– Nuke Russia? The warlords of Washington haven’t ruled it out

3

Justin Raimondo i Antiwar.com kommenterer vedtaket i den amerikanske kongressen om å forby støtte til og trening av den nazistiske Azov-bataljonen i Ukraina. I kommentaren gjør han også en kort oppsummering av nazistenes posisjon i Ukraina, som vil være velkjent for lesere av steigan.no, men som tydeligvis har gått norske medier ellers hus forbi:

As I reported early on, Ukraine’s ultra-nationalists – who openly utilize wartime Nazi symbols and regalia, and valorize Stepan Bandera, the anti-Soviet guerrilla leader who collaborated with the Third Reich – were the muscle behind the movement that pushed democratically elected President Viktor Yanukovich out of power. With the rebellion in the east, the paramilitary militias of the far right have been officially incorporated into the Ukrainian army: Dmytro Yarosh, the leader of Right Sector and a member of parliament, is an aide to Viktor Muzhenko, the supreme commander of the Ukrainian military, and Right Sector – an openly neo-Nazi organization – has been officially integrated into the armed forces.

The Conyers-Yoho amendment won’t stop Ukraine’s neo-Nazis from feeding at the US-provided trough, but, hey, it’s the thought that counts. They’ll just abandon their independent existence and blend into the official military, effectively going underground, just as they did in the last Ukrainian elections, where fascists like Yarosh won a seat in the parliament with the tacit support of the “mainstream” parties, which withdrew their candidates in his district: Adriy Biletsky, commander of the Azov Battalion, enjoyed a similar advantage. Open fascists hold prominent positions in the Ukrainian government, the military, and the police.

Vadim Troyan, the deputy leader of the Azov Battalion, is now the regional chief of the Kiev district police, and fascists have the run of the city. The perpetrators of an arson fire at a Kiev theater that sponsored a gay film festival were charged with “disturbing the peace” and let off with a light sentence – and the theater was held responsible for not providing enough security! «I think the government prosecutor and those who are prosecuted are playing for the same team,» says one activist, and this is quite true: the fascists permeate the Kiev regime from top to bottom. When gay activists announced a Gay Pride march, the Mayor of Kiev said he couldn’t – or wouldn’t – guarantee their safety and asked them to cancel it. What was an open invitation to violent thugs was accepted when dozens of Right Sector stormtroopers attacked the procession, which ended the event after thirty bloody minutes.

Raimondo viser også til en del svært urovekkende uttalelser fra det amerikanske «forsvarsdepartementet» som viser at de ikke en gang utelukker en kjernefysisk krig mot Russland.

The US is playing a dangerous game of nuclear brinkmanship. Robert Scher, undersecretary of defense, has even floated the idea of a nuclear first strike against Russia. Claiming that Russia has violated the INF Treaty by testing a banned ground-launched cruise missile, Scher laid out possible options in testimony before Congress:

Robert Scher, assistant secretary of defence for strategy, plans and capabilities, told politicians in April that one option could be to beef up defenses of potential targets of the Russian cruise missile.

“A second option could ‘look at how we could go about and actually attack that missile where it is in Russia,’ Scher said.

“And a third option would be ‘to look at what things we can hold at risk within Russia itself,’ Scher said.

Jeg vet at det er fotball-VM og snart sommerferie, men hadde det ikke vært en idé om i hvert fall noen politikere i Norge våknet av dvalen og sa fra om at dette vil vi ikke være med på?

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


3 KOMMENTARER

 1. Fra RR716 fra RAND Corporation kan en lese:

  Given that the trend in the foreign heavy MRLs (‘Multiple Rocket Launchers) is toward ranges of well over 100 km, the
  current U.S. Army MLRS family of munitions (including GMLRS, with a range of 84 km) is falling considerably behind. Additionally, the Army’s latest Firefinder radar capability could also lack the range required to find hostile long-range heavy MRLs.

  Enkelte militæranalytikere mener at de som er i front når det gjelder utvikling av hypersoniske missiler kan få et militærmessig overtak og denne typen missiler er blitt nevnt som «game changers». Trekker man inn samtidig at Russland og Kina er i front når det gjelder utvikling av hypersoniske missiler som vil være ekstremt vanskelig å detektere, så skal en ikke bli overrasket at det er noen i Pentagon eller i den politiske eliten som begynner å få kalde føtter.

  I en krigssituasjon vil den som går først til angrep ha en fordel i form av å gjennomføre et overraskende angrep og slå ut mest mulig i et første slag. Rent psykologisk tror jeg sjansen for det er størst dersom en føler seg sterkt truet, trengt oppe i et hjørne eller betrakter seg selv som militær underlegen som en vil oppveie gjennom en «first strike» strategi.

  Putin snakker ofte om at Sovjetunionens sammenbrudd skapte en geopolitisk ubalanse der noen har tatt føringen og bruker denne til å fremme sine egne interesser sammen med sine «junior»partnere. USAs planer om et rakettskjold i Europa mener russerne skaper en enda større ubalanse og som de føler truer deres sikkerhet. USAs planer har således satt fart i utvikling av missiler som skal nøytralisere og gjenopprette den balansen som russerne mener er nødvendig. Problemet her er at amerikanerne ikke lytter til russerne og ikke vil ta hensyn til deres interesser og behov for sikkerhet. Det er dette som bidrar til å øke spenningen og kan skape farlige situasjoner. Kjernen i hele saken er at amerikanerne ikke lytter til eller vil anerkjenne russernes behov for sikkerhet.

 2. Israel angrep i juli 2013 Syrias lager av avanserte missiler som de hadde kjøpt av Russland. Disse missilene ble ansett som en trussel mot en vestlig invasjon av Syria og fra Israels og de vestlige landene var derfor viktig at denne trusselen ble uskadeliggjort. Israel begrunnet angrepet i Syria med at de fryktet at disse våpnene kunne falle i hendene på Hezbollah. Det er dog lite trolig at Hezbollah var i nærheten av å få tak i disse våpnene særlig når tidspunktet tatt i betraktning med pågående diskusjon om invasjon, flyforbud, begrenset bombing av Syria osv. Trolig opererte Israel på vegne av USA eller andre i dette angrepet.

  Forholdet til Russland kan kanskje sammenlignes på den måten at USA i økende grad begynner å se Russland som en trussel mot sin egen posisjon i verdenssamfunnet. Ved å ta Russland ut i en «first nuclear strike» så vil de kvitte seg med en potensiell utfordrer til ens egen posisjon globalt.

 3. Skal man få norske politikere ut av dvalen, bør man fjerne subsidiene i stortingskantinen. Da vil det bli reaksjoner !

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.