Terrorbombe i Nigeria – over 30 drept

2

Minst 32 mennesker ble drept og mange titall ble såret i en bombeeksplosjon på et fullpakket marked i byen Yola i det nordvestlige Nigeria, i følge Røde Kors. Eksplosjonen skjedde på et frukt- og grønnsakmarked langs hovedveien 17. november 2015. Det er al-Jazeera som melder dette.

«The ground near my shop was covered with dead bodies. I helped to load 32 dead bodies into five vehicles,» witness Alhaji Ahmed, who owns a shop in the market, told the Reuters news agency.

There was no immediate claim of responsibility but officials will likely pin the blame on the armed group Boko Haram which has killed thousands in its bid to create a state adhering to Islamic law in the northeast.

The group has previously attacked Yola with suicide bombs and improvised explosive devices.

Den ekstreme islamistgruppa Boko Haram i Nigeria gjennomførte i januar 2015 en massakre som skal ha drept så mange som 2000 mennesker i og rundt byen Baga på grensa mellom Nigeria og Tsjad. I følge distriktsleder Baba Abba Hassan var de fleste av ofrene barn, kvinner og gamle som ikke klarte å rømme fort nok da jihadistene inntok byen og skjøt granater og brukte angrepsrifler mot innbyggerne.

Dette er den verste massakren i Boko Harams historie. Bevegelsen Boko Haram (boko = bøker og haram = synd, dvs. vestlig utdanning = synd) er en ekstrem jihadistgruppering som slåss for å innføre et muslimsk religiøst diktatur i hele Nigeria. I de nordlige provinsene i Nigeria praktiseres sharia og ytterliggående islamister har drevet fram en terrorkampanje mot kristne i området.

Jeg har skrevet om bakmennene til Boko Haram her.

Høsten 2014 erklærte at de hadde etablert et «kalifat» i den nordøstlige delen av landet, et område på størrelse med Belgia. I 2015 har de ekspandert inn i Tsjad, Niger og Kamerun og erklært kalifatet i grenseområdene der også.

I august 2014 roste Boko Harams «kalif», Abubakar Shekau, lederen for IS, deres «kalif», Abu Bakr al-Baghdadi, og erklærte at hans eget kalifat ikke lenger ville ha noe med Nigeria å gjøre.

KampanjeStøtt oss

2 KOMMENTARER

  1. Gjør oppmerksom på denne bloggen: http://pvewood.blogspot.ro/2015/11/romania-is-islamic-land.html Den handler ikke om Nigeria, men om Romania og Sheik Omar Bakri, syrisk sunnimuslimsk fundamentalist og islamsk autoritet og autokrat, som har fått asyl i Storbrittania. Den viser at salafime/wahabisme/jihadisme er ganske organisert når det kommer til stykket, selv om enheten mellom de forskjellige avartene enda ikke er dokumentert. Vi bør også huske at det fantes islamister med jihadistisk praksis tilknyttet Izetbegovic i Bosnia før det ble åpne kamper mellom serbere og muslimer i Bosnia. Vesten har hele tiden brukt slike grupper som redskap i sin undergravingsvirksomhet overfor land som Vesten ikke likte.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.