Stasi 2.0: Merkel planlegger ny internettovervåking

0

I følge tidsskriftet Der Spiegel planlegger Angela Merkel og hennes regjering å opprette en ny etterretningsenhet som skal ha som oppgave å sørge for utstrakt avlytting og overvåking av internett.

Innenriksministeriet ønsker å etablere en ny sikkerhetsmyndighet. Ved hjelp av den skal man lettere kunne knekke kryptert internettkommunikasjon. Enehetn skal utvile nye metoder og teknologier for å trenge inn i kryptert kommunikasjon på nettet, slik som meldingstjenester, i følge regjeringskilder.

Man tar også sikte på å kunne infiltrere brukernes datamaskiner avlytte kommunikasjon. Innenriksministeriet planlegger å ansetter opp til hundre kryptologer og nettverkeksperter for å utføre dette arbeidet. De skal ikke utføre sjølve overvåkinga, men utvikle teknologiene for den.

Angela Merkel er som kjent vokst opp i DDR og var medlem av Freie Deutsche Jugend. I DDR hadde Ministerium für Staatssicherheit, populært kalt Stasi, omfattende arkiver over borgernes meninger og holdninger. Med ny teknologi får hun en mulighet til å gjøre dette langt grundigere enn Stasi – Stasi 2.0.

Protestene mot den nye loven er allerede i anmarsj. Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at de grønnes forbundsdagsmedlem Tabea Rößner samt ni delegerte fra Berlin og det tyske journalisforbundet har appellert til forfatningsdomstolen for å prøve å stoppe loven.

Partiene Die Linke, Die Grüne, Piratenpartei og FDP er imot loven og vil også prøve å stoppe den.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.