– Nuke Russia? The warlords of Washington haven’t ruled it out

0

Justin Raimondo i Antiwar.com kommenterer vedtaket i den amerikanske kongressen om å forby støtte til og trening av den nazistiske Azov-bataljonen i Ukraina. I kommentaren gjør han også en kort oppsummering av nazistenes posisjon i Ukraina, som vil være velkjent for lesere av steigan.no, men som tydeligvis har gått norske medier ellers hus forbi:

As I reported early on, Ukraine’s ultra-nationalists – who openly utilize wartime Nazi symbols and regalia, and valorize Stepan Bandera, the anti-Soviet guerrilla leader who collaborated with the Third Reich – were the muscle behind the movement that pushed democratically elected President Viktor Yanukovich out of power. With the rebellion in the east, the paramilitary militias of the far right have been officially incorporated into the Ukrainian army: Dmytro Yarosh, the leader of Right Sector and a member of parliament, is an aide to Viktor Muzhenko, the supreme commander of the Ukrainian military, and Right Sector – an openly neo-Nazi organization – has been officially integrated into the armed forces.

The Conyers-Yoho amendment won’t stop Ukraine’s neo-Nazis from feeding at the US-provided trough, but, hey, it’s the thought that counts. They’ll just abandon their independent existence and blend into the official military, effectively going underground, just as they did in the last Ukrainian elections, where fascists like Yarosh won a seat in the parliament with the tacit support of the “mainstream” parties, which withdrew their candidates in his district: Adriy Biletsky, commander of the Azov Battalion, enjoyed a similar advantage. Open fascists hold prominent positions in the Ukrainian government, the military, and the police.

Vadim Troyan, the deputy leader of the Azov Battalion, is now the regional chief of the Kiev district police, and fascists have the run of the city. The perpetrators of an arson fire at a Kiev theater that sponsored a gay film festival were charged with “disturbing the peace” and let off with a light sentence – and the theater was held responsible for not providing enough security! «I think the government prosecutor and those who are prosecuted are playing for the same team,» says one activist, and this is quite true: the fascists permeate the Kiev regime from top to bottom. When gay activists announced a Gay Pride march, the Mayor of Kiev said he couldn’t – or wouldn’t – guarantee their safety and asked them to cancel it. What was an open invitation to violent thugs was accepted when dozens of Right Sector stormtroopers attacked the procession, which ended the event after thirty bloody minutes.

Raimondo viser også til en del svært urovekkende uttalelser fra det amerikanske «forsvarsdepartementet» som viser at de ikke en gang utelukker en kjernefysisk krig mot Russland.

The US is playing a dangerous game of nuclear brinkmanship. Robert Scher, undersecretary of defense, has even floated the idea of a nuclear first strike against Russia. Claiming that Russia has violated the INF Treaty by testing a banned ground-launched cruise missile, Scher laid out possible options in testimony before Congress:

Robert Scher, assistant secretary of defence for strategy, plans and capabilities, told politicians in April that one option could be to beef up defenses of potential targets of the Russian cruise missile.

“A second option could ‘look at how we could go about and actually attack that missile where it is in Russia,’ Scher said.

“And a third option would be ‘to look at what things we can hold at risk within Russia itself,’ Scher said.

Jeg vet at det er fotball-VM og snart sommerferie, men hadde det ikke vært en idé om i hvert fall noen politikere i Norge våknet av dvalen og sa fra om at dette vil vi ikke være med på?

KampanjeStøtt oss

Du kan diskutere artikler fra steigan.no på: https://motdagforum.no

Bruksanvisning for å bli medlem er her:
https://steigan.no/2021/03/bruksanvisning-for-a-registrere-bruker-pa-mot-dag-forumet

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


DEL
Forrige artikkelRedaktørsmuler fra maktens bord
Neste artikkelDeeyah om sin nye film JIHAD – a story of the others
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).