Enheten mellom ukrainske nazister og jihadister opprettet alt i 2007

0

Det er godt kjent at frivillige jihadister kjemper sammen med den fascistiske Høyresektoren på østfronten i Ukraina. De har opprettet tre bataljoner, som koordinerer sine operasjoner med fascistene. Dette meldte New York Times i en artikkel med tittelen Islamic Battalions, Stocked With Chechens, Aid Ukraine in War With Rebels av Andrew E. Kramer.

I mai 2015 skrev nettavisa Strategic Culture Foundation om at ISIL har sendt noen av sine krigere til å kjempe i Øst-Ukraina. De bygde blant annet på informasjon fra den polske filmskaperen Marcin Mamon, som også pekte på forbindelsen mellom oligarken Ihor Kolomoiski og jihadistene.

Det viser seg at denne forbindelsen mellom Ukrainas fascistiske og nazistiske krefter og jihadistene går langt tilbake. Allerede i 2007 ble det avholdt en konferanse i den ukrainske byen Ternopol for å opprette det som ble kalt en International Antiimperialistic Front (IAF). Initiativet til konferansen ble tatt av International Movement for Decolonization of the Caucasus (IMDC) ledet av Ahmad Sardali, og den ukrainske organisasjonen “Trident” of Stepan Bandera ledet av ingen ringere enn nazisten Dmitro Jarosj, som vi jo kjenner fra hans opptreden under statskuppet i Kiev 22.02.2014 og fra Hans Wilhelm Steinfelds koseintervju i NRK.

Flere ubekreftede meldinger har gått ut på at jihadister fra Den islamske staten i Syria har tatt seg til Ukraina, og nå har Ukraina vedtatt en lov som åpner full adgang til at utenlandske leiesoldater og andre kan delta i den ukrainske hæren.

Den ukrainske ekstremisten Dmitry Korchinsky foreslått at landet bør gi politisk asyl til militante fra Den islamske staten som flykter fra den russiske bombinga i Syria. Han mener at Ukraina bør oppfatte IS som «allierte i en felles kamp mot Russland».

Den fullstendige historien og USAs bruk av fascister og jihadister i sin hemmelige og åpne krig mot Russland kan nok ikke skrives på mange år ennå. Men når den skrives er det helt opplagt at forbindelsen Tsjetsjenia–Ukraina–Syria vil fylle et stort kapittel.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.