Putin tvinger USA til samarbeid i Syria

0

Fordi Russland så tydelig har markert at landet vil gi Bashar al-Assad og Syria den militære og humanitære støtten de trenger til både å unngå nederlag og bekjempe Den islamske staten er Barack Obama kommet i det man i sjakken kaller trekktvang.

Vladimir Putin har gjort det klart at Russland gjerne samarbeider med USA for å knekke IS. Det var ikke det Washington ville høre. Der ville man helst at IS skulle knekke regjeringa i Damaskus. Men stilt overfor de nye realitetene på bakken later det til at Obama ikke synes at han har hatt noe valg. Men nå melder Reuters at Syria har begynt å bruke nye og tyngre russiske våpen mot jihadistene.

Stilt overfor de nye realitetene på bakken later det til at Obama ikke synes at han har hatt noe valg. Han må gjøre et trekk han misliker, fordi alternativet er verre.

Den russiske nettavisa sputniknews skriver:

Rysslands försvarsminister Sergej Sjojgu och hans amerikanske kollega Ashton Carter har konstaterat att parterna återställt försvarskontakter och tänker fortsätta konsultationer, enligt det ryska försvarets talesman generalmajor Igor Konasjenkov.

Telefonsamtalet mellan de två försvarscheferna hölls i dag fredag. Parterna uppges ha dryftat situationen i Mellanöstern, i synnerhet Syrien och Irak.

Samtalet visade att parterna har lika eller identiska ståndpunkter i största delen av frågorna som tagits upp.

USA:s utrikesminister John Kerry uppgav i dag att rysk-amerikanska förhandlingar om Syrien påbörjas inom kort.

Enligt Kerry, ska president Barack Obama betrakta förhandlingarna med Ryssland som ett stort steg framåt.

Dette skjer bare halvannet år etter at USA «feministiske» presidentkandidat Hillary Clinton sammenliknet Putin med Adolf Hitler.

Hvis denne «fornuftsalliansen» mellom Obama og Putin holder, så vil «Sannhetsministeriet» både der borte og avskrivningsbyråene her hjemme få litt å henge fingrene i.

Men om det skulle vise seg å holde, vil kanskje Syrias folk endelig ha fått en god nyhet.

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelUtvalgte artikler fra steigan.no
Neste artikkelISIS mer välkomna i Israel än flyktingar
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).