Dalai Lama: Det virkelige svaret på flyktningekrisa ligger i Midtøsten

0

Svaret på flyktningekrisa ligger i Midtøsten, fordi det ville være «umulig» for Europa å ta imot alle som er i nød, sier Dalai Lama. Det er The Telegraph som skriver dette.

På et møte i Oxford roste han Tyskland for å gi et tilholdssted for tusenvis av flyktninger som rømmer fra krigen i Syria og andre steder. Han kalte den «fabelaktig», men understreket at det ikke er noen langsiktig løsning.

«Tyskland viser en seriøs omtanke for flyktningene, og det er fabelaktig.» Men det er umulig for alle som trenger beskyttelse å komme til Europa. Først og fremst må vi finne ut hvordan vi skal få slutt på all drepingen i disse landene.

Så omsorg for noen tusen flyktninger er praktfullt, men vi må tenke på hvordan vi skal finne langsiktige løsninger; hvordan vi skal bringe fred og virkelig utvikling, framfor alt gjennom utdanning, til disse muslimske samfunnene.

Dalai Lama setter dermed fingeren på hovedårsaken til flyktningekrisa, nemlig krigene som Vesten står i spissen for.

Han nevner fred og utvikling som grunnleggende forutsetning for å hindre at det skal oppstå masseflukt. Men det ironiske er at utdanningsvesenet i Syria var velutviklet før Vesten startet sin krig og at landet også var utviklet til et visst nivå før Vestens jihadistkrigere begynte å redusere byer og landsbyer til ruinhauger.

Jeg har pekt på mange ganger at flyktningekrisa er et symptom, mens årsaken ligger i Vestens kriger – i Afghanistan, Irak, Libya, Syria og nå Jemen – og uten å få slutt på krigen, vil man ikke få noen løsning på flyktningekrisa. For dette har jeg fått en del kjeft, også fra folk på venstresida. Men det er nå et faktum, og det er mulig noen flere greier å ta det til seg når Dalai Lama sier det?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.