Italia frykter terrorangrep mot Peterskirken, Milanodomen og La Scala

0

I følge den italienske avisa La Repubblica har det amerikanske FBI varslet Italia  om at det foreligger en terrortrussel mot Peterskirken, Milanodomen og La Scala. 18. november 2015 var væpnet politi og veiblokader på plass i Roma og Milano. Myndighetene sier at de tar truslene på alvor.

FBI har navn på fem mistenkte som knyttes til denne trusselen, og den er så konkret at italienske myndigheter har økt beredskapsnivået. Men likevel vet man ikke hvor konkrete terrorplanene er. Opplysningene stammer fra anti-narkotikapolitiet DEA. Italienske myndigheter prøver å balansere reaksjonen og sier at trusselen verken må overdrives eller undervurderes.

Den islamske staten har flere ganger rettet trusler mot Roma og Vatikanet. I et budskap fra IS i Libya i februar 2015 het det: «Vi befinner oss sør for Roma.»

Meldinga var svært klar: det er kort vei, og vi er klare til å ramme dere. Når det gjelder avstander blir det som om en armé av bombesprengende halshoggere hadde etablert seg i Skagen i danmark og sa seg klare til å ramme Oslo.

I mars 2015 rettet også IS klare trusler mot Vatikanet, og Vatikanets sikkerhetssjef, Domenico Giani, sa 2.3.2015 at «Vatikanet tar trusselen fra IS alvorlig.»

Trusselen er reell. Dette er kommet fram gjennom mine samtaler med italienske og utenlandske kolleger, sa Domenico Giani. Men for øyeblikket kjenner vi ikke til noen konkrete planer for angrep på Vatikanet eller paven.

For IS representerer Roma det de kaller «korsfarerne». Roma er et symbol på kristendommen og Vesten og er derfor også et yndet hatobjekt i jihadistkretser.

17. februar 2015 offentliggjorde den italienske avisa Il Messaggero det avisa kalte jihadistenes plan. Planen gikk ut på at Den islamske staten ville drive 500.000 flyktninger over Middelhavet som et «psykologisk våpen» mot Europa. Artikkelen bygde på avlytting av IS-kommunikasjon som var gjennomført av den italienske sikkerhetstjenesten. At dette ikke var tomme trusler, har Europa får lære til gagns. Planen gikk også ut på at IS ville gjemme terrorister blant flyktningene, som da lett ville komme i land under dekke av kaoset.

Terroren og terrortruslene har til hensikt å skape frykt og panikk, så man skal naturligvis ikke gi etter for den. Men Den islamske staten har vist at den er i stand til å gjennomføre den typen terror som den truer med. Derfor ville det være svært naivt å ikke ta truslene på alvor.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.