IS truet med å «oversvømme Europa med 500.000 flyktninger»

26
Oppslag i Il Messaggero 17. februar 2015

17. februar 2015 offentliggjorde den italienske avisa Il Messaggero det avisa kalte jihadistenes plan. Planen gikk ut på at Den islamske staten ville drive 500.000 flyktninger over Middelhavet som et «psykologisk våpen» mot Europa. Artikkelen bygde på avlytting av IS-kommunikasjon som var gjennomført av den italienske sikkerhetstjenesten. At dette ikke var tomme trusler, har Europa får lære til gagns.

Oppslag i Il Messaggero 17. februar 2015
Oppslag i Il Messaggero 17. februar 2015

Jihadistenes plan om å ødelegge Europa

Il Messaggero mener at kildene er pålitelige, og at jihadistenes plan i korte trekk går ut på å sende så mange flyktninger som mulig i elendige båter over Middelhavet. De ville skape katastrofer til sjøs med havarier og drukninger for å legge press på de europeiske landas redningskapasitet. Dessuten ville de skape kaos i havnene og til lands i Europa. Planen gikk også ut på at IS ville gjemme terrorister blant flyktningene, som da lett ville komme i land under dekke av kaoset. Italienske myndigheter sa i kommentarene til disse truslene at de fryktet at et slikt antall flyktninger ville kunne utløse opprør i europeiske byer. Dette later også til å være en del av planen. (Innholdet i den italienske artikkelen er også gjengitt her.)

Muammar Gaddafi sa ikke lenge før han ble lynsjet av vestligstøttede jihadister at dersom Libya ble ødelagt, ville Middelhavet bli «et hav av kaos». Og som vi har sett, fikk Gaddafi rett. Da deler av NATO med Jens Stoltenberg og den «rødgrønne» regjeringa i spissen ødela den libyske staten og la den åpen for islamistiske militser, så skjedde akkurat det Gaddafi advarte mot.

Weapon of mass migration

Den islamske staten fører en assymetrisk krig, så for den er det et logisk trekk å fordrive hundretusener eller for den delen millioner av mennesker fra Afrika og Midtøsten for å utløse kaos og eventuelt sammenbrudd i Europa. Metoden som brukes for å utløse masseflukten er først og fremst ekstrem terror. IS gjør store deler av Syria, Irak og Libya ubeboelige, slik at folk blir nødt til å flykte. I samarbeid med kriminelle nettverk organiserer så IS og deres partnere storstilt menneskesmugling. Hensynsløst jager de livredde og desperate flyktninger foran seg.

Den islamske staten har halshogd 21 koptiske gisler i Libya
Den islamske staten har halshogd 21 koptiske gisler i Libya

Og truslene fra IS gjennomføres som planlagt. Den planlagte flyktningekatastrofen er vi vitne til hver eneste dag. Den skaper uholdbare og umenneskelige vilkår for flyktningene, men også for mottakerlanda, som ikke på noen måte er i stand til å takle dette.

Vi ser nå at flere av EUs traktater bryter sammen under det presset IS har skapt. Schengenavtalen, Dublin-avtalen og en rekke andre avtaler og forpliktelser EU-landa i mellom står for fall. Ungarn og Tsjekkia sier de vil sette inn hæren for å hindre flyktningestrømmen. De øst-europeiske EU-landa nekter å ta i mot sin del av flyktningene. Og sjøl den lille solidariteten Frankrike og Tyskland har vært i stand til å bli enige om, nemlig en fordeling av 40.000 flyktninger, er totalt ute av takt med virkeligheten. Og i Tyskland går høyreekstremister og reine nazister til angrep på flyktningemottakene og setter dem i brann.

Planleggerne i IS skjønte naturligvis dette da de la sine planer.

Første ledd i planen deres gjennomføres med stor suksess mens vi snakker. Neste ledd, de noen tusen jihadister som etter planen skulle smugles over sammen med flyktningene, har vi eventuelt til gode. Denne tragedien har bare så vidt begynt.

tyrkia syria islamic state_edited-1

IS er skapt av Vesten

Det er dokumentert så langt det overhodet lar seg gjøre at IS er et produkt av Vestens, Tyrkias og oljediktaturenes manipulasjoner. Vesten har med viten og vilje brukt jihadister for å destabilisere og ødelegge Libya og Syria. IS får våpen og penger direkte og indirekte fra vestlige kilder og fra oljestatene. Den tyrkiske sikkerhetstjenesten har organisert forsyninger til IS og Tyrkia sørger for inntekter til IS ved å la dem selge syrisk olje illegalt på det internasjonale markedet.

Så dette monsteret er skapt av oss og våre allierte. Norge gikk som kjent i spissen for den krigen som førte til at det når er et islamsk kalifat i Libya. Og Norge har helt siden starten i 2011 støttet opp under den krigen i Libya som gjorde det mulig å opprette Det islamske kalifatet. At dette ville bli resultatet av Vestens politikk var klart for USAs etterretningstjenester allerede i 2012.

flyktninger

Men Vesten tar ikke ansvar for sine gjerninger

Flyktningekatastrofen og de menneskelige lidelsene vi nå ser utspille seg er altså ingen naturkatastrofe. De er direkte produkter av en krigspolitikk fra først og fremst USAs side for å nyoppdele hele Midtøsten og Nord-Afrika. Denne krigspolitikken er samkjørt med Israel, som hele tida har ønsket å ødelegge nabolanda Irak og Syria. Den er samkjørt med Saudi Arabia som ønsker å få kontroll over Syria og sammen med Israel skape forutsetninger for krig mot Iran. Og denne krigspolitikken er fra USAs side også en del av deres nye Great Game med brodd mot Russland.

Den eneste løsninga på flyktningekatastrofen er å stanse disse krigene og sette en stopper for imperialismens herjinger i regionen. Men det vil ikke norske eller europeiske ledere høre noe om. De vil ikke ta ansvaret for sine forbrytelser.

Det var da heller ikke å vente. Slik er imperialister. Men det som er langt mer tragisk er at de som kunne ha vært en kraft mot krigen, nemlig venstresida og de folkelige organisasjonene heller ikke vil snakke om årsakene til denne katastrofen. Det finnes ikke noen fredsbevegelse verdt navnet, og det finnes knapt nok kritiske medier som avslører hva våre myndigheter har drevet oss og verden inn i.

En livsfarlig situasjon

I 2003 var det 60.000 mennesker som demonstrerte i Oslo mot krigen i Irak. Slike demonstrasjoner fant sted over hele verden. Åtte år etterpå var det knapt noen som demonstrerte mot krigen i Libya, enda (eller fordi) Norge gikk i spissen for å bombe det landet i stykker. Og i dag er det knapt noen som stiller krav om at krigen i Syria må stanses nå. Jeg har ikke sett en eneste politiker i Norge som med noen styrke har stilt dette kravet, enda det er helt åpenbart at det er krigen som er hovedårsaken til flyktningekatastrofen og de forferdelige lidelsene som utspiller seg i de landa som rammes.

Dette er svært farlig. Uten en fredsbevegelse, rykker den store krigen nærmere, den som kan ødelegge oss alle. Uten en slik bevegelse som avslører krigshisserne og deres bakmenn, er veien kort til diktatur og fascisme.

 

 

——————

 

Hvis du liker denne bloggen og ønsker å hjelpe til med å spre den til flere, så går det an å gi en stor eller liten gave via PayPal.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


26 KOMMENTARER

 1. Jeg bor noen kilometer fra en liten militærleir. Før var dette en rolig HV-leir. Nå skytes og sprenges det døgnet rundt med tunge våpen i denne leiren. Det er ikke bare naboer som klager over støyen; også på lederplass i lokalavisen har det vært uttrykt ønske om stenging av leiren. Men det viktigste for det norske forsvaret er tross alt å blidgjøre amerikanerne/israelerne som ruster til angrepskrig mot vår fredelige nabo i øst. For Pentagon/Mossad holder det ikke å skape og finansiere IS; de vil prøve å dra igang en verdenskrig også.

 2. «Men det som er langt mer tragisk er at de som kunne ha vært en kraft mot krigen, nemlig venstresida og de folkelige organisasjonene heller ikke vil snakke om årsakene til denne katastrofen. »

  Jeg har selv jobbet i en humanitær organisasjon, så jeg har sett fra innsiden hvordan tendensiøse, følelsesladede bilder brukes for å manipulere folks emosjoner. Slike organisasjoner viser bilder av små, sultne barn som har det fælt og trenger penger/mat. De nevner aldri HVORFOR barna sulter eller har lagt på flukt. Norsk deltagelse i amerikanske angrepskriger og amerikansk/vestlig finansiering av IS og andre terrorbevegelser, blir glatt oversett. Noe som er forståelig, all den tid disse såkalte humanitære organisasjonene profitterer på krig og elendighet. Why kill the goose that lays the golden eggs?

 3. Hvis det er slik Il Messaggero skriver, har Frp et poeng med sin skepsis til Syriaflyktningene. Men Frps begrunnelse mangler erkjennelsen av at Norge også er skyldig! Frp uttrykte, så vidt jeg vet, INGEN skepsis til den dypt anti-humanitære bombingen av Libya i 2011 der Norge deltok med 586 bomber. At Norge er medskyldig i flyktningestrømmen gjør at årsakene til flyktningekaoset må opp på dagsorden. Massivt og kontinuerlig. Ikke minst i den pågående valgkampen ettersom kommunene er involvert.

   • «De er medskyldige.»

    Jeg tror vi bør være litt forsiktig med medskyldighetsanklagelser, hvis ikke «jeg ble løyet til og jeg visste ikke, men nå som jeg vet, støtter jeg det ikke lenger.» frikjenner de første som innrømmer det.

    Når NATO fører krig, er det vel bare forsvarsministre som har oversikt, da regjering og storting bare har behov for nok informasjon til at krigen vinnes. Det er derfor ingen grunn til å anta at regjering og storting vet noe særlig mer enn hva som har stått i de kontrollerte avisene.

    Siden norsk etterretning ikke har lov til å avlytte annet en terrorister og slike som meg, er det amerikanerne som avlytter politikere og presse, så i hvilken grand Norge er selvstendig, kan man spørre seg om.

 4. Tror dessverre Steigan har rett. Så i 1990 filmen «The March». Trodde den var et Science Fiction-traume. Nå er traumet blitt virkelighet. Vår framtid er forspilt. Om skylden er riktig fordelt, er vanskelig å ta stilling til. Men at IS har oppnådd sine mål, må vi vel innse. Europa har ingen mulighet for å takle denne planmessige ødeleggelsen. Er kanskje glad for å ha «framtiden bak meg», selv om det lyder egosentrisk. Har anmodet NRK om å sende «The March». Ville vært interessant å se den i lys av dagens grufulle virkelighet.

  • «Men at IS har oppnådd sine mål, må vi vel innse. »

   Og IS’ mål var å gjøre så mange grusomheter mot muslimer og deres kulturarv, at selv moderate Muslimer må ta avstand?

   Hver gang NATO har hjulpet et land i Midtøsten etter 2001, har det endt opp i borgerkrig mellom moderate og fundamentalistiske muslimer, og da er det ønsket og ikke tilfeldig.

   Man har ikke pressefrihet under krig, og NATO erklærte Al qaeda krig etter 911, en krigserklæring som fremdeles er virksom. Selv kan jeg ikke forstå annet enn at kontroll over pressen var årsaken til krigserklæringen, slik at ikke pressefriheten satte en stopper for krigen som under Vietnamkrigen, ved å mobilisere vestlige befolkninger til motstand.

   http://www.globalresearch.ca/yes-america-is-still-in-an-official-state-of-emergency/17545

 5. IMPONERENDE – særlig den delen om at ISRAEL er agressive ovenfor nabolandene….
  DET er en konklusjon som må være trukket på svært spesielt grunnlag ?
  MEN Pål Steigan har tatt feil av regimer før han…………

  • Nå er jo du nordmann og ikke jøde, så du er kanske ikke klar over at jødehaterne forsøker å spre løgnen om at jøder forsøker diskreditere forfattere som sier noe negativt om jøder og Israel?

   Kort sagt hjelper du ikke jødene, ved å oppføre deg likt som disse jødehaterne, der de troller kommentarfelt under jødisk identitet, for å få leserne til å tro at jødisk moral er hva som er bra for jødene, når sannheten er at jødene er det eneste folkeslaget som har en ekte universell moral, og at det misunnelse over suksessen jøden har på grunn av moralen sin, som er årsak til alt hatet fra haterne.

   • Wow. – For et begreps-sammensurium, «tunglet».

    For ordens skyld:
    Israel er ikke «jødene» – og de som bekjenner seg til mosaisme/judaisme («jødene») i verden er bare for ca. halvdelen bosatt i Israel.

    Det gjelder uavhengig av at USA-utdannede Bibi Nitwityahoo stadig omtaler israelittene som «jødene» («the jews») i demagogisk påberopelse av verdensspredt og dobbelt så stor befolkningstilslutning som han faktisk har.

    «Jøde» er i dag en foreldet og lite relevant betegnelse, stort sett brukt demagogisk, og mest av dem som støtter Israels politikk.

    Påstander om at en befolkningsgruppe er eksepsjonelle («det eneste folkeslaget») er generelt et hovedgrunnlag i all verdens fascistiske bevegelser. – Dette til orientering.

    Vennligst for saklighets skyld unnlat å svare med «jøder» straks Israel nevnes.

    Det finnes nok av folkegrupper i verden i dag som mye mer fortjener empati enn «jødene», både i antall og grad av lidelse.

  • Oi. Den tråden her ble rotete.
   Jeg skulle til å spørre hvilke bevis det foreligger for at det her er koordinert med Israel, for jeg ser ikke helt sammenhengen. Samarbeidet mellom Israel og USA er problematisk for tiden, og bygger for en stor del bare på gamle avtaler. Spesielt gjelder dette Obama og hans åpnebare politiske støtte til Iran og en del andre muslimske brødre, det er noe Israel er svært imot. Israel støtter passivt også uoffisielt en del grupper som kjemper imot ISIS, til tross for at det strider imot blant annet NATO-landet Tyrkias kamp mot kurderne (som på sin side er en av ISIS sine hovedmotstandere.)
   Midtøsten er politisk komplisert, for å si det mildt, og for meg virker det mest som vestlig naivitet å tro at en kan vinne støtte for vestlig politikk blant muslimer ved å støtte muslimske grupper. De gruppene som blir støttet går snart sin egen vei, og så sitter vestlige politikere med skjegget i postkassa. Nok en gang, vel å merke.

   Det jeg virkelig ikke forstår, er vestlige politikeres manglende evne til å lære av sine feil og innrømme at denne religionen skaper mennesker som ikke er mer tillitvekkende enn Hitler, men å følge de samme modellene på nytt og på nytt til tross for at det helt klart bare virker mot sin hensikt.

 6. Ikke overse at det ligger penger i menneskesmugling. Denne artikkelen (riktig nok fra Times Magazine/CIA), sier at ISIS tjener store penger på denne aktiviteten.
  http://time.com/3857121/isis-smuggling/

  Det er en lang tradisjon av amerikanske etterretningsorganisasjoner for å hjelpe deres tvilsomme alliere med å tjene svarte penger. Disse pengene kan så, hvis det senere blir spurt, sies å ikke komme fra Washington («plausible deniability»).
  Jeg tenker her særlig på paramilitære grupper i Vietnam og Sør-Amerika, og i denne aktiviteten er det ingen skrupler. Narkotika, våpen , you name it, menneskesmugling er en naturlig fortsettelse av dette.

  Jeg har sagt det før: amerikanerne synes Europa bare er en «patsy» som kan utnyttes, og hvis Europa får negative konsekvenser fra Washingtons krigspolitikk/regimebyttepolitikk så er det helt akseptabelt.

  Neste “skandale”: det vil vise seg at ISIS er ansvarlig for storstilt narkotikasmuggling til Europa. (Hvis ikke Ukrainske paramiliære har den æren .)

 7. I artikkelen skriver du; «Men det som er langt mer tragisk er at de som kunne ha vært en kraft mot krigen, nemlig venstresida og de folkelige organisasjonene heller ikke vil snakke om årsakene til denne katastrofen. Det finnes ikke noen fredsbevegelse verdt navnet, og det finnes knapt nok kritiske medier som avslører hva våre myndigheter har drevet oss og verden inn i.»
  Har du tipset media om mistankene dine? Jeg synes dette er et interessant syn på saken, og det er sikkert en eller annen journalist som mener dette kan være en førsteside.

 8. Man kan spørre seg hvorfor rike wahhabi-stater i nærområdene som ønsker et verdensomspennende kalifat som Saudi Arabia, Bahrain, UAE, Qatar og Kuwait nekter å ta imot disse flyktningene, de har alle tatt imot 0 hittil. Også USA tjener på dette, de konserverer sin supermakt-status, og enorme økonomiske verdier fra Europa vil søke nødhavn i USA akkurat som i 1930-årene.

 9. Den strømmen som kommer nå virker utspekulert planlagt i og med at det kommer så mange at demningen brister .
  Grensevaktene har ingenting å stå imot hvis de ikke vil skyte folk , og det vil de jo ikke i siviliserte Europa…

  Men det kan jo også ha sammenheng med at flyktningene vil gjøre jobben ferdig før vinteren setter i gang .

  Men , nei , på meg virker dette planlagt , uten at jeg skal ha sagt hvem som har planlagt det .

 10. Dette er godt planlagt av IS, det har Steigan rett i. Og vestlige politikere har bare gjort vondt verre ved å stikke hodet i sanden siden 9-11. Steigan vil legge skylden på gode gamle syndebukk «vestlig imperialisme,» men dette begynte lenge før det, nemlig i årene etter 622, da Mohammed begynte å breie seg på Araberhalvøya og slakte ned jøder og kristne til de som var igjen ikke torde annet enn å bli muslimer. Siden da har islam bredt seg over store deler av Afrika og Asia men har inntil nå ikke fått fotfeste i Europa; slått tilbake av europeernes overlegne militære styrker som de ble. Det er det nå slutt på. Europeiske land har hatt det så travelt med å slappe av og gjøre seg fete i trygg forvissning om at USA ville passe på dem at de helt har glemt å holde et øye med islam, som ikke har forandret seg på 1400 år. IS lever tettere opp til det islamistiske ideal enn noen andre har gjort siden selve Mohammed.

 11. Så på NRK at Syriske flyktninger tar seg gjennom Russland, hele veien til Murmansk, for å komme til Norge. Trolig er veien gjennom Russland den tryggeste. – Øh, – dette kunne Putin gjøre til et våpen av nukleære dimensjoner….

 12. Hei. Bra artikkel! I flere måneder nå har vi sett reportasjer om flyktningene på vei til Europa. Mange kaller de lykkejegere. Jeg kaller de vanlige mennesker på vei til tryggheten. Det er mange som ønsker å hjelpe, men har ikke ressurser. Mange velger å hjelpe, og mange velger å ignorere problemet. Mennesker bør og skal hjelpe andre mennesker i nød. Jeg leste en blogg i dag som skrev litt om det å hjelpe andre mennesker. Dere kan ta en titt på selve artikkelen her. http://a-po.st/2016/01/31/hvordan-hjelpe-mennesker/

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.