– Flere EU-land kjøper olje av IS

0

Den islamske staten finansierer sin terror, enten det er i Syria eller Paris, med inntekter fra illegalt salg av olje. Det er ingen hemmelighet hvem som har gjort dette oljesalget mulig. I september 2014 skrev Thomas Vermes i ABC Nyheter:

Flere EU-land kjøper olje fra terroroganisasjonen IS. Det var den oppsiktsvekkende opplysningen EUs ambassadør til Irak kom med til EU-parlamentet nylig.

– Det som har skjedd i sommer, er at vi har fått en ny stat med et flateinnhold på 110.000 km², med 12-15 millioner innbyggere, som produserer 120.000-150.000 fat olje daglig, som den kan handle, den har enorme ressurser i form av korn, vann og har sin egen økonomi. Denne staten kaller seg Islamsk Stat.

Det sa EUs ambassadør til Irak, Jana Hybášková, i en redegjørelse til utenrikskomitén i EU-parlamentet 2. september.

Hun la til at nøkkelspørsmålet for IS er olje. Andre kilder har forlengst slått fast at oljeressursene IS har fått hånd om i det som var Irak, gjør IS til verdens rikeste terroristbevegelse. …

Den spanske EU-parlamentarikeren Javier Nart påpekte i spørrerunden at olje må fraktes med store vogntog, tusener av dem, og må raffineres. (Min kommentar: se her.)

– Hvordan kan det ha seg at det tyrkiske regimet ikke gjør noe, bare vender et blindt øye til denne illegale handelen, ja faktisk samarbeider? Hva kan gjørs for å sette en stopper for dette? spurte han etter ambassadørens redegjørelse.

Det er altså ikke rakettvitenskap å finne ut hvem som har gjort det mulig for IS å bli verdens rikeste terrororganisasjon. Dette er vel noe å tenke over når man sørger over ofrene i Paris?

Men nå vil vi ha navn! Finnes det noen kritisk presse der ute, så burde den være i stand til å få opp navn, både på de ansvarlige politikerne bak dette, og på de selskspene som profitterer på denne skitne handelen. Kom igjen, det er da ikke bare mikrofonstativer der ute?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.