Selger Ukraina våpen til IS via Qatar?

0

Jeg har tidligere vist til at en smuglerring knyttet til IS/Da’esh har smuglet våpen fra Ukraina til Syria. Det var politiet i Kuwait som sprengte denne smuglerringen, og det var omtalt i Arab Times.

Nå viser det seg at denne trafikken, som jeg antydet, sannsynligvis er mer offisiell fra Ukrainas side enn som så. gazetawarszawska melder at en delegasjon fra forsvarsdepartemetet i Qatar var i Kiev for å delta på ei våpenmesse, Arms and Security Expo, 22-27 september 2015. De ble enige med den statlige ukrainske våpeneksportøren UkrOboronProm om å kjøpe våpensystemet Pechora-2D. Dette er et anti-luftvåpen.

Styrkene til IS i Syria og Irak er svært utsatt for angrep fra lufta. De har lite anti-luftskyts. Og sannsynligvis får de nå dette fra Ukraina via Qatar.

Et par dager etter våpenmessa i Kiev skriver Ukrainas handelsattasjé ved ambassaden i Qatar til en kontakt på Kypros, Vasyl Babytskiy, direktør for Blessway Ltd og ber ham om å gjennomføre et «viktig og lønnsomt» oppdrag med disse våpnene. «Yankeene er informert, det er også bulgarerne og tyrkerne. Ruta er den samme.»

Den samme Babytskiy skal tidligere ha solgt 265 utdaterte polske anti-luftskytskanoner som var stilet til Ukraina, men som ble omdirigert via Saudi Arabia til IS.

Pechora-2D er derimot ikke utdatert, og rakettene er i stand til å treffe fly i stor høyde. Her er en ukrainsk presentasjon av våpenet.

Som jeg har meldt tidligere ble forbindelsen mellom jihadister og ukrainske fascister etablert så tidlig som i 2007, og tre bataljoner med jihadister kjemper sammen med ukrainske fascister på østfronten i Ukraina.

Flere ubekreftede meldinger har gått ut på at jihadister fra Den islamske staten i Syria har tatt seg til Ukraina, og nå har Ukraina vedtatt en lov som åpner full adgang til at utenlandske leiesoldater og andre kan delta i den ukrainske hæren.

Det vil derfor ikke være noen direkte overraskelse om det skulle vise seg at meldingene om ukrainsk våpensalg til IS skulle vise seg å stemme.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.