Stasi 2.0: Merkel planlegger ny internettovervåking

6

I følge tidsskriftet Der Spiegel planlegger Angela Merkel og hennes regjering å opprette en ny etterretningsenhet som skal ha som oppgave å sørge for utstrakt avlytting og overvåking av internett.

Innenriksministeriet ønsker å etablere en ny sikkerhetsmyndighet. Ved hjelp av den skal man lettere kunne knekke kryptert internettkommunikasjon. Enehetn skal utvile nye metoder og teknologier for å trenge inn i kryptert kommunikasjon på nettet, slik som meldingstjenester, i følge regjeringskilder.

Man tar også sikte på å kunne infiltrere brukernes datamaskiner avlytte kommunikasjon. Innenriksministeriet planlegger å ansetter opp til hundre kryptologer og nettverkeksperter for å utføre dette arbeidet. De skal ikke utføre sjølve overvåkinga, men utvikle teknologiene for den.

Angela Merkel er som kjent vokst opp i DDR og var medlem av Freie Deutsche Jugend. I DDR hadde Ministerium für Staatssicherheit, populært kalt Stasi, omfattende arkiver over borgernes meninger og holdninger. Med ny teknologi får hun en mulighet til å gjøre dette langt grundigere enn Stasi – Stasi 2.0.

Protestene mot den nye loven er allerede i anmarsj. Deutsche Wirtschafts Nachrichten skriver at de grønnes forbundsdagsmedlem Tabea Rößner samt ni delegerte fra Berlin og det tyske journalisforbundet har appellert til forfatningsdomstolen for å prøve å stoppe loven.

Partiene Die Linke, Die Grüne, Piratenpartei og FDP er imot loven og vil også prøve å stoppe den.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


6 KOMMENTARER

  1. Og med den franske presidentens utspill om å forby «konspirasjonsteorier» har begge slått et slag for demokratiet,

  2. 5000 demonstrerte under parolen: Merkel er en folkeforræder. På meg virker det som Merkel egentlig ønsker å ødelegge Tyskland, herunder tysk økonomi, men også resten av Europa.

    Hva ligger bak? Svaret kan bare være et ønske om å knuse arbeiderklassen, for det er et faktum at det er arbeiderklassen som vil bli knust. Og venstresiden står på sidelinja og applauderer.

  3. Tyskland er okkupert, og USA behøver økt registrering av tyskernes meninger, så tyskere som ikke hater sitt eget folk, kan holdes utenfor maktposisjoner.

    Noe lignende er nok bakgrunnen for at Norge ikke overvåker presse og politikere, men overlater dette til USA, slik at de riktige holdninger kan hjelpes frem til posisjoner, mens uriktige motarbeides.

    • Merkel har ikke dette systemet men tillater USA å overvåke mot å få overvåkingsdata fra andre land de ønsker å ha kontrolll over. Jeg regner med de vet den minste ting om hva vi har tenkt å gjøre i mange saker. Hadde vært gøy om det kom flere lekkasjer om norske politikere.

  4. Min yngste datter blir 16 år førstkommende søndag. Hun nevnte dette for meg før jeg leste det på denne bloggen. Våken jente. Hun kaller seg anarkist, og for min del skal hun få lov til det. Anarkistene er våre allierte i kampen mot kapitalisme, imperialisme og rasisme.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.