– IS smuglet våpen fra Ukraina til Syria

8

Politiet i Kuwait har sprengt en smuglerring knyttet til Den islamske staten (Daesh), som har drevet med våpensmugling fra Ukraina via Tyrkia til IS i Syria. Dette skriver Arab Times.

In a new preemptive move against DAESH cells in Kuwait, the local security agencies arrested a terrorist network consisting of six individuals including their leader, identified as Osama Mohammad Sayed Khayat. In a press statement, the Interior Ministry disclosed Khayat is a Lebanese residing in Kuwait and he was born here in 1975. He serves as terrorist communication coordinator and logistics support for DAESH.

He administers a website which he uses in supporting DAESH. During interrogations, Khayat said he signed contracts to buy weapons and missiles (FN6) for DAESH and he is in constant communication with the group’s command in Syria.

He revealed that he made these deals in Ukraine from where he shipped the weapons to Turkey and then delivered to DAESH. He also prints stamps, designs rubber stamps bearing DAESH slogans, and transfers funds to accounts in Turkey and Syria.

Blant de arresterte var en syriskfødt våpenhandler som har et selskap i Ukraina. Dessuten var det et par andre med syrisk bakgrunn, en egypter, en kuwaiter og en australier med libanesisk bakgrunn. IS-cella hadde kjøpt mobile missiler og kommunikasjonsutstyr i Ukraina.

Hvis man skal ta meldingene fra Kuwait for god fisk er det lite sannsynlig at ikke også myndighetene i Ukraina og Tyrkia har visst om våpentrafikken. Som jeg tidligere har meldt, går forbindelsen mellom de ukrainske fascistene og diverse jihadister langt tilbake. Tyrkia har også vist seg å være en av de viktigste støttespillerne til IS.

Jeg har tidligere pekt på noen av dem som står bak IS. Det interessant er at nå sprekker spillet deres og elendigheten kommer til overflaten. Ukraina hevder at de ikke kjenner noe til dette, men dels har Kiev-juntaen en notorisk tendens til å snakke usant, og til dels er det så mange fascistiske brigader i landet, som ikke tar ordre fra Kiev at det kan godt tenkes at det er noen av dem som har stått for våpensmuglinga. At myndighetene likevel ikke skulle kjenne til en slik operasjon, lyder lite sannsynlig.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Den beste dokumentasjonen jeg har lest så langt om samarbeidet mellom Nato og Islamsk Stat,er det Nafeez Ahmed som står for på infowars.com i dag, en grundig,lang artikkel som heter: «Nato is harbouring the Islamic State». Det er 100% motsatt av det NRK og TV2 forsøker å innbille oss.

  • Takk, Hårstad. Fine greier. Og her er originalartikkelen

   https://medium.com/insurge-intelligence/europe-is-harbouring-the-islamic-state-s-backers-d24db3a24a40#.cixlw1uxn

   for folk som gjerne vil slippe å se en del av det andre på InfoWars.

   Det hender heldigvis ikke så sjelden at Alex «Tea-party» Jones produserer eller videreformidler bra ting, men det finnes dessverre også uendelige mengder reint nonsens akkurat der.
   En erkeamerikansk kjepphest de har ridd en del etter Paris-terroren er f.eks. at mye av skadeomfanget ville vært unngått dersom franskmenn ikke hadde gått ubevæpnet omkring i Paris. De burde ha kunnet skyte tilbake, alle som en. Håpløst restriktive våpenlover man har mange steder i verden utenfor Texas og sånn.

   • Den beste måten å knuse IS på er forøvrig å atombombe hele Midt-Østen. Siden regionen kun består av sand vil den da omdannes til glass, og kan etterpå knuses på vanlig måte.

    • Knust IS kan videre benyttes til Mojitos, selvfølgelig. Recycle, for svarte. Ikke fikle for meget med lime-båtene. De skal bare skvises litt bestemt, ikke stampes.

     • Hei «AF»

      Helt enig med deg om Alex Jones, som har så mye faktisk info at «Prisonplanet»/»Inforwars» er viktig å følge. Men mannen selv, og ikke minst den overgrove røsten hans, blir fort litt mye.

      Fra Alex Jones: Ta informasjonene, unngå konklusjonene.

     • Ullern, brøleapen Alex Jones kan av og til brukes, fnysende og raljerende i harme over et tilfeldig valgt tema, muslim-commie-non-american-gay-slut-Obama’s Obamacare, for eksempel, i stedet for spesielt slem og energisk musikk når man vasker huset på en lørdag formiddag.

      Sånn ellers: Ja.

 2. «IS smuglet våpen fra Ukraina til Syria»

  «Kiev-juntaen en notorisk tendens til å snakke usant» – forsiktig sagt.
  «Grove, planmessige, perverse, morderiske løgnere» er enda nærmere sannheten.

  Likevel støttes Steigan i peke mot sannheten med relative eufemismer, så lenge realiteten (som her) tross mildheten klart utpekes. Dog finnes en fare ved utelatelses-forskjønnelser for at alvoret i tilstanden blir usynlig for dem som ikke ser etter. Den faren må balanseres, gjennom tydelighet.

  Ukraina er p.t. et heksebol av kriminelle reir, som gjæres mot målrettede eksplosjoner – fig. og lit.
  Jf. https://en.wikipedia.org/wiki/Category:Crime_in_Ukraine

  «The dogs of war let slip» i landet hvor Holodomor herjet for bare ca. 80 år siden, og landet så ble slengt veggimellom av WWII 10 år senere. Av EU (og USA-NATO) å tro at et statskupp der ville bringe bedre styring med de underliggende kreftene, er å ville slukke bål med bensin. – Duster.

  Vi lever i tider der understatement blir nær nødvendig, bare fordi de fleste eksisterende sosialt akseptable ord blir for milde til direkte-beskrivelse.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.