukken snart, og bli erstattet av kritiske, intelligente gravejournalister som blir crowdfundet eller leverer journalistikk on demand. Jeg tror det kan skje om 10-20 år, men kanskje Pål kan bidra til å fremskynde prosessen. Det hadde vært ypperlig.

 1. Her er et eksempel på norsk msm`s underkastelse med ukritisk forsøk på å undergrave Trump.

  http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Republikanere-kan-komme-til-a-stotte-Hillary-Clinton-8297553.html#xtor=RSS-3

  Jeg prøvde forrestn å ha på tv2 nyhetskanalen i går av mangel på alternativer. Der hyllet de Merkel og bortforklarer alle blemmene hennes. . Har sett debattprogrammer så sent som i November på tv2 hvor de medvirkende kan gå så langt som å si noe sånt som: «Er det ikke på tide at Merkel får fredsprisen snart?»

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.