– Erdogan er involvert i oljehandel med IS

0

Russlands forsvarsdepartement sier de har bevis på at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans familie er involvert i ulovlig oljehandel med IS. Det er NRK som melder dette, og skriver videre:

Og ledelsen i det russiske forsvaret mener Tyrkia nå må bære hovedansvaret for at terrororganisasjonen Den islamske staten har framgang, fordi Tyrkia ulovlig kjøper olje organisasjonen og selger den videre.

Departementet sier de har klare bevis på at Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan bruker olje som er stjålet av terrorgruppa IS.

– Hovedbrukeren av oljen som er stjålet fra Syria og Irak, er Tyrkia. Ifølge tilgjengelig informasjon, er president Erdogan og hans familie med på denne kriminelle virksomheten, sa viseforsvarsminister Anatoly Antonov til journalistene som var til stede.

Dette betyr at Vladimir Putin har lagt bort silkehanskene. Det tjener ikke Russlands interesser å få en skarp konflikt med Tyrkia, og den russiske presidenten hadde nok håpet i det lengste å slippe å avsløre sultan Recep Erdoğan. Men nedskytinga av det russiske Sukhoi-24-bombeflyet gjorde det nok nødvendig for Russland å avsløre den tyrkiske presidenten, og dermed NATO og USA for all verden.

Sputniknews har mer om den foreløpige dokumentasjonen til russerne.

The general staff has irrefutable evidence on Turkey’s involvement in illegal oil trade. Moscow has called on Turkey to open access to the places where, according to the retrieved Russian intel, Daesh oil trade centers are located:

«If there is nothing there — then the territories in question should be inspected,» the Deputy Defense Minister Anatoly Antonov stressed.

Russland hevder å ha ugjendrivelige bevis for at den illegale oljetransporten går via tre forskjellige ruter, som alle ender opp i Tyrkia.
Space recoinassance established that after crossing the border tanker trucks move further into Turkey,» Rudskoy said. Then the oil is being delivered to third countries.
According to the most modest estimates, the terrorists’ revenues from criminal [oil] business stood at no less than $3 million per day. After our airstrikes, the revenues went down to $1.5 million per day,» Lt. Gen. Sergei Rudskoy told reporters.
Turkey’s leadership, including President Erdogan and his family, is involved in illegal oil trade with Islamic State militants, says the Russian Defense Ministry, stressing that Turkey is the final destination for oil smuggled from Syria and Iraq.
Det nye er at det russiske militæret legger fram en del av sine overvåkingsdata. Hva skjer nå? Erdoğan vil nekte for alt, naturligvis. Den alltid forutsigbare Jens Stoltenberg vil gjøre det en ekte vasall skal gjøre, støtte Tyrkia. Og russerne vil legge fram enda mer. Kan bli artig dette.
KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.