– Norge har tillit til Ukraina, sier Norges ambassadør

0

Norges avtroppende ambassadør til Ukraina, Jon Elvedal Fredriksen, sier i et intervju med Kyiv Post at Ukraina kan forvente fortsatt finansiell støtte fra Norge. Norge har gitt sju millioner dollar i året i teknisk bistand, men har nå økt dette beløpet til 45 millioner dollar i året. Nylig ga også Norge 25 millioner dollar (200 millioner kroner) i direkte overføring til Ukrainas statsbudsjett – altså en gave, ikke et lån.

Ambassadør Fredriksen sier at den norske regjeringa har tillit til at den ukrainske regjeringa vil greie å løse problemene. Ukraina kan også vente seg mer handel og støtte i form av ekspertise, sier Fredriksen.

Norge har altså en tillit til den fascistinfiserte regjeringa i Kiev som ikke deles av folket i landet.

De ledende politikerne i Ukraina har så liten støtte fra sin egen befolkning at den knapt er målbar. 10. til 30. juli 2015 gjorde det ukrainske byrået Rating Group en omfattende spørreundersøkelse i hele Ukraina. Krim og utbryterrepublikkene Lugansk og Donetsk var naturligvis ikke med i undersøkelsen. Statsminister Arsenij Jatsenjuks regjering har full støtte fra under 1% av de spurte, litt støtte fra 10%.

IMF har de siste månedene overført milliarder av dollar til det ukrainske finanssystemet for å stabilisere bankene i landet. Omtrent 1,8 milliarder av disse ble overført til den største kredittinstitusjonen i landet, nemlig PrivatBank. Denne banken kontrolleres av olibarken Igor Kolomoiski. Men i stedet for å investere disse pengene i Ukraina, har Kolomoiski overført dem til utlandet via et nettverk av offshore-firmaer.

Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten som skriver dette.

USAs favorittmarionett og nybakt lensherre i Odessa-regionen, Mikheil Saakashvili, sa på Yalta European Strategy forum i Kiev at «Ukraina de facto styres av en skyggeregjering der oligarkene trekker i trådene».

Saakashvili, som er ettersøkt for svindel og korrupsjon i det opprinnelige hjemlandet Georgia, har ikke for vane å snakke for mye sant, men i dette tilfellet er han kommet i skade for å bryte vanen. Den CIA-finansierte nettavisa Kyiv Post siterer ham videre:

We certainly have the reality of some kind of shadow, parallel government,” … “You can describe Ukraine as a joint-stock company owned by oligarchs… Every oligarch owns his own judges, prosecutors and paramilitary units.

Men for Erna Solberg og Børge Brende spiller ikke det noen rolle. De vil fortsette å øse norske skattebetaleres penger ned i oligarkenes svarte hull i Ukraina.

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkelTsipras gambler på egen popularitet i close valg-race
Neste artikkelMerkel-rådgiver: – Flyktningestrømmen gjør det nødvendig å senke minstelønna
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).