Merkel-rådgiver: – Flyktningestrømmen gjør det nødvendig å senke minstelønna

0

Det München-baserte IFO-Institut sier at det atore flertallet av flyktningene som kommer til Tyskland ikke er kvalifisert for det tyske arbeidsmarkedet. Så for å få flyktningene fortest mulig ut i jobb, anbefaler de at minstelønna i Tyskland senkes. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) som melder dette.

Tyskland har i dag en lovbasert minstelønn på € 8,50, men sjefen for IFO, Hans-Werner Sinn, mener at de neppe vil klare å finne jobber til den lønna. Derfor mener han at minstelønna må ned.
Den tyske regjeringa og den tyske kapitalen har hele tida brukt tilgangen på arbeidsinnvandrere som et redskap til å senke lønnsnivået. Nå ser de altså en ny sjanse til enda en lønnsreduksjon.

Arbeidsminister Andrea Nahles sier at mindre enn hver tiende av de nye migrantene vil ha de nødvendige kvalifikasjonene for å kunne delta i det tyske arbeidslivet.

DWN skriver også at de europeiske, og ikke minst tyske, politikernes forsikring om «solidaritet» klinger stadig mer hult etter som piggtrådgjerdene og de væpnede grensekontrollene øker i takt med flyktningestrømmen.

Nettavisa skriver også at den har kilder som sier at det fantes en Plan B: Det skal ha vært kontakt på høyeste plan mellom Tyskland og Serbia for å opprette oppsamlingsleire i det sørlige Serbia for 400.000 flyktninger fra Afghanistan, Irak og Syria. Dette skulle finansieres med tyske penger, og som en motytelse skulle Tyskland bidra til å lette Serbias vei inn i EU. Planen skal ha blitt konfirmert av Angela Merkel under hennes besøk i Serbia hevder DWN.

Hvis det har eksistert en slik plan, så har den for lengst falt i fisk. Og alt snakk om europeisk enhet og solidaritet framstår som utdaterte besvergelser.

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel– Norge har tillit til Ukraina, sier Norges ambassadør
Neste artikkelSyriza vann valet åt EU-kapitalet i Grekland
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).