Syriakrigen, flyktningene og vi

32

Norske medier er så ensidige, så enfoldige og så unisone både i dekninga av Syriakrigen og av flyktningekrisa at det er et desperat behov for alternativ informasjon og analyse. De store mediene er nesten kjemisk frie for analyse, og viser liten evne til å gå bak bildene for å se på årsakene til det som skjer. Men uten å forstå årsakene, er det verken mulig å danne en kvalifisert opinion eller å gjøre noe fornuftig for å løse problemene. Gjennom flere artikler har jeg forsøkt å gi mine bidrag til å belyse årsakene til de tragediene vi ser utspille seg. Her er et utvalg av dem.

syria krig

Tyrkias støtte til jihadistene i Syria

I en tett allianse med Qatar og Det muslimske brorskapet har NATO-landet Tyrkia vært hovedinngangen for våpen og utenlandske krigere i Syria. Den islamske staten er avhengig av oljeeksport via Tyrkia og import av våpen og krigere gjennom Tyrkia. Al-Qaida-avleggeren Jabhat al Nusra, Ahrar al Sham og andre jihadistgrupper får våpen og krigere samme veien,…

Les mer her.

USA visste i 2012 at IS ville lage en stat i Syria – og så det som positivt

Hvorfor kunne Den islamske staten i Syria og Irak oppstå så fort ut av nesten ingenting, og hvordan kunne den oppnå så stor framgang? Dette er spørsmål som mange har stilt, men som det har vært vanskelig å få svar på. Nå er det frigitt dokumenter fra USAs militære etterretning som viser at USA alt…

Les mer her.

Hjelp syrerne der de er – stopp krigen!

Er du klar over at Norge er i krig med Syria? Er du klar over at Norge siden 2011 har gått aktivt inn for å styrte Syrias regjering og for å ramme landet både militært og økonomisk? Er du klar over at før Vesten med Norge på slep startet krigen mot Syria, så fantes det…

Les mer her.

EUs migrasjonspolitikk bryter sammen – et stygt syn

Fredsprisvinner EU skulle skape forbrødring og hindre krig gjennom å bygge ned landegrensene. EUs egne festtaler overgås bare av Thorbjørn Jaglands begrunnelse for fredsprisen. Men da eurosonen knuste det greske demokratiet og reduserte landet til en tysk koloni, viste EU sin sanne karakter. Det var også lettere å snakke om «fri flyt» så lenge økonomien…

Les mer her.

Tallet er ikke 10.000, det er 16 millioner!

De siste dagene har handlet om tallet 10.000. Politikere som ønsker å framstå som gode og menneskekjære sier 10.000. Både de og alle mediene som går i takt later som om dette handler om flyktningekatastrofen i Syria. Men ikke en eneste av disse humanistiske politikerne har sagt et eneste ord om å stoppe krigen i…

Les mer her.

Norges ansvar for katastrofen i Middelhavet

Rundt 800 båtflyktninger omkom i helgens forlis utenfor kysten av Libya, opplyser FNs høykommissær for flyktninger. Minst 3500 båtflyktninger har mistet livet på vei til Europa det siste året. FN mener at menneskesmugling er en milliardindustri. Samtidig fortsetter Vesten, inkludert Norge, å gi støtte til de krigene som driver mennesker på flukt. Det er umulig…

Les mer her.

IS truet med å «oversvømme Europa med 500.000 flyktninger»

17. februar 2015 offentliggjorde den italienske avisa Il Messaggero det avisa kalte jihadistenes plan. Planen gikk ut på at Den islamske staten ville drive 500.000 flyktninger over Middelhavet som et «psykologisk våpen» mot Europa. Artikkelen bygde på avlytting av IS-kommunikasjon som var gjennomført av den italienske sikkerhetstjenesten. At dette ikke var tomme trusler, har Europa…

Les mer her.

USA væpner al-Qaida i Syria – de kan komme til å vinne

Stadig flere rapporter viser at de styrkene som kjemper mot regjeringa til Bashar al-Assad har fått store mengder tyngre og mer avansert våpen fra USA, Israel, Tyrkia, Saudi Arabia og gulfstatene. Dette har ført til betydelige framganger på slagmarka. I løpet av de siste to ukene har ”opprørerne” erobret Jisr al-Shughour i den nordlige Idlib…

Les mer her.

Nå innrømmer også Aftenposten det

Det har vært vanskelg for de store mediene i Norge å fortelle noe hele verden vet, nemlig at USA og allierte står bak jihadistene som fører krig mot den syriske regjeringa og det syriske folket. Men nå innrømmes det også i Aftenposten. I en stor oppsummeringsartikkeln om krigen i Syria skriver Reidun J. Samuelsen:

Les mer her.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


32 KOMMENTARER

 1. Det blir peke-leken. Ingen svarer på spørsmålet, mens alle peker på alle de andre og mumler noe om «et samlet storting som stilte seg bak bla bla bla».

 2. Vi i Demokratene setter stor pris på kunnskapen til Pål Steigan. Nå har vi lansert vår løsning på krigen i Syria, og vi er ikke redde for å sitere deg, Pål. Her er noe av det vi skriver i Løsningen på Syria-krigen:

  Når det gjelder Syria er vi enige med kommunisten Pål Steigan når han skriver at Norge har et tungt ansvar for krigen fordi vi støttet sunni-islamsk væpnet opposisjon til det relativt sekulære regimet til Bashar al-Assad.

  Noen vil angripe oss fordi vi refererer til Steigan, men sentralstyret i Demokratene er mer opptatt av veldokumentert kunnskap enn å henge oss opp i fortiden. På samme måte som Hanne Nabintu Herland, ønsker vi en rasjonell debatt basert på sakens innhold, ikke person.

  Kristian Kahrs
  Informasjonsleder, Demokratene i Norge

  • Ja , folk er da interessert i å vite sanheten om hva som foregår . Det er da et rått løp som foregår !
   Alle gode krefter må samle seg for å berge Norge . Vi begraver det gamle . Vi har alle gjort og tenkt feil i livet !
   Vi er barn av samme Nasjon og vi føler alle smerten over at landet blir ødelagt !

 3. Jeg merker meg at Raymond Johansen har vært gjesteredaktør i NA for en dag og ser med undring på dette. Samtidig håper jeg at avisens stadig mer redaksjonelle krumspring snart må under lupen. At sannheten skal frem er nå ikke så viktig for Stavrum lenger.

  http://www.nettavisen.no/mener/carl-i-hagen-kan-ikke-vre-en-politisk-blle/3423132455.html

  Hagen blir kritisert for å ha nevnt detajer om en enkeltsak som har blitt mørklagt i media. De ønsker heller ikke å opplyse massene ved å rette opp feilslåtte nyheter.

  Hele media -Norge er en katastrofe og formidler ikke lenger det som skjer. For å finne det ut må jeg blandt annet innom siden din.

 4. Godt jobbet. Fint at det er noen som skriver om dette i Norge En trenger nå strengt tatt ikke saumfare utenlandske blogger når Steigan skriver om det.

 5. Jeg vil også kime inn og støtte opp om denne bloggen som en viktig, saklig alternativ informasjonskilde – og en av meget få jeg har støtt på innenfor Norges grenser i nyere tid.
  Jeg tillater meg å stille et spørsmål som jeg vil anta har slått andre lesere, samt Steigan selv, ettersom han også i stor grad refererer til kilder utenfor ‘main stream’, nemlig: Hvorfor denne vegringen fra media i å belyse helt avgjørende saker og spørsmål? Dette gjelder ikke bare i Norge, men later til å være et internasjonalt fenomen. Er det virkelig slik at alle er kjøpt og betalt for å beskytte en større agenda?
  Jeg vil nødig begi meg på noen konspirasjonsteoretisk (forøvrig et irriterende uttrykk!) utforbakke her, men kan ikke annet enn å gi støtte til tidligere diskusjoner i denne bloggen om å utvide virksomheten i retning nettavis.
  Fortsett å holde informasjonskranen åpen, vi er flere tørste folk her ute!

  • Du reiser et viktig spørsmål, nemlig om hvorfor mediene er så strigla. Svaret er komplisert, men det lar seg besvare. Det er tunge økonomiske, militære og strategiske interesser involvert, og alle driver sin «spinn» og sin mediestrategi. Og mediene eies av noen ganske få grupper, so igjen har sine strategier.
   Jeg behandler dette her: https://steigan.no/2013/01/03/who-are-the-brain-police/

   • Og mht medias eiere, kan man sondre mellom to typer ensretting/påvirkning: a) Den aktive; eierne ansetter journalister som skriver det de vil, eller b) Den passive; så lenge avisen og tv-stasjonen går godt, så griper ikke eierne inn og tar tak i det redaksjonelle, uansett hvilken karakter det har.

    Jeg tror faktisk b) er årsaken til mye av det vi ser i Norge. En (Oslo-)elite av journalister, kulturfolk og politikere, som forutsetter hverandre og oppebærer hverandre, og forøvrig går passelig ofte på hverandres fester, holder media innenfor rammene av en striglet konsensus. Dette er dypt psykologisk og menneskelig, og i hovedsak ubevisst. Eierne sitter bak og tenker Don’t change a winning team.

    Hva går denne konsesusen ut på? Skal man prøve den umulige oppgaven å definere den med få ord, må det kanskje bli noe sånt som: Norge. Norge. Norge. Uten Norge stopper verden. Men verden er jo i Norge også. Så dermed enda mer Norge. Norge. Norge. På grunn av verden. Og da vil også verden bli et bra sted. Snart. På grunn av Norge.

 6. For meg er det virkelig skremmende at de såkalte venstremediene mer og mer kjører samme linje som de andre mediene eller bare såvidt rører ved disse temaene. Hva skjedde med disse en gang i tiden alternative avisene?

  For min del var det en gradvis oppbygging (Irak,Libya,Syria,Venezuela osv. ) men beskrivelsen av Ukraina-krisen var det siste strået for min del, etter den har jeg fjernet bokmerkene for alle ‘main stream’ media, og kjører kun med alternative media.(som Steigan.no!)

  Jeg har begynt å gjøre noen oversettelser til norsk, fra frie kilder, om temaer jeg bryr meg om fremfor alt regimebytte, men også Øst-Asia, historien om de vestlige, særlig den amerikanske imperialismen et cetera).

  https://midtifleisen.wordpress.com/

  Men jeg tror de vil passe bedre i et eller annet slags norsk/skandinavisk blogg-avis/nettavis, som det er et skrikende behov etter.

 7. Mange gode og opplysende artikler om et tema som de fleste av oss er opptatt av i dag og som noen sa at nyhetene på tv gir kun et bitte lite bilde av hele situasjonen som er årsaken til at alle flyktingene nå begynner å komme i tusentall. Jeg har l imange år sendt tanker til innbyggerne i bla. Homs og lurt på hvorfor ikke Vesten kan hjelpe dem. Men den såkalt hjelpen som kommer nå er uten sidestykke. Reportere som sparker ben for en far med et barn som han bærer.etc Barn som drukner . Barn som opplever at foreldre blir borte ,drept, druknet., Det burde vært igangsatt en organisert felles europeisk evakuering av flyktingene. De er jo på flukt .fra krig. Jeg hadde mye på hjertet i dag. Ble kanskje litt for mye men det står jo alle fritt til å lese det de vil. Heldigvis

 8. Det tragiske i Norge er at også «venstresida» har glidd inn i grøten av politisk korrekthet. Enorme Nato-militærøvelser holdes i og rundt Norge uten at «venstresida» bryr seg. De norske Stortingspolitikerne i begynnelsen av april 1940 diskuterte hvor mye margarin det skulle være i smøret. Det er der vi er i dag også. Fortsetter dette slik det nå er,får vi et nytt 9 april uten at et menneske fra den offisielle statsstøtta venstresida har skjønt bæret av hva som foregår.
  Vi har dårlig tid. Kahrs henviser til Steigan, men nevner hans kommunisme. Alt sånt forekommer meg gammelmodig. Vi bør bygge en fraksjon mot krig og krigsforberedelser som åpner for alle oppegående i Norge -uansett partibakgrunn. Trenger vi en åpen web MOT MILITARISME OG KRIG?

  • Venstresida har svikta på Libya, Ukraina og Syria. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle oppleve et sånt knefall. Men verst er det at det er fordømt farlig.

 9. Nå når Russland har gått inn i Syria på Assads side, kommer Ondskapen (USA/NATO (med Norge), Israel, Tyrkia, etc.) til å intensivere sin støtte til IS.

  I morgen — 11. september — har Assad bursdag, og alle oss som støtter ham i kampen mot terroristene, bør benytte anledningen til å gratulere ham. Naturligvis får han ikke lest gratulasjonene selv, men det er en fin gest å uttrykke vår støtte til en hedersmann som våger å stå opp mot terroristene som er finansiert av Pentagon/Mossad.

 10. Fantastisk mye bra informasjon. Veldig enig i at vi trenger alternative nyhetskanaler til media som er utrolig ensidig i sin informasjon og som tydelig har en agenda (eller deres eiere har en). Derfor har jeg også startet en alternativ nyhetskanal. Sjekk den gjerne ut: http://www.NY1.no

 11. VG i dag:

  En artikkel som burde hete «Syrian war for dummies». Noe av det døveste jeg har sett på en stund. Artikkelen «forklarer» krisen som til et barn, og unnlater systematisk å nevne alt som kan knytte vestlige ledere og våre økonomiske interesser til det som holder på å skje. Ikke ett ord om vestens rolle i oppbyggingen av IS. Ikke ett ord om en master plan for oppdeling av regionen. Ren, uforfalsket propaganda, med andre ord. Skroll ned til avsnittet «Derfor flykter folk fra Syria» og gå gjennom de 11 «kortene» og deres ledsagende billedtekster for en oppdatert versjon av hva man fôrer folket med av løgner for tiden.

  http://www.vg.no/nyheter/innenriks/flyktningkrisen-i-europa/syriske-khodadad-18-hoert-saa-mye-bra-om-norge/a/23530157/

 12. Stortinget må skiftes ut !
  Hykleriet må stoppe, med hykleri mener jeg at Norge har deltatt i kriger i utlandet.
  Hvor ble det av hippiene

 13. Er det da meininga at vårt LILLE Norge skal ta imot all verdens flyktninga? Det går ikke!!! Syria og hva land det måtte være har skyld i egen krig.Norge og andré land må da ikke stikke nesen borti dette.Vil ikke ha flere flyktninga eller terrorister som ikke godtar vårt samfunn slik det er her.Takk.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.