Redaktørsmuler fra maktens bord

1

Pressen skal være samfunnets vaktbikkje, men det er bare å klø den bak øret, gi den litt god mat og ta den på fanget, så biter den ikke. Dette vet alle som har makt. Dette skriver journalist Sven Erik Omdal i en syrlig kommentar til at Aftenpostens redaktør Trine Eilertsen deltok på møtet i Bilderberggruppa i Østerrike.

Omdal fortsetter:

Det er ingen grunn til å gå for dypt inn i de mange dårlig belagte teoriene om alt Bilderberg-gruppen skal ha stelt i stand, som euroens innføring og Tysklands gjenforening. Det meste er antakelig tankespinn utløst av hemmeligholdet. Inntil for få år siden var nemlig både deltakerliste og agenda omsluttet av den samme sekretesse som fortsatt gjelder alt som blir sagt, og hvem som sier det.

Men det er utillatelig naivt å tro at lederne for noen av verdens største konsern, statsledere og kommende statsledere setter av fire dager hvert år uten å få noe igjen. Det vet Trine Eilertsen spesielt godt, noe jeg skal komme tilbake til.

Omdal peker også på hva slags folk Eilertsen lar seg informere og oppvarte av:

Bilderbergerne diskuterer Hellas i år. Dessverre ble det ikke plass til noen representanter for den greske regjering blant de 144. Men tidligere EU-president José Manuel Barroso er der. Det samme er Jeroen Djisselbloem, Nederlands finansminister og leder for eurosonens råd. Nederlands statsminister, Mark Rutte, er der også, sammen med Finlands Alexander Stubb, som for 14 dager siden ble degradert fra statsminister til finansminister. I Aten blir disse oppfattet som den moderne apokalypsens fire ryttere. Det er ikke gjeldssanering og empati for desperate grekere de kommer til å dytte på Eilertsen i kaffepausene.

Eller disse:

Krigen mot terror står også på programmet. Da er det godt å vite at Richard Perle, kjent som «Mørkets Prins», er til stede også i år, ettersom hans innsats for å få USA og koalisjonen av de litt for villige til å invadere Irak, gjør ham til en slags grunnlegger av IS. Henry Kissinger er der også, slik at ingen kan hevde at fredsbevegelsen ikke er representert.

Ytterligere kommentarer er overflødige. Omdal har hengt Eilertsen og Aftenposten ut til tørk.

Les hele artikkelen her.

KampanjeStøtt oss

1 kommentar

 1. Her er Eilertsen svar:
  http://www.aftenposten.no/meninger/kommentarer/Hemmeligheter-under-press-8059490.html
  «Bilderberg har gitt opp mange av hemmelighetene sine. Men noen skal de få beholde.».

  Eilertsen artikkel, (hvor hun ikke avslører så veldig mange detaljer), er faktisk det mest detaljerte jeg NOEN GANG har lest om Bilderberg. At gruppa har gitt opp mange av hemmelighetene sine er nytt for meg,
  Så vidt jeg vet vet omverdenen så langt bare løse temaer og (nesten) hele deltagerlista.

  I det minste innrømmer hun at når «maktmennesker møtes på udefinerbare arenaer» er det grunn til å bli mistenkelig

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.