Facebook og Storebror-samfunnet

0

Jeg har i noen år vært en aktiv bruker av Facebook (FB), og jeg publiserer alle artiklene mine blant annet på Facebook. Men jeg har alltid tenkt at dette er et vindu som kommer til å bli lukket – jeg får bruke det så lenge det står åpent. I dag (2. desember 2015) ble jeg for første gang blokkert da jeg prøvde å legge ut artikler på Facebook-grupper jeg har vært medlem av i årevis. Da fikk jeg denne meldinga: «Du har ikke den nødvendige tillatelsen til å utføre den ønskede handlingen for den spesifiserte siden.»

Hva kan ha skjedd?

Jeg har foreløpig ikke noen sikker teori om hva som har skjedd. Jeg har sendt et spørsmål til FB-Norge og bedt dem om å finne ut av det for meg. I prinsippet kan det være en teknisk feil, så jeg holder alle muligheter åpne. En leser foreslo at det kan være noen som har rapportert meg til FB som «spam», og at jeg er blokkert av den grunn. Det kan naturligvis tenkes, men jeg har ikke fått noen beskjed om det. Vi får se.

Men muligheten er der for at jeg er blokkert av politiske grunner, ikke fordi jeg tror Mark Zuckerberg gidder å bry seg om meg, eller at FB-Norge har bestemt seg for at «han urokråka Steigan, han er alt for ubehagelig, la oss stoppe kjeften på ham». Nei, hvis det ikke er en teknisk feil, er det mest sannsynlig at det er noen i PK-gjengen (de politisk korrekte) som misliker det jeg står for, men som ikke har talent, evner, mot – hva vet jeg, til å kjempe mot meg i dagslys, og som har valgt brønnpissing som metode. Jeg kan være rapportert til Storebror av en håndfull politisk korrekte, og så har Storebror valgt en mild form for knebling.

De sosiale medienes illusoriske frihet

De «sosiale mediene» gir et skinn av den absolutte ytringsfrihet. De er alt annet. De er først og fremst kapitalisering av folks private forhold og private forbindelser. De er ikke tjenester i ordets egentlige mening. På FB, Twitter osv. er det vi som er produktet. Selskapene eier «vårt» innhold og våre relasjoner og selger oss til sine kunder, deriblant de hemmelige tjenestene.

Dette er så godt dokumentert at EU-kommisjonen også har konstatert det. (Dette skrev jeg i mars 2015):

EU-kommisjonen advarer innbyggerne i EU om at dersom de ønsker å holde sin privat informasjon unna USAs hemmelige tjenester bør de forlate Facebook. Kommentaren kom fra EU-kommisjonens advokat Bernhard Schima i en sak som handler om datasikkerhet etter Edward Snowdens avsløringer. Det er The Guardian som skriver dette.

The case, dubbed “the Facebook data privacy case”, concerns the current Safe Harbour framework, which covers the transmission of EU citizens’ data across the Atlantic to the US. Without the framework, it is against EU law to transmit private data outside of the EU. The case collects complaints lodged against Apple, Facebook, Microsoft, Microsoft-owned Skype and Yahoo.

Schrems maintains that companies operating inside the EU should not be allowed to transfer data to the US under Safe Harbour protections – which state that US data protection rules are adequate if information is passed by companies on a “self-certify” basis – because the US no longer qualifies for such a status.

The case argues that the US government’s Prism data collection programme, revealed by Edward Snowden in the NSA files, which sees EU citizens’ data held by US companies passed on to US intelligence agencies, breaches the EU’s Data Protection Directive “adequacy” standard for privacy protection, meaning that the Safe Harbour framework no longer applies.

I en artikkel i juli i fjor (2014) skrev jeg:

All vår private og profesjonelle elektroniske kommunikasjon blir i prinsippet overvåket av USAs National Security Agency (NSA). Etterretningstjenesten har tilgang til serverne til Microsoft, Google, Yahoo!, Facebook, PalTalk, YouTube, Skype, AOL og Apple. Det var varsleren Edward Snowden som avslørte dette, og de strengt hemmelige dokumentene viser tydelig hvordan overvåkinga foregår. Selskapene benekter naturligvis enhver kjennskap til dette. Men dementiene er lite overbevisende. Dette er kjent stoff nå.

Nå er dette altså også bekreftet av EU-kommisjonen. Men er jeg ikke da dum som bruker Facebook? Jo, kanskje, men jeg ser det som en overgang. Vi som kjemper mot NSA og kompani bør bygge nettverk som ikke er i lomma deres og som vi sjøl kontrollerer så langt det lar seg gjøre. Men for å gjøre det må vi være mange nok og vi må utvikle systemer som er reelle alternativer. Elitens papegøyer kaller deg gjerne «konspirasjonsteoretiker» hvis du sier at Facebook, Twitter og liknende er kontrollert av CIA og NSA. Nå må de føye EU-kommisjonen på liata over «konspirasjonsteortikere.

Aktuelt eksempel fra Facebook

Vi har et aktuelt norsk eksempel på hva nettmakt betyr for meningsmanipulasjon. Nettavisen skriver:

Det gigantiske nettstedet (Facebook) gjorde det lørdag umulig å dele Nettavisens intervju med forfatter Halvor Fosli.
– Dette høres veldig rart ut, og i mitt hode er det beklagelig, sier leder i Norsk redaktørforeningen, Arne Jensen, til Nettavisen.

Bakgrunnen for uttalelsen er at Facebooks sikkerhetssystem lørdag stoppet funksjonen for deling av Nettavisens «Det Store intervjuet» med forfatter Halvor Fosli.

I intervjuet forteller Fosli om sin nye bok «Fremmed i eget land». En bok som skildrer etnisk norske innbyggere i Groruddalen sitt syn på eget hjemsted.

Blant annet sier han at mange groruddøler føler seg hjemløse eller fremmede i eget lokalmiljø.

I dette tilfellet har Facebook gått over til å være vokteren av politisk korrekthet, og den uskyldige boka til Fosli var tydeligvis ikke korrekt nok. Det sier jo litt om hvor lite som skal til for å bli sensurert.

Jeg har tidligere avslørt at steigan.no er blitt svartelistet på norsk Wikipedia. I det tilfellet var det en eller annen PK-aktivist som satte meg på index, og det kan også ha skjedd denne gangen.

Eliten frykter ytringsfriheten som pesten

Den eliten som har den virkelige makta på denne planeten er færre enn 1% av den totale befolkninga. Som jeg har vist i andre sammenhenger er de heller nærmere 0,1% av klodens befolkning. (De ultrarike utgjør 0,0004% av menneskeheten.) Denne bittelille eliten plyndrer oss og Moder Jord for alt. Hvis vi andre klarte å samle oss mot dem, ville de vært veldig isolert. Derfor trenger de å hindre sannheten om deres forbrytelser i å komme fram. Derfor eier og kotrollerer de de store mediene, og derfor gjør de sitt ytterste for å kneble kritikere som kan gjøre folk i stand til å avsløre elendigheten. Derfor frykter de folk som Edward Snowden og Chelsea Manning. Og derfor frykter de enhver kritisk og gravende journalist. Alle krigene deres og all finansmanipulasjonen som har knust land etter land og etterlatt folk i elendighet og fattigdom har bygd på løgner. Derfor er kritikk og avsløring noe av det de frykter mest. De ønsker et folk som lar seg lede til slakterbenken som en sauflokk.

Facebook, Google, Twitter osv er integrerte deler av dette systemet. De kontrolleres 100% av de rikeste av de rike og de samarbeider intimt med de hemmelige tjenestene. De hemmelige tjenestene eksperimenterer til og med i hvordan de kan manipulere våre følelser gjennom sosiale medier.

Jeg vil ikke påstå at jeg rager så høyt. Men når steigan.no til tider kommer opp blant de 300 mest populære nettstedene i Norge, begynner det å bli en makt. Og siden jeg er totalt uavhengig og kan kritisere hvem jeg vil uansett hvilke skjellsord som måtte bli slengt etter meg, så er det en naturlov at jeg vil bli blokkert. Og nå er jeg antakelig det. For meg er dette et signal om at jeg er på rett vei.

 

(En god del av mine lesere har hjulpet meg med å poste artiklene mine der jeg ikke får lov å gjøre det. Dette er jeg naturligvis meget takknemlig for.

Forrige artikkelForsinket julegave fra de rødgrønne: IS kontrollerer Sirte i Libya
Neste artikkel– Erdogan er involvert i oljehandel med IS
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).