Merkel-rådgiver: – Flyktningestrømmen gjør det nødvendig å senke minstelønna

0

Det München-baserte IFO-Institut sier at det atore flertallet av flyktningene som kommer til Tyskland ikke er kvalifisert for det tyske arbeidsmarkedet. Så for å få flyktningene fortest mulig ut i jobb, anbefaler de at minstelønna i Tyskland senkes. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) som melder dette.

Tyskland har i dag en lovbasert minstelønn på € 8,50, men sjefen for IFO, Hans-Werner Sinn, mener at de neppe vil klare å finne jobber til den lønna. Derfor mener han at minstelønna må ned.
Den tyske regjeringa og den tyske kapitalen har hele tida brukt tilgangen på arbeidsinnvandrere som et redskap til å senke lønnsnivået. Nå ser de altså en ny sjanse til enda en lønnsreduksjon.

Arbeidsminister Andrea Nahles sier at mindre enn hver tiende av de nye migrantene vil ha de nødvendige kvalifikasjonene for å kunne delta i det tyske arbeidslivet.

DWN skriver også at de europeiske, og ikke minst tyske, politikernes forsikring om «solidaritet» klinger stadig mer hult etter som piggtrådgjerdene og de væpnede grensekontrollene øker i takt med flyktningestrømmen.

Nettavisa skriver også at den har kilder som sier at det fantes en Plan B: Det skal ha vært kontakt på høyeste plan mellom Tyskland og Serbia for å opprette oppsamlingsleire i det sørlige Serbia for 400.000 flyktninger fra Afghanistan, Irak og Syria. Dette skulle finansieres med tyske penger, og som en motytelse skulle Tyskland bidra til å lette Serbias vei inn i EU. Planen skal ha blitt konfirmert av Angela Merkel under hennes besøk i Serbia hevder DWN.

Hvis det har eksistert en slik plan, så har den for lengst falt i fisk. Og alt snakk om europeisk enhet og solidaritet framstår som utdaterte besvergelser.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.