Windows 10 overvåker alt du gjør

0

Millioner av mennesker har oppgradert Windows-pc-ene sine til Windows 10 de siste dagene. Mange av disse har ikke fått med seg den pågående debatten om operativsystemet og personvern, skriver digi.no. Microsoft samler nemlig inn data fra brukernes maskiner:

Dette inkluderer det brukeren skriver på tastaturet eller skjermen, talekommandoer, kontakter og relasjoner, kalenderdata, sikkerhetsinformasjon som brukernavn og passord, betalingsinformasjon, interesser og favoritter, samt geografisk plassering, for å nevne noe.

Kritikken kommer fra hele verden. derStandard.at kaller det Totalüberwachung.

The Guardian skriver Windows 10: Microsoft under attack over privacy:

The European digital rights organisation (EDRi) sums up the company’s 45 pages of terms and conditions by saying: “Microsoft basically grants itself very broad rights to collect everything you do, say and write with and on your devices in order to sell more targeted advertising or to sell your data to third parties.”

betanews.com skriver The real price of Windows 10 is your privacy:

Then there is location data, the ability of apps to use your camera and microphone, and Cortana’s access to your contacts, calendar, and anything else you might care to mention. If this concerns you, go to the Speech, inking, & typing section of Privacy and hit the Stop getting to know me button.

Microsoft får altså vite hvor du er, kan bruke kameraet og mikrofonen på datamaskinen din, får tilgang til kalenderen og kontaktlista di og kan selge informasjonen til tredjepart! Og som Edward Snowden avslørte betyr dette igjen at NSA får tilgang til alt sammen.

Men så er jo Windows 10 «gratis», da.

 

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.