ABC Nyheter: Kon­gres­sen stopper støtte til Azov-batal­jo­nen i Ukraina

0

Republikanere og Demokrater enige om å utelukke det de ser som den nynazistiske Azov-bataljonen i Ukrainas offisielle nasjonalgarde, fra amerikansk opplæring.
Det er ABC Nyheter som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

En av den ukrainske regjeringens sterkeste militære kort i kampen mot de russiskvennlige utbryterne i Øst-Ukraina, Azov-bataljonen, betraktes som nynazister av Kongressen i USA.

Forrige uke fikk Demokraten John Conyers fra Michigan og Republikaneren Ted Yoho fra Florida satt en stopper i Kongressen for amerikansk støtte til den ca. 1000 mann store bataljonen, som er høyt skattet av Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov.

Da USA i mars kunngjorde at landet ville sende militære styrker til Ukraina for å drive opplæring av ukrainske styrker, erklærte innenriksministeren, ifølge The World Post, at Azov-bataljonen skulle være med på det.

Dette er samme sak som jeg tok opp her. Men ABC Nyheter kopler dette videre til to andre viktige forhold:

Ukraina var ett av tre land som i november 2014 stemte mot en resolusjon i FN som advarer mot nazisme. Norge stemte avholdende.

At høyreradikale Jarosj og hans militshær ble innlemmet i forsvaret i Ukraina, ser regjeringen i Norge på som skritt i oppfyllelsen av fredsavtalen for Ukraina, som ble avtalt i Hviterusslands hovedstad Minsk.

Les: Norge: – Viktig at høyreekstrem militsleder er tatt inn i forsvaret i Ukraina

Forrige artikkelWashington Post: CIA ger 1 miljard dollar/år till rebeller/terrorister i Syrien & Irak
Neste artikkel«En folkefiende», ikke «Et dukkehjem»
Pål Steigan. f. 1949 har jobbet med journalistikk og medier det meste av sitt liv. I 1967 var han redaktør av Ungsosialisten. I 1968 var han med på å grunnlegge avisa Klassekampen. I 1970 var han med på å grunnlegge forlaget Oktober, der han også en periode var styreleder. Steigan var initiativtaker til og første redaktør av tidsskriftet Røde Fane (nå Gnist). Fra 1985 til 1999 var han leksikonredaktør i Cappelens forlag og utga blant annet Europas første leksikon på CD-rom og internettutgaven av CAPLEX i 1997. Han opprettet bloggen steigan.no og ga den seinere til selskapet Mot Dag AS som gjorde den til nettavis. Steigan var formann i AKP(m-l) 1975–84. Steigan har skrevet flere bøker, blant annet sjølbiografien En folkefiende (2013).