– Flere EU-land kjøper olje av IS

24

Den islamske staten finansierer sin terror, enten det er i Syria eller Paris, med inntekter fra illegalt salg av olje. Det er ingen hemmelighet hvem som har gjort dette oljesalget mulig. I september 2014 skrev Thomas Vermes i ABC Nyheter:

Flere EU-land kjøper olje fra terroroganisasjonen IS. Det var den oppsiktsvekkende opplysningen EUs ambassadør til Irak kom med til EU-parlamentet nylig.

– Det som har skjedd i sommer, er at vi har fått en ny stat med et flateinnhold på 110.000 km², med 12-15 millioner innbyggere, som produserer 120.000-150.000 fat olje daglig, som den kan handle, den har enorme ressurser i form av korn, vann og har sin egen økonomi. Denne staten kaller seg Islamsk Stat.

Det sa EUs ambassadør til Irak, Jana Hybášková, i en redegjørelse til utenrikskomitén i EU-parlamentet 2. september.

Hun la til at nøkkelspørsmålet for IS er olje. Andre kilder har forlengst slått fast at oljeressursene IS har fått hånd om i det som var Irak, gjør IS til verdens rikeste terroristbevegelse. …

Den spanske EU-parlamentarikeren Javier Nart påpekte i spørrerunden at olje må fraktes med store vogntog, tusener av dem, og må raffineres. (Min kommentar: se her.)

– Hvordan kan det ha seg at det tyrkiske regimet ikke gjør noe, bare vender et blindt øye til denne illegale handelen, ja faktisk samarbeider? Hva kan gjørs for å sette en stopper for dette? spurte han etter ambassadørens redegjørelse.

Det er altså ikke rakettvitenskap å finne ut hvem som har gjort det mulig for IS å bli verdens rikeste terrororganisasjon. Dette er vel noe å tenke over når man sørger over ofrene i Paris?

Men nå vil vi ha navn! Finnes det noen kritisk presse der ute, så burde den være i stand til å få opp navn, både på de ansvarlige politikerne bak dette, og på de selskspene som profitterer på denne skitne handelen. Kom igjen, det er da ikke bare mikrofonstativer der ute?

KampanjeStøtt oss

24 KOMMENTARER

 1. Handelen med kunstgjender/arkeologiske gjenstander er også omfattende fra IS. Og det merkelige er at disse gjenstandene først og fremst finner veien til kunsthandlere i Vesten og omsettes lovlig.

 2. Rafinerier er spesialbygde for råolje fra ett felt, så hvis du finner ut hvilke raffinerier som er avhengig av denne typen olje, så er det nok ikke så mange igjen.

 3. Vi kan jo ikke engang lite på våre egne myndigheter. Våre allierte handler og finansierer terroristene. Og så skal våre soldater trene kurdere. Som skal slåss mot IS, og bli bombet av tyrkere. Kurderene har våpen fra siste verdenskrig. IS har ikke bare gamle kalashnikov, men nye , moderne våpen. Kjöpt av de samme som nå skriker höyest om å angripe IS. Men som sagt för, 70 år med vestlig propaganda har gjort noe med oss. Folket vil ikke tro at våre allierte deltar i stötten til IS.

 4. Litt klipp fra nettet om dette:

  Pepe Escobar nevner et navn:

  Turkish Socialist party member Gursel Tekin has established that Daesh’s smuggled oil is exported to Turkey by BMZ, a shipping company controlled by none other than Bilal Erdogan, son of “Sultan” Erdogan.

  https://www.rt.com/op-edge/322613-russia-isis-anti-terrorism-operation-syria/

  ZeroHedge nevner noen muligheter, alle vestlige selskaper som handler i råvarer:
  What we do know is who they may be: they are the same names that were quite prominent in the market in September: Glencore,Vitol, Trafigura, Nobel, Mercuria

  To be sure, funding terrorist states is not something that some of the most prominent names in the list above have shied away from in the past.
  …whoever said middleman is, it is very well known to US intelligence services such as the NSA and CIA, and thus to the Pentagon, and thus, the US government.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-09-15/petrodollar-panic-eu-officials-admit-buying-oil-isis

 5. den som säljer stöldgods (TEX OLJA SOM DAESH STULIT I SYRIEN) döms för HÄLERI: Brottsbalken 6 § Den som
  1. på ett sätt som är ägnat att försvåra ett återställande tar
  befattning med något som är frånhänt annan genom brott,
  2. bereder sig otillbörlig vinning av annans brottsliga
  förvärv, eller
  3. genom krav, överlåtelse eller på annat liknande sätt hävdar
  genom brott tillkommen fordran döms för häleri till fängelse i högst två år.

  För häleri döms likaledes den som i näringsverksamhet eller
  såsom led i en verksamhet, som bedrivs vanemässigt eller annars
  i större omfattning, på ett sätt som är ägnat att försvåra ett
  återställande förvärvar eller mottar något som skäligen kan
  antas vara frånhänt annan genom brott.

  Är brott som anges i första eller andra stycket grovt, döms
  till fängelse, lägst sex månader och högst sex år. Lag (1999:164).

 6. Det finnes kritiske, gravende journalister, men ingen redaktør vil trykke det de skriver. Så derfor gidder de ikke skrive noe kritisk eller gravende. De skriver artikler om Paradise Hotel og Kardashians i stedet, for det er der pengene ligger, og det er sånt redaktørene vil sette på trykk.

 7. Det som i alle fall er klart, er at man nå bomber disse tankbilene på vei til Tyrkia og evt andre steder – effektivt, så vidt jeg skjønner. Tyrkia har lovt ikke å kjøpe/selge det lenger – den som vil, kan jo tro på det. Men det som virkelig er tilfelle, er at irakerne (muligens med hjelp av sine norske veiledere?? – eller om det var kurdere) har tatt tilbake Sinjar og store deler av hovedveien til Syria/Raqqa. Det betyr svært mye for IS, og de har også begynt å bli redde for at irakerne tar tilbake Mosul. Samtidig er det mange IS-ere som flykter fra Raqqa. Og de syriske kurderne er svært aktive og vinner tilbake store deler av Hasaka – områdene der oljen delvis befinner seg. De får forresten moderne våpen av amerikanerne, ifølge dem sjøl (Peter Clifford online).
  Så i luften og på bakken ser det ut til å gå godt framover – også med å stoppe pengeflommen, i alle fall delvis. Det er vel store deltakere der fremdeles – vi hører ingenting om Qatar, f eks. Så da er det «bare» å vente på det endelige gjennombruddet i forhandlingene…….

  • Vi hører ingen tin om Qatar… Saudiarabia, Qatars svirebror i området skal nå arrangere en konferanse med mål om å forene den splittede syriske opposisjonen. Dette tolker jeg som en mobilisering for terrorgruppene.

  • Solgte ikke USA våpen til Saudi-Arabia for noen hundre milliarder dollar i går eller noe? Hva tror du SA kommer til å gjøre med de våpnene? (Hint: Gi dem til IS.)

 8. Dette er ganske enkelt. ALLE IS oljesalg går gjennom mafiaen til den kurdiske president Barzani direkte til Israel, med full viten og samtykke fra det amerikanske utenriksdepartementet. EU-land kjøper deretter oljen fra Israel. Hver eneste oljetrader i Midtøsten vet dette. USA og Israel har bestukket korrupte kurdere i minst et tiår. KRG (Kurdish Regional Government) president Barzani, hans KDP parti og hans mafia klanfamilie styrer all kriminell aktivitet i irakisk Kurdistan. Mafiaboss og president for livet Barzani er et redskap for USA og Israel, og en kompis av Erdogan (som er opptatt med å bombe syriske kurdere).

  Barzani klanen har solgt millioner av fat med olje godt under markedspris.Dette er amerikansk og israelsk design. Det var alltid intensjonen å stjele de nordlige irakiske oljefeltene fra irakerne og kurderne. Barzani er ikke noe annet enn en tyv betalt av USA og Israel. Amerikanske domstoler har bestemt at kurderne ikke lovlig kan selge irakisk olje på verdensmarkedet, så mens de fleste land ikke vil røre denne oljen, er Israel i stand til å kjøpe oljen med en stor rabatt og selge den til EU. Israel er immune for goy-lover, så fuck amerikanske domstoler.

  • Dette forklarer en del. Leste en artikkel for noen dager siden. Husker ikke om det var NRK eller VG. Der sto det at USA hadde målbevisst angrepet og ødelagt Daesh sine tankbiler for FØRSTE gang siden USA gikk inn i krisen. Jeg måtte lese det flere ganger da jeg ikke kunne forstå at USA ikke hadde strupt Daesh sin tilgang til å frakte olje på et langt tidligere tidspunkt. Det er jo elementært å strupe økonomien til motparten på et tidlig tidspunkt i en konflikt. Det var vel først når Russland kom inn i konflikten, og begynte jakten på tankbiler, at USA også måtte gjøre dette. Men USA har uansett avslørt seg.

 9. Hvis du vil at den virkelige historien, så spør deg selv CUI BONO? Hvem tjener på dette?

  Israel turns to Kurds for three-quarters of its oil supplies.
  http://www.ft.com/cms/s/0/150f00cc-472c-11e5-af2f-4d6e0e5eda22.html

  Exclusive: How Kurdistan bypassed Baghdad and sold oil on global markets

  http://www.reuters.com/article/2015/11/17/us-iraq-kurdistan-oil-idUSKCN0T61HH20151117

  Iraqi Kurds to continue oil sales despite Baghdad’s US court win

  http://www.middleeasteye.net/news/iraq-kurds-continue-oil-sales-despite-baghdads-legal-win-1959399717

 10. Hassan Hassan, fra den britiske tankesmia Chatham House, advarer mot utilsiktede følger av å bombe infrastrukturen i de IS-kontrollerte områdene, først og fremst tankbiler, rørledninger og oljeinstallasjoner. Dette vil i liten grad svekke IS, en opptrapping av bombingen vil også føre til sivile tap, noe som også kan bidra til å øke oppslutningen om IS. Hassan mener grunnen til at amerikanerne ikke har bombet disse målene tidligere, er at de ligger i boligområder, eller at de er problematiske på et eller annet vis.

  • «grunnen til at amerikanerne ikke har bombet disse målene tidligere»

   USA har ikke bombet oljekonvoier, som de har kjent til, fordi de var «redd for å ramme sivile».
   Samtidig bombet USA kraftanlegg i Syria, nå like før vinteren setter inn, slik at millioner av syrere ikke får strøm.
   USA har en underlig måte å «beskytte sivile» på.

 11. Chatham House = den britiske eliten. Det er bare å notere seg at de er uvillige til å stoppe denne oljehandelen.

  Forøvrig, når amerikansk TV (PBS) skulle illustrere amerikansk bombing av disse 116 tankbilene, så brukte de bilder fra russisk TV av russisk bombing av oljeinfrastruktur, uten å angi hvem bildene kom fra, (og dermed antyde at det var fra amerikansk bombing).

  Det amerikanske luftvåpenet har ikke vist noen egne bilder av denne angivelige bombingen. En kan lure på hvor effektiv denne egentlig var.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.