– Erdogan er involvert i oljehandel med IS

10

Russlands forsvarsdepartement sier de har bevis på at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans familie er involvert i ulovlig oljehandel med IS. Det er NRK som melder dette, og skriver videre:

Og ledelsen i det russiske forsvaret mener Tyrkia nå må bære hovedansvaret for at terrororganisasjonen Den islamske staten har framgang, fordi Tyrkia ulovlig kjøper olje organisasjonen og selger den videre.

Departementet sier de har klare bevis på at Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan bruker olje som er stjålet av terrorgruppa IS.

– Hovedbrukeren av oljen som er stjålet fra Syria og Irak, er Tyrkia. Ifølge tilgjengelig informasjon, er president Erdogan og hans familie med på denne kriminelle virksomheten, sa viseforsvarsminister Anatoly Antonov til journalistene som var til stede.

Dette betyr at Vladimir Putin har lagt bort silkehanskene. Det tjener ikke Russlands interesser å få en skarp konflikt med Tyrkia, og den russiske presidenten hadde nok håpet i det lengste å slippe å avsløre sultan Recep Erdoğan. Men nedskytinga av det russiske Sukhoi-24-bombeflyet gjorde det nok nødvendig for Russland å avsløre den tyrkiske presidenten, og dermed NATO og USA for all verden.

Sputniknews har mer om den foreløpige dokumentasjonen til russerne.

The general staff has irrefutable evidence on Turkey’s involvement in illegal oil trade. Moscow has called on Turkey to open access to the places where, according to the retrieved Russian intel, Daesh oil trade centers are located:

«If there is nothing there — then the territories in question should be inspected,» the Deputy Defense Minister Anatoly Antonov stressed.

Russland hevder å ha ugjendrivelige bevis for at den illegale oljetransporten går via tre forskjellige ruter, som alle ender opp i Tyrkia.
Space recoinassance established that after crossing the border tanker trucks move further into Turkey,» Rudskoy said. Then the oil is being delivered to third countries.
According to the most modest estimates, the terrorists’ revenues from criminal [oil] business stood at no less than $3 million per day. After our airstrikes, the revenues went down to $1.5 million per day,» Lt. Gen. Sergei Rudskoy told reporters.
Turkey’s leadership, including President Erdogan and his family, is involved in illegal oil trade with Islamic State militants, says the Russian Defense Ministry, stressing that Turkey is the final destination for oil smuggled from Syria and Iraq.
Det nye er at det russiske militæret legger fram en del av sine overvåkingsdata. Hva skjer nå? Erdoğan vil nekte for alt, naturligvis. Den alltid forutsigbare Jens Stoltenberg vil gjøre det en ekte vasall skal gjøre, støtte Tyrkia. Og russerne vil legge fram enda mer. Kan bli artig dette.
KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


10 KOMMENTARER

 1. Hva blir neste trekk fra NATO nå?

  Jeg tipper vi får se knallhard demonisering av Putin og Russland i avisene våre de neste dagene. Det russiske bevismaterialet blir naturligvis trukket i tvil, samtidig som betalte NATO-shills kommer til å jobbe på høygir i alle kommentarfelter og debattfora. Kanskje mediene «avslører» ny hets av homofile/lesbiske/transseksuelle i Russland. Kanskje Putin «avsløres» som en pedofil nekrokannibal.

  Mens alt dette pågår skynder NATO/Israel/araberlandene seg å evakuere IS-hovedkvarterene og få gullguttene sine i sikkerhet før Russland tar dem.

  • Øyh, kan ikke du, Jarle, gå og skrive ferdig den propaganda-artikkelen som «avslører» at Putin ikke liker homser og at NATO derfor gjør rett i å fortsette å støtte IS?

  • Jeg kan i farten ikke komme på noen jeg hater. Noen fiender har jeg vel, men ikke så mange, for jeg har det som Oscar Wilde: «I choose my friends for their good looks, my acquaintances for their good characters, and my enemies for their intellects. A man cannot be too careful in the choice of his enemies.»
   Han har også en annen jeg prøver å leve etter: «Always forgive your enemies – nothing annoys them so much.»

   Men jeg innrømmer at det finnes en del jeg forakter, men det er ikke akkurat det samme.

 2. «Og russerne vil legge fram enda mer. Kan bli artig dette.»

  Indeed.

  Erdoğan har jo sagt nå at han «går av på minuttet dersom Putin legger frem bevis på at Tyrkia som stat eller Erdoğans familie er involvert i oljetransaksjonene. Og Putin sier han vil gjøre akkurat det. Det blir spennende å se hva mer som kommer på bordet, og hvor lenge Stoltenberg evt. kan støtte sin makker i løgnene og fornektelsene som kan bli nødvendige dersom Putin faktisk har konkret materiale å by på som i praksis nagler Erdoğan til den syriske oljen.

  For et odd par på den store scenen, forresten. Den smått stormannsvesirgale, ottomane Erdoğan på full throttle – og Jens Stoltenberg som står der i sin nærmest bizarre rolle som NATO-front og forsikrer om at førstnevnte snakker sant. Bedre blir det knapt.

  Mon tro hva mer Putin kunne fortalt dersom han og hans etterretning lettet på sløret om andre forhold ang IS, Tyrkia, Saudi, US m.fl.? De vet mer enn noen av oss, i hvert fall.

 3. Kan nedskytingen av SU-24 bombeflyet være et ledd i å få Tyrkia inn i EU?

  Russerne reagerer vel som forutsatt med økonomiske straffereaksjoner? Det tjener vestlige interesser:

  http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2015/12/turkey-russia-european-union-downing-of-russian-jet.html#ixzz3tCQiHiTP

  Nedskytingen sammenfaller med andre bemerkelsesverdige hendelser:
  -EU betaler flyktningepenger til Tyrkia,
  -Paris-angrepet.
  -Montenegros NATO-søknad

  Det kan være uavhengige hendelser – eller henge nøye sammen i en strategi.

  Forfatteren, professoren, læreren William Engdahl hevder at Tyrkias Syria strategi ble meislet ut av tidligere Frankrikes utenriksminister Alain Juppé og daværende utenriksminister og nåværende statsminister for Tyrkia Ahmet Davutoğlu. Hvis sant, så har Frankrike hatt en hittil ukjent, men sentral rolle i det som skjer i Syria. Frankrike har historisk sett hatt en sentral rolle i området:
  https://no.wikipedia.org/wiki/Den_fransk-syriske_krig

  http://journal-neo.org/2015/08/24/erdogan-s-dirty-dangerous-isis-games/

 4. […] Den tyrkiske presidenten Recep Taiyyp Erdoğan har hatt store drømmer om å gjenskape deler av det osmanske riket gjennom å sikre seg kontroll over deler av Syria. Dette er en av grunnene til at Tyrkia har vært en av de viktigste støttespillerne til jihadistene i Syria. Det har også kommet fram at Erdoğans egen familie har vært blant de store profitørene på oljehandelen med IS. […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.