Enheten mellom ukrainske nazister og jihadister opprettet alt i 2007

9

Det er godt kjent at frivillige jihadister kjemper sammen med den fascistiske Høyresektoren på østfronten i Ukraina. De har opprettet tre bataljoner, som koordinerer sine operasjoner med fascistene. Dette meldte New York Times i en artikkel med tittelen Islamic Battalions, Stocked With Chechens, Aid Ukraine in War With Rebels av Andrew E. Kramer.

I mai 2015 skrev nettavisa Strategic Culture Foundation om at ISIL har sendt noen av sine krigere til å kjempe i Øst-Ukraina. De bygde blant annet på informasjon fra den polske filmskaperen Marcin Mamon, som også pekte på forbindelsen mellom oligarken Ihor Kolomoiski og jihadistene.

Det viser seg at denne forbindelsen mellom Ukrainas fascistiske og nazistiske krefter og jihadistene går langt tilbake. Allerede i 2007 ble det avholdt en konferanse i den ukrainske byen Ternopol for å opprette det som ble kalt en International Antiimperialistic Front (IAF). Initiativet til konferansen ble tatt av International Movement for Decolonization of the Caucasus (IMDC) ledet av Ahmad Sardali, og den ukrainske organisasjonen “Trident” of Stepan Bandera ledet av ingen ringere enn nazisten Dmitro Jarosj, som vi jo kjenner fra hans opptreden under statskuppet i Kiev 22.02.2014 og fra Hans Wilhelm Steinfelds koseintervju i NRK.

Flere ubekreftede meldinger har gått ut på at jihadister fra Den islamske staten i Syria har tatt seg til Ukraina, og nå har Ukraina vedtatt en lov som åpner full adgang til at utenlandske leiesoldater og andre kan delta i den ukrainske hæren.

Den ukrainske ekstremisten Dmitry Korchinsky foreslått at landet bør gi politisk asyl til militante fra Den islamske staten som flykter fra den russiske bombinga i Syria. Han mener at Ukraina bør oppfatte IS som «allierte i en felles kamp mot Russland».

Den fullstendige historien og USAs bruk av fascister og jihadister i sin hemmelige og åpne krig mot Russland kan nok ikke skrives på mange år ennå. Men når den skrives er det helt opplagt at forbindelsen Tsjetsjenia–Ukraina–Syria vil fylle et stort kapittel.

 

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


9 KOMMENTARER

 1. Du har helt rett i at ‘den fullstendige historien ikke kan skrives på mange år’, men heldigvis synes det som det er vanskeligere å helt skjule den i vår tid, så lenge vi har et åpent internett. De gamle mediafortellingene virker ikke så godt som før.

  Denne forbindelsen går også den andre veien. Her er bare noen av eksemplene (fra RT):

  Ukrainske antiluftraketter havner hos ISIS:
  https://www.rt.com/news/322788-isis-kuwait-ukraine-weapons/

  Og en annen bekymringsfull melding fra august . Uran fra Ukraina havner muligens hos ISIS, som kanskje planlegger en ‘skitten’ bombe
  https://www.rt.com/op-edge/311869-uranium-ukraine-nuclear-poroshenko/

  Dette er den samme ISIS som bl.a bygger kjemiske våpen godt hjulpet av utlandet.

 2. «Det er godt kjent at frivillige jihadister kjemper sammen med den fascistiske Høyresektoren på østfronten i Ukraina.» Et sjokk å lese – men jeg fant jo ut ganske raskt at det ikke var Høyresektoren/jihadistene som hører til i øst, men at Høyresektoren som befinne seg i vest har sendt sine jihadister til øst. Tviler ikke på at det er sant. Driver og leser boken «Ukraina-grenselandet mellom vest og øst» av Morten Strand – ikke direkte god, men mye interessant historisk informasjon, ikke minst om Bandera.

 3. Den gamle maoisten og PolPot-vennen lever i beste velgående i Pål Steigan. Det gamle USA-hatet sitter så dypt at han heier Putin frem som den nye Stalin. Håper tydeligvis at kommunist-Sovjet skal gjenoppstå.

  • «Den gamle maoisten og PolPot-vennen lever i beste velgående i Pål Steigan. Det gamle USA-hatet sitter så dypt at han heier Putin frem som den nye Stalin. Håper tydeligvis at kommunist-Sovjet skal gjenoppstå.»

   Det var meningen at Europas nazister skulle støtte Ukraina, og bortsett fra noen øst-europeere, så skjedde ikke dette, da pro-hvite ser innvandring og globalisme som den store trusselen, og ikke Putin, som bedriver politikk som er til fordel for hvite en gang i mellom.

   Hva er din unnskyldning for å støtte den politiske eliten i Vesten, når de fører en politikk som går ut på å gjøre hvite til minoriteter i egne land med totalitære midler?

  • Her var det jo ikke et argument å spore. Jeg har hørt flere skjellsord enn de fleste. De gjør ingen inntrykk. Gode argumenter derimot…

  • Takk for supplerende fakta, og for originalt og reflektert bidrag til analysen.
   Den siste setningen mangler subjekt, men ellers var det vel greit nok skrevet også.

 4. Her er det tydeligvis skjedd en kortslutning.
  Sånn går det når man putter alt i en kjele
  og prøver å tenne på –
  Man veit aldri hva man får ut.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.