IS truet med å «oversvømme Europa med 500.000 flyktninger»

0
Oppslag i Il Messaggero 17. februar 2015

17. februar 2015 offentliggjorde den italienske avisa Il Messaggero det avisa kalte jihadistenes plan. Planen gikk ut på at Den islamske staten ville drive 500.000 flyktninger over Middelhavet som et «psykologisk våpen» mot Europa. Artikkelen bygde på avlytting av IS-kommunikasjon som var gjennomført av den italienske sikkerhetstjenesten. At dette ikke var tomme trusler, har Europa får lære til gagns.

Oppslag i Il Messaggero 17. februar 2015
Oppslag i Il Messaggero 17. februar 2015

Jihadistenes plan om å ødelegge Europa

Il Messaggero mener at kildene er pålitelige, og at jihadistenes plan i korte trekk går ut på å sende så mange flyktninger som mulig i elendige båter over Middelhavet. De ville skape katastrofer til sjøs med havarier og drukninger for å legge press på de europeiske landas redningskapasitet. Dessuten ville de skape kaos i havnene og til lands i Europa. Planen gikk også ut på at IS ville gjemme terrorister blant flyktningene, som da lett ville komme i land under dekke av kaoset. Italienske myndigheter sa i kommentarene til disse truslene at de fryktet at et slikt antall flyktninger ville kunne utløse opprør i europeiske byer. Dette later også til å være en del av planen. (Innholdet i den italienske artikkelen er også gjengitt her.)

Muammar Gaddafi sa ikke lenge før han ble lynsjet av vestligstøttede jihadister at dersom Libya ble ødelagt, ville Middelhavet bli «et hav av kaos». Og som vi har sett, fikk Gaddafi rett. Da deler av NATO med Jens Stoltenberg og den «rødgrønne» regjeringa i spissen ødela den libyske staten og la den åpen for islamistiske militser, så skjedde akkurat det Gaddafi advarte mot.

Weapon of mass migration

Den islamske staten fører en assymetrisk krig, så for den er det et logisk trekk å fordrive hundretusener eller for den delen millioner av mennesker fra Afrika og Midtøsten for å utløse kaos og eventuelt sammenbrudd i Europa. Metoden som brukes for å utløse masseflukten er først og fremst ekstrem terror. IS gjør store deler av Syria, Irak og Libya ubeboelige, slik at folk blir nødt til å flykte. I samarbeid med kriminelle nettverk organiserer så IS og deres partnere storstilt menneskesmugling. Hensynsløst jager de livredde og desperate flyktninger foran seg.

Den islamske staten har halshogd 21 koptiske gisler i Libya
Den islamske staten har halshogd 21 koptiske gisler i Libya

Og truslene fra IS gjennomføres som planlagt. Den planlagte flyktningekatastrofen er vi vitne til hver eneste dag. Den skaper uholdbare og umenneskelige vilkår for flyktningene, men også for mottakerlanda, som ikke på noen måte er i stand til å takle dette.

Vi ser nå at flere av EUs traktater bryter sammen under det presset IS har skapt. Schengenavtalen, Dublin-avtalen og en rekke andre avtaler og forpliktelser EU-landa i mellom står for fall. Ungarn og Tsjekkia sier de vil sette inn hæren for å hindre flyktningestrømmen. De øst-europeiske EU-landa nekter å ta i mot sin del av flyktningene. Og sjøl den lille solidariteten Frankrike og Tyskland har vært i stand til å bli enige om, nemlig en fordeling av 40.000 flyktninger, er totalt ute av takt med virkeligheten. Og i Tyskland går høyreekstremister og reine nazister til angrep på flyktningemottakene og setter dem i brann.

Planleggerne i IS skjønte naturligvis dette da de la sine planer.

Første ledd i planen deres gjennomføres med stor suksess mens vi snakker. Neste ledd, de noen tusen jihadister som etter planen skulle smugles over sammen med flyktningene, har vi eventuelt til gode. Denne tragedien har bare så vidt begynt.

tyrkia syria islamic state_edited-1

IS er skapt av Vesten

Det er dokumentert så langt det overhodet lar seg gjøre at IS er et produkt av Vestens, Tyrkias og oljediktaturenes manipulasjoner. Vesten har med viten og vilje brukt jihadister for å destabilisere og ødelegge Libya og Syria. IS får våpen og penger direkte og indirekte fra vestlige kilder og fra oljestatene. Den tyrkiske sikkerhetstjenesten har organisert forsyninger til IS og Tyrkia sørger for inntekter til IS ved å la dem selge syrisk olje illegalt på det internasjonale markedet.

Så dette monsteret er skapt av oss og våre allierte. Norge gikk som kjent i spissen for den krigen som førte til at det når er et islamsk kalifat i Libya. Og Norge har helt siden starten i 2011 støttet opp under den krigen i Libya som gjorde det mulig å opprette Det islamske kalifatet. At dette ville bli resultatet av Vestens politikk var klart for USAs etterretningstjenester allerede i 2012.

flyktninger

Men Vesten tar ikke ansvar for sine gjerninger

Flyktningekatastrofen og de menneskelige lidelsene vi nå ser utspille seg er altså ingen naturkatastrofe. De er direkte produkter av en krigspolitikk fra først og fremst USAs side for å nyoppdele hele Midtøsten og Nord-Afrika. Denne krigspolitikken er samkjørt med Israel, som hele tida har ønsket å ødelegge nabolanda Irak og Syria. Den er samkjørt med Saudi Arabia som ønsker å få kontroll over Syria og sammen med Israel skape forutsetninger for krig mot Iran. Og denne krigspolitikken er fra USAs side også en del av deres nye Great Game med brodd mot Russland.

Den eneste løsninga på flyktningekatastrofen er å stanse disse krigene og sette en stopper for imperialismens herjinger i regionen. Men det vil ikke norske eller europeiske ledere høre noe om. De vil ikke ta ansvaret for sine forbrytelser.

Det var da heller ikke å vente. Slik er imperialister. Men det som er langt mer tragisk er at de som kunne ha vært en kraft mot krigen, nemlig venstresida og de folkelige organisasjonene heller ikke vil snakke om årsakene til denne katastrofen. Det finnes ikke noen fredsbevegelse verdt navnet, og det finnes knapt nok kritiske medier som avslører hva våre myndigheter har drevet oss og verden inn i.

En livsfarlig situasjon

I 2003 var det 60.000 mennesker som demonstrerte i Oslo mot krigen i Irak. Slike demonstrasjoner fant sted over hele verden. Åtte år etterpå var det knapt noen som demonstrerte mot krigen i Libya, enda (eller fordi) Norge gikk i spissen for å bombe det landet i stykker. Og i dag er det knapt noen som stiller krav om at krigen i Syria må stanses nå. Jeg har ikke sett en eneste politiker i Norge som med noen styrke har stilt dette kravet, enda det er helt åpenbart at det er krigen som er hovedårsaken til flyktningekatastrofen og de forferdelige lidelsene som utspiller seg i de landa som rammes.

Dette er svært farlig. Uten en fredsbevegelse, rykker den store krigen nærmere, den som kan ødelegge oss alle. Uten en slik bevegelse som avslører krigshisserne og deres bakmenn, er veien kort til diktatur og fascisme.

 

 

——————

 

Hvis du liker denne bloggen og ønsker å hjelpe til med å spre den til flere, så går det an å gi en stor eller liten gave via PayPal.

Forrige artikkelVar Assad nærmere sannheten?
Neste artikkelUkrainsk oligark beriker seg på IMF-kreditter
Pål Steigan
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).