Saudi Arabia eskalerer på vegne av USA i Syria

0

Reuters siterer kilder som sier at den syriske offensiven med russisk flystøtte blir bremset av styrker som har fått fornyet støtte fra Saudi Arabia.

«The support from Saudi Arabia for the opposition did not stop but it is now intensified in an unprecedented way, and it is this that has participated in slowing the operations, delaying big achievements on the ground,» said one of the sources, speaking on condition of anonymity.
En annen kilde som også siteres av Reuters sier «Saudi is in a state of madness, escalating to the greatest degree.» 
Jihadistene får USA-produserte TOW-raketter, og det skal være hovedgrunnen til at den syriske offensiven er blitt bremset i Sahl al-Ghab-regionen.
Det pågår tilsynelatende en maktkamp i Saudi Arabia, og noen geistlige har erklært hellig krig mot Russland.
Denne offensiven gjør at saudiske marionettstyrker kan komme i direkte kamp med Russland. Saudi Arabia er sammen med Israel USAs nærmeste allierte i regionen, og dette skjer naturligvis ikke uten Pentagons viten og vilje.
The U.S. and its regional allies agreed to increase shipments of weapons and other supplies to help moderate Syrian rebels hold their ground and challenge the intervention of Russia and Iran on behalf of Syrian President Bashar al-Assad, U.S. officials and their counterparts in the region said.

The deliveries from the Central Intelligence Agency, Saudi Arabia and other allied spy services deepen the fight between the forces battling in Syria, despite President Barack Obama’s public pledge to not let the conflict become a U.S.-Russia proxy war.

Saudi officials not only pushed for the White House to keep the arms pipeline open, but also warned the administration against backing away from a longstanding demand that Mr. Assad must leave office.

In the past month of intensifying Russian airstrikes, the CIA and its partners have increased the flow of military supplies to rebels in northern Syria, including of U.S.-made TOW antitank missiles, these officials said. Those supplies will continue to increase in coming weeks, replenishing stocks depleted by the regime’s expanded military offensive.

Faren for at krigen i Syria blir en direkte konfrontasjon mellom Russland og USA er ikke akkurat blitt svekket av dette.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelPolen: Storstilt festival for løgn og russofobi
Neste artikkelStasi 2.0: Merkel planlegger ny internettovervåking
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).