Italias gjeld setter nye rekorder

0

Italias offentlige gjeld steg til 2200 milliarder euro i mai viser nye offisielle tall som ble publisert 14.07.2015. Dette er ny rekord og det gjør at Italia er EUs mest forgjeldede land, nest etter Hellas. Det er soldionline.it som melder dette.  Oppslaget bygger på de siste månedstallene fra Banca d’Italia.

Deutsche Welle skriver at med dette er Italias gjeld på 132% av BNP, mot Hellas med 175%. Begge deler er milevidt over EUs stabilitetskrav på 60%. Konsekvensene av den italienske gjeldskrisa kan i prinsippet bli veldig mye større enn av den greske, fordi Italia er den tredje største økonomien i EU og den tiende største (nominelt) i verden.

Dessuten er Italia svært eksponert overfor gresk gjeld, nemlig med 58 milliarder euro.

Og gjennom Tysklands behandling av Hellas vet Italia at Wolfgang Schäuble i likhet med Shylock vil kreve sitt pund kjøtt dersom Italia ikke skulle klare å betjene gjelda si.

 

 

KampanjeStøtt oss
Forrige artikkel«Støre tar Norge til venstre»
Neste artikkelMed stort flertall vedtok Hellas å bli EU-koloni
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).