Tyske kapitaleiere frykter for at EU bryter sammen

4

«2016 vil bli et skjebneår for Europa,» sier presidenten i Det tyske industriforbundet, Ulrich Grillo. «Jeg er meget bekymret for Den europeiske unionens framtid.» Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som melder dette.

Presidenten i Zentralverbandes des Deutschen Handwerks, Hans Peter Wollseifer, sier «Det er Europa som setter seg sjøl i fare. Hvis de europeiske statene fortaper seg i småstatsnasjonalisme og glemmer solidariteten, mister vi alt. Det jeg ønsker meg er et sterkt symbol på europeisk enhet.»

«Europa har allerede lenge vært i en kritisk situasjon,» sier presidenten for Deutsche Industrie- und Handelskammertag (DIHK), Eric Schweitzer.

Presidenten for Bundesverbandes Großhandel, Außenhandel und Dienstleistungen e. V. (BGA), Anton Börner, sier at den største faren for det kommende året er at EU-staten skal gli enda mer fra hverandre.»

Tysklands finansminister, Wolfgang Schäuble, tok i sitt nyttårsbudskap til orde for at det blir satt av mer skattepenger til militære utgifter. Han sier at dette er nødvendig på grunn av flyktningekrisa og at målet er en EU-armé, som også kan opererer i Midt-Østen og i Afrika.

EU-president Jean-Claude Juncker tok allerede i mars 2015 til orde for at det må opprettes en EU-armé som også kan stå opp mot Russland. Og da fikk han støtte fra det tyske regjeringspartiet CDU.

For Schäuble betyr en felles EU-hær også felles militær grensekontroll og felles politimyndighet.

Altså: EU splittes opp på grunn av befolkningene i de enkelte EU-landa er misfornøyde med den politikken EU-kommisjonen fører. Tysk kapital frykter for markedene sine, og politikernes svar er sterkere militærmakt og mer krigsforberedelser. Det er noe som lyder veldig kjent her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Frykten for at EU skal bryte sammen råder i flere kretser.
    Midlene til å forhindre det er forskjellige -får vi tro.:
    I dagens FAZ,på nett,beskrives den tyske finansministerens meninger -slik Steigan omtaler-med tillegg om at Øst-Europeerne må få «hjelp» med å overvinne fremmedfrykten .De må få rett til færre -migranter.Og så må alle statshushold spare,ved å unngå nye gjeldsopptak ,og bruke tilgjengelige midler til finansiering av sentrale miitærkrefter og på tvungne grensekontroller.

    I samme avis omtales en kommende nyskpaning-Bevegelsen for et Demokratisk EU-initiert av(forhenværende ) yrkesbroder Varoufakis.Det skal arbeides mot nasjonalstatenes gjennkomst,og mot EUs stadige sentralisering.Et 3.e alternativ.Eller-enda et forsøk på å konstruere en felles europeisk offentlighet.

    Hvem skal da alliere seg med hvem? Og,på den norske arena,får vi se et nytt Ja-til EU,evt.med Klassekampen som sentral-organ?

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.