Merkel-rådgiver: – Flyktningestrømmen gjør det nødvendig å senke minstelønna

5

Det München-baserte IFO-Institut sier at det atore flertallet av flyktningene som kommer til Tyskland ikke er kvalifisert for det tyske arbeidsmarkedet. Så for å få flyktningene fortest mulig ut i jobb, anbefaler de at minstelønna i Tyskland senkes. Det er Deutsche Wirtschafts Nachrichten (DWN) som melder dette.

Tyskland har i dag en lovbasert minstelønn på € 8,50, men sjefen for IFO, Hans-Werner Sinn, mener at de neppe vil klare å finne jobber til den lønna. Derfor mener han at minstelønna må ned.
Den tyske regjeringa og den tyske kapitalen har hele tida brukt tilgangen på arbeidsinnvandrere som et redskap til å senke lønnsnivået. Nå ser de altså en ny sjanse til enda en lønnsreduksjon.

Arbeidsminister Andrea Nahles sier at mindre enn hver tiende av de nye migrantene vil ha de nødvendige kvalifikasjonene for å kunne delta i det tyske arbeidslivet.

DWN skriver også at de europeiske, og ikke minst tyske, politikernes forsikring om «solidaritet» klinger stadig mer hult etter som piggtrådgjerdene og de væpnede grensekontrollene øker i takt med flyktningestrømmen.

Nettavisa skriver også at den har kilder som sier at det fantes en Plan B: Det skal ha vært kontakt på høyeste plan mellom Tyskland og Serbia for å opprette oppsamlingsleire i det sørlige Serbia for 400.000 flyktninger fra Afghanistan, Irak og Syria. Dette skulle finansieres med tyske penger, og som en motytelse skulle Tyskland bidra til å lette Serbias vei inn i EU. Planen skal ha blitt konfirmert av Angela Merkel under hennes besøk i Serbia hevder DWN.

Hvis det har eksistert en slik plan, så har den for lengst falt i fisk. Og alt snakk om europeisk enhet og solidaritet framstår som utdaterte besvergelser.

 

KampanjeStøtt oss

5 KOMMENTARER

 1. Snakk om å spille folk opp mot hverandre! Kanskje det er på tide å innføre et lønnstak i New Deal stil? Mener å hørt rykter om bortimot 100% toppskatt på de høyeste inntektene i USA under Roosevelts New Deal periode.

  Man må for all del ikke innføre politikk som beviselig virker.

  • Det er vanskelig å gjennomføre arbeidvennlig politikk innenfor enkeltstater i den globaliserte økonomien. Og med en totalt impotent «venstreside» som er mer opptatt av å vise hvor tolerante de er enn å jobbe for arbeiderklassens sak, så er det ingen som kan kjempe gjennom disse sakene.

 2. «Merkel-rådgiver: – Flyktningestrømmen gjør det nødvendig å senke minstelønna».

  Ha-ha, her kommer det: Den egentlige grunnen til å skape og ta imot flyktninger – økte profittstrømmer til de rikeste, samt berøving av komfortable leveinntekter og fri tid til å tenke over helheten for de potensielt opprørske nest nederst.

 3. Økonomiens lover er nå en gang slik. Kommer det mer olje inn i markedet, så faller oljeprisen. Kommer det mer arbeidskraft så faller lønningene. Mens boligpisene stiger. Utmerket for overklassen. Og forferdelig for arbeiderklassen.

  Det er merkelig at store deler av venstresiden synes å støtte tiltak som nødvendigvis må resultere i sosial dumping. Enten gjennom lavere lønninger. Eller høyere skatter for å betale trygder til de nyankomne.

  Etter min mening er partiet Demokratene det som best forsvarer arbeidernes lønns- og arbeidsvilkår i Norge: http://www.demokratene.no/arbeiderpartiet/

  Den langsiktige effekten av innvandring kan vi nå se i f.eks USA der reallønningene til de på bånn skal ha ligget flatt siden 70-tallet.

  Men hva er effekten av at det blir mangel på arbeidskraft? Dette så man etter svartedauden. En landbruksarbeider økte lønna fra 2 til 10 shilling per uke etter pesten!
  Og prisene på matvarer falt. Husleie også, selvfølgelig. Overklassen likte ikke dette. Så de vedtok lover mot lønnsvekst. Men lovene klarte ikke å stagge markedet. Like lite som velmente lover om alminneliggjøring av tariffer har klart å stagge markedet i Norge.

  Så lenge store deler av venstresiden løper kapitalistenes ærend ser det dystert ut for den europeiske arbeiderklassen.

 4. Det er vel ingen grunn til å la seg overraske over at målet er å gjøre syrerne til ei underklasse som skal konkurrere med tyske arbeidere i å selge seg billigst mulig. Så har en klart å splitte arbeidsfolk etter hudfarge og bakgrunn. En trenger heller ikke være rakettforsker for å forutse at både nynazistiske og islamistiske miljøer vil tjene på splittelsen.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.