– Erdogan er involvert i oljehandel med IS

0

Russlands forsvarsdepartement sier de har bevis på at Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan og hans familie er involvert i ulovlig oljehandel med IS. Det er NRK som melder dette, og skriver videre:

Og ledelsen i det russiske forsvaret mener Tyrkia nå må bære hovedansvaret for at terrororganisasjonen Den islamske staten har framgang, fordi Tyrkia ulovlig kjøper olje organisasjonen og selger den videre.

Departementet sier de har klare bevis på at Tyrkia og president Recep Tayyip Erdogan bruker olje som er stjålet av terrorgruppa IS.

– Hovedbrukeren av oljen som er stjålet fra Syria og Irak, er Tyrkia. Ifølge tilgjengelig informasjon, er president Erdogan og hans familie med på denne kriminelle virksomheten, sa viseforsvarsminister Anatoly Antonov til journalistene som var til stede.

Dette betyr at Vladimir Putin har lagt bort silkehanskene. Det tjener ikke Russlands interesser å få en skarp konflikt med Tyrkia, og den russiske presidenten hadde nok håpet i det lengste å slippe å avsløre sultan Recep Erdoğan. Men nedskytinga av det russiske Sukhoi-24-bombeflyet gjorde det nok nødvendig for Russland å avsløre den tyrkiske presidenten, og dermed NATO og USA for all verden.

Sputniknews har mer om den foreløpige dokumentasjonen til russerne.

The general staff has irrefutable evidence on Turkey’s involvement in illegal oil trade. Moscow has called on Turkey to open access to the places where, according to the retrieved Russian intel, Daesh oil trade centers are located:

«If there is nothing there — then the territories in question should be inspected,» the Deputy Defense Minister Anatoly Antonov stressed.

Russland hevder å ha ugjendrivelige bevis for at den illegale oljetransporten går via tre forskjellige ruter, som alle ender opp i Tyrkia.
Space recoinassance established that after crossing the border tanker trucks move further into Turkey,» Rudskoy said. Then the oil is being delivered to third countries.
According to the most modest estimates, the terrorists’ revenues from criminal [oil] business stood at no less than $3 million per day. After our airstrikes, the revenues went down to $1.5 million per day,» Lt. Gen. Sergei Rudskoy told reporters.
Turkey’s leadership, including President Erdogan and his family, is involved in illegal oil trade with Islamic State militants, says the Russian Defense Ministry, stressing that Turkey is the final destination for oil smuggled from Syria and Iraq.
Det nye er at det russiske militæret legger fram en del av sine overvåkingsdata. Hva skjer nå? Erdoğan vil nekte for alt, naturligvis. Den alltid forutsigbare Jens Stoltenberg vil gjøre det en ekte vasall skal gjøre, støtte Tyrkia. Og russerne vil legge fram enda mer. Kan bli artig dette.
KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelFacebook og Storebror-samfunnet
Neste artikkelFacebooks Zuckerberg er ikke SÅ raus
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).