Russland knuser finanskilden til IS

28

Russland har offentliggjort bilder av den enorme lastebilkonvoien som fører illegal syrisk olje fra de IS-kontrollerte områdene til de illegale markedene på grensa til Tyrkia. Denne trafikken er den viktigste finansieringskilden til IS, til og med større enn tilskuddene fra oljediktaturene og «enkelte medlemmer av G20», som Vladimir Putin formulerte det.

Se på denne lastebilkonvoien:

is oljetransport

Se videoen her.

Etter mer enn ett års angivelig bombing av Den islamske staten har ikke USA lykkes med verken å se denne trafikken eller å ramme den. De som tror på dette må be om å få hodet sitt undersøkt. USA har verdens mest avanserte satellittovervåkingssystem. Det er i stand til å skille en colaflaske fra en ølflaske på bilder fra rommet. Og så skulle de ikke ha oppdaget denne transporten?

Financial Times har til og med en fin grafikk som viser knutepunktene både i oljetransporten og de illegale markedene.

is syria oljetransport

Les også FTs artikkel: Isis Inc: how oil fuels the jihadi terrorists.

Og dette skulle liksom være ukjent for NATO og USA, som liksom har ført en krig mot IS i godt over ett år?

Som jeg har skrevet tidligere:

Den gravende journalisten Nafeez Ahmed skriver at USA og Tyrkia bidrar til å dekke over denne illegale eksporten. I nettavisa Middle East Eye skriver han:

Key allies in the US and UK led war on Islamic State (IS) are covertly financing the terrorist movement according to senior political sources in the region. US and British oil companies are heavily invested in the murky geopolitical triangle sustaining IS’ black market oil sales.

The Kurdish Regional Government (KRG) in Iraq and Turkish military intelligence have supported secret IS oil smuggling operations and supplied arms to the terror group, according to Kurdish, Iraqi and Turkish officials.

Vi snakker her om en kjempemessig operasjon, og ditto inntekter:

One of IS’ most significant sources of revenue is oil smuggling. The Islamic State controls approximately 60% of Syria’s oil, and seven major oil-producing assets in Iraq.

Using a carefully cultivated network of intermediaries and «middlemen» in the Kurdish region of Iraq, as well as in Turkey, IS has been able to produce a phenomenal 45,000 barrels of oil a day, raking in as much as $3 million a day in cash by selling the oil at well below market prices.

Nafeez Ahmed legger fram en omfattende dokumentasjon av sine påstander, og han peker også på hvordan både tyrkiske, britiske og amerikanske myndigheter viser en kronisk uvilje til å kommentere den dokumentasjonen som legges fram.

USA og Vesten har ikke bare sett en annen vei når IS stjeler syrisk olje og omsetter den ulovlig på verdensmarkedet for å få penger til krig og terror. USA har med viten og vilje latt denne trafikken pågå. Og vestllige oljeselskaper deltar aktivt i denne trafikken. Det at Russland nå dokumenterer trafikken og bomber denne «oljeledninga på hjul» avslører hvor falsk den vestlige retorikken er. At norske medier ikke tar fatt i dette, kommer jo bare av at de er totalt i lomma på Washington.

Tillegg: Flere EU-land kjøper olje av IS

Denne bloggen er fullstendig uavhengig. Den har ingen sponsorer og ingen annonseinntekter. Hvis du ønsker å støtte den med små eller store gaver, kan du enten bruke PayPal eller betale inn til konto 9001.14.69441. For tida brukes alt som kommer av gaver til markedsføring for å få flere lesere.

KampanjeStøtt oss

28 KOMMENTARER

 1. IS er bare et underbruk av Pentagon/CIA/Mossad. Når Russland slåss mot IS, slåss de mot USA. Uheldigvis kan USA bare fortsette å sprøyte hundrevis av milliarder av dollar inn i IS, slik de har gjort i flere år allerede.

   • Og hva er det du selv tror på, da? At USA — som står for halvparten av verdens samlede militærutgifter — ikke klarer å utslette en liten terrororganisasjon? 55% av det amerikanske statsbudsjettet er satt av til krigføring i utlandet. Men de GREIER IKKE å ta knekken på IS? USA har angivelig «slåss mot» dem i et par år, men IS har tilfeldigvis blitt mange ganger så store og sterke i løpet av denne tiden, noe USA også innrømmer, og noe vi erfarer selv.

    Også er du frekk nok til å snakke om «rare konspirasjonsteorier»? Vel, frekkhetens nådegave har du ihvertfall.

    • Du mister vanvittig mye kredibilitet når du kommer med slike påstander. 55% av det amerikanske statsbudsjettet satt av til krigføring i utlandet? Hvor har du det fra? Det er jo bare et tall du har tatt ut av luften. Det amerikanske statsbudsjettet er i år på $3700 Milliarder. Det totale forsvarsbudsjettet er på rundt $591 milliarder. Altså er forsvarsbudsjettet i underkant av 16% av statsbudsjettet. I tillegg er krigføring i utlandet ikke i nærheten av halvparten av det totale forsvarsbudsjettet.

     Vet ikke hvor du henter dine fakta, men du har blitt lurt av noen med en agenda til å tro på noe du også. Dumskapens og de blåøynes nådegave har du.

     Kilde:
     https://www.fiscal.treasury.gov/fsreports/rpt/mthTreasStmt/mts0915.pdf

     • Jeg har ikke sagt noe om dette, men jeg kan tenke meg hvordan forvirringa kan oppstå. Store deler av USAs budsjett er låst i faste utgifter som Kongressen ikke stemmer over. Militærutgiftenes andel av den delen av budsjettet Kongressen faktisk rår over, har ligget mellom 37 og 44%, mens andelen av totalen har ligget mellom 17 og 19%. At folk blir forviret over dette, burde ikke kalle på ord som dumskap og liknende.

   • Alle de rare folkene som ikke tror på teorier, ikke vet forskjell på teorier og fakta, og ikke har noen alternative forklaringsteorier som passer til kjente fakta – Bæ bæ lille lam i hodet.

 2. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke være naiv når det gjelder stormaktenes spill på og rundt slagmarkene. Men påstanden om at USA finansierer og aksepterer IS kan lett oppfattes som en uhyrlig konspirasjonsteori med mindre den kan dokumenteres og ikke minst begrunnes. Du skriver at «…den islamske staten er et redskap som brukes til å ødelegge Syria. USA visste alt i 2012 at IS kom til å opprette et kalifat i Syria, og så det som en positiv ting. USAs virkelige mål i Syria er å styrte regjeringa i Damaskus, og å redusere den tidligere ganske velfungerende sekulære staten til en ruinhaug av sekteriske religiøse bantustaner som lett kan kontrolleres.» Det er godt mulig at de amerikanske bombetoktene ikke er helhjertet, av de grunnene du anfører. Men at en samlet vestlig press og et nesten samlet korps av opposisjonspolitikere i Europa og USA «vet» at USA står bak og finansierer galskapen, og at ingen vil/våger å ta en ærlig debatt om saken virker smått utrolig…

  • Velkommen til den virkelig verden, Kjetil Svanemyr. «Samlet vestlig presse …» Tja, hvem er det egentlig som eier og kontrollerer den?

  • Utrolig? YESS, for vi som har oppdragelse og ikke mottar ytelser fra denne pill råtne korporasjonen NBIM tar del i. Men det gjør pressen via bl.a. pressestøtte, staten og folketrygdfondet via «handlingsreglen» (børsverdien av SPU) – og bankkartellene inkludert NBIM som er investor i nevnte makabre grautbolle. En liten hake ved at du stusser på «at ingen vil/våger å ta en ærlig debatt om dette». Trodde du børsverdi og pengetrykking er et resultat av ærlig arbeide? Og hva er Norge uten dette luftslottet?

  • Her er et avsnitt fra en nedgradert Pentagon rapport (2012) som Judicial Watch klarte å få frigjort.

   « there is a possibility of establishing a declared or undeclared Salafist Principality in eastern Syria (Hasaka and Der Zor), and this is exactly what the supporting powers to the opposition want, in order to isolate the Syrian regime, which is considered the strategic depth of the Shia expansion (Iraq and Iran).»

   http://www.judicialwatch.org/wp-content/uploads/2015/05/Pg.-291-Pgs.-287-293-JW-v-DOD-and-State-14-812-DOD-Release-2015-04-10-final-version11.pdf

   Oversettelse: Hvis sunni-ekstremister klarer å etablere en stat i det østlige Syria vil det være bra, fordi det vil destabilisere Assad og kutte forbindelsen mellom Iran og Hizbollah. IS fikk våpen, penger og trening om ikke direkte fra USA, så i fra USAs allierte Saudi-Arabia og Qatar.

  • Noen vil bare tro…
   Dette er på linje med IS og alle verdens religioner. For de Putin-vennlige er USA og vesten satan uansett 🙂

  • Som du ser av svarene, ingen substans overhode. Kun komiske «oversettelser» og konspirasjonsteorier helt uten hold og substans der hovedtesen er at om noen tjener en slant så er det i deres interesse at dette faktisk skjer.
   Man utelater behendig viktige momenter og det faktum at de involverte til enhver tid har sterke motstridene økonomiske interesser.
   Hele sammensuriet er like sannsynlig som chem trails, stjernetegn, nanorobotter i vaksiner osv osv.
   Det er synd at et så alvorlig problem blir behandlet så skammelig fjernt.

 3. USA deler satellittbilder med IS. USA varsler IS om hvor russiske fly og styrker til enhver tid befinner seg. USA har satellitter som gjør det mulig å se forskjell på en bananflue og en mygg fra flere hundre kilometers høyde, og de bruker denne teknologien til å orientere sine allierte i IS.

 4. […] Den viktigste inntektskilden til IS/Da’esh er salg av ulovlig olje. Dette finansierer krig og terror i Syria og Irak og terroraksjoner i utlandet som dem i Beirut og Paris. For å få til dette salget, må de ha hjelp, og det er nokså åpenbart at Tyrkia er den viktigste garantisten for dette. Det skjer tett opp til den tyrkiske grensa i et område Tyrkia har prøvd å kontrollere.  Som president Vladimir Putin sa til RT: […]

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.