Økt motstand mot Angela Merkels flyktningepolitikk i Tyskland

0

Meningsmålinger i Tyskland viser en økende motstand mot Angela Merkels flyktningepolitikk. Der Spiegel skriver at 48% av tyskerne mener at forbundskanslerens flyktningepolitikk er feil, mens 39% støtter den. Samtidig opplever partiet hennes, CDU, sine dårligste tall siden valget til Forbundsdagen i 2013 med bare 38% oppslutning.

I en annen meningsmåling sier 51% av tyskerne at de ikke ønsker flere flyktninger til landet, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Det er stor uenighet innad i CDU om flyktningepolitikken, mens alliansepartneren CSU i Bayern har kommet med sterk kritikk av den politikken som føres fra Berlin. Ministerpresident i Bayern, Horst Seehofer (CSU) sier at myndighetene der vil stenge grensa og sende flyktninger tilbake til Østerrike.

Myndighetene i Østerrike frykter voldelige sammenstøt på grensa hvis Bayern gjør alvor av sine trusler.

Innad i CDU har en rekke lokalpolitikere krevd at Merkel endrer sin politikk, men blant partiets velgere har hun fortsatt flertall for den kursen hun har fulgt.

I det sosialdemokratiske partiet SPD, som er en del av Merkels storkoalisjon, er det økende uro om flyktnigepolitikken. Visekansler Sigmar Gabriel og utenriksminister Frank-Walter Steinmeier advarer om at det er grenser for hvor stor innvandring Tyskland er i stand til å tåle.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.