Økt motstand mot Angela Merkels flyktningepolitikk i Tyskland

8

Meningsmålinger i Tyskland viser en økende motstand mot Angela Merkels flyktningepolitikk. Der Spiegel skriver at 48% av tyskerne mener at forbundskanslerens flyktningepolitikk er feil, mens 39% støtter den. Samtidig opplever partiet hennes, CDU, sine dårligste tall siden valget til Forbundsdagen i 2013 med bare 38% oppslutning.

I en annen meningsmåling sier 51% av tyskerne at de ikke ønsker flere flyktninger til landet, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten.

Det er stor uenighet innad i CDU om flyktningepolitikken, mens alliansepartneren CSU i Bayern har kommet med sterk kritikk av den politikken som føres fra Berlin. Ministerpresident i Bayern, Horst Seehofer (CSU) sier at myndighetene der vil stenge grensa og sende flyktninger tilbake til Østerrike.

Myndighetene i Østerrike frykter voldelige sammenstøt på grensa hvis Bayern gjør alvor av sine trusler.

Innad i CDU har en rekke lokalpolitikere krevd at Merkel endrer sin politikk, men blant partiets velgere har hun fortsatt flertall for den kursen hun har fulgt.

I det sosialdemokratiske partiet SPD, som er en del av Merkels storkoalisjon, er det økende uro om flyktnigepolitikken. Visekansler Sigmar Gabriel og utenriksminister Frank-Walter Steinmeier advarer om at det er grenser for hvor stor innvandring Tyskland er i stand til å tåle.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


8 KOMMENTARER

 1. Seehofer har gått så sterkt ut nå at han truer med å stevne Merkel inn for forfatningsdomstolen.
  Motstanden mot invasjonen og mot Merkels forræderiske politikk bare vokser og vokser.

 2. Det er triste saker vi opplever i Europa for tiden. Det verste er at «vi» langt på vei kan skylde «oss selv» for det som skjer. Min beskjedne påstand at flyktningkrisen er et resultat av vestmaktenes involvering i forkant og under urolighetene i Midtøsten. Jeg trekker i den forbindelse en rød tråd fra USA-alliansen angrep på Irak, til Afghanistan/Pakistan, videre til bombingen av Libya til borgerkrigen i Syria. Om ikke våre «store» ledere ikke kunne se konsekvensene, blant annet i form av en flyktningstrøm fra disse områdene er mildt sagt oppsiktsvekkende.

  Min klare mening er at har vi direkte og indirekte forårsaket flyktningstrømmen, må vi være beredt til å ta konsekvensene. Det triste er at de samme flyktningene vil skape grobunn for krefter vi så i aksjon før og under 2 verdenskrig.

 3. Nå kunne merkel ha vist alle at EU er et solidaritetsprosjekt ved heller å ta inn arbeidere fra Spania og Portugal. Ved det hun gjør/ ikke gjør nå kommer hun til å slå rekorden og blir Tysklands mest forhatte gjennom alle tider. Folk våkner etter hver der også slik som I Sverige.

 4. Man kan jo spørre seg hva den langsiktige virkningen av flyktningimporten blir på Europas velferdsstater. Millioner av flyktninger skal ha økonomisk støtte i flere tiår fremover. Hvordan skal det hele finansieres? Hvem skal betale? Hvor skal kuttene skje?

  • Etter hvert blir det bare mer og mer synlig at vestlige skattebetalere kun er «skaffere». Ikke bare her hjemme skal disse arme sjeler forsørges. Det skal også skje i enormt mange flykningeleire verden over.

 5. Jostein B: poenget for den kapitalistiske globalismen er å avskaffe grenser og nasjonalstater. En import at kristne/sekulære spanjoler og portugisere ville ikke hjulpet for dette, mens islam og muslimer ønsker seg sharia paralellsamfunn som definitivt destabiliserer og undergraver nasjonalstaten. Sett fra globalistenes synspunkt er det som skjer en perfekt utvikling.

  • Og det nyliberale venstre er enig med globalistene. De har overtatt den nyliberale dagsordenen, men gir den en venstreaktig form.

   • Deres formel er Nyliberalernes.Dog,ikke noe helt nytt.
    Det hele minner om gamle Cowboy-og indianer filmer.Der konfliktene eskalerer,helt til en myndig liberal representant for en eller annen (fiktiv) sentralmyndighet stagger brushanene.
    Idag er brushanene representert ved de som demonstrerer mot Merkel,og flokkene av «velkommenentusiaster.»
    Sentralmaktens posisjon forsøkes akslet av FN og EU.
    UNHCR sjefen-Guterres-mener Europa må ta imot flere,gi dem varig opphold med familiegjennforening-i de land de selv velger.Så slipper man bråket med de uvillige slovakere m.fl.
    I Tyskland debateres realitetene åpent,i motsetning til i Norge.Avisene er fulle av artikler,nå mye om Transittzoner.
    Skal dette være konsentrasjonsleier- liknende områder?Hvor skal de evt.ligge.Alt mens grensestasjonene fylles opp.7000 pr.dag til Hellas.Som en gresk -minister sa i forrige uke-vi har ikke tenkt å gjøre landet om til en konsentarsjonsleier.

    Men det blir konsekvensene.Mange leire.Bare ikke i Norge.Her er enda hotell og gymsaler ledige.

    Hvem skal så fylle rollen som den bolde ridder? Den liberale presse og venstresiden.Det lages reportasjer om «noen lokale som synes dette er betenkelig,» som straks ,i samme sending,motsies av noen med gode hjerter og favnen full av kosebamser.Over det hele skuer de såkalte blå-blå ministere,som venstresiden tror seg å motarbeide,ved å overgå dem.

    Dette er Lutheransk/frikirkelig puritanisme og pietisme.Den ødeleggende virkning på kommuneøkonomi og arbeidsmarked er som dugg for sola-borte.De samme kommuner man vil bevare,vil kunne omdannes til frivillige sommerleire.Helt til staten strammer livreima.
    Hvem er det de tror det er ,om skal takke for hjelpa-UNICEF?Eller kommiteten for flere Karlsøy.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.