ABC Nyheter: Kon­gres­sen stopper støtte til Azov-batal­jo­nen i Ukraina

4

Republikanere og Demokrater enige om å utelukke det de ser som den nynazistiske Azov-bataljonen i Ukrainas offisielle nasjonalgarde, fra amerikansk opplæring.
Det er ABC Nyheter som skriver dette. Nettavisa skriver videre:

En av den ukrainske regjeringens sterkeste militære kort i kampen mot de russiskvennlige utbryterne i Øst-Ukraina, Azov-bataljonen, betraktes som nynazister av Kongressen i USA.

Forrige uke fikk Demokraten John Conyers fra Michigan og Republikaneren Ted Yoho fra Florida satt en stopper i Kongressen for amerikansk støtte til den ca. 1000 mann store bataljonen, som er høyt skattet av Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov.

Da USA i mars kunngjorde at landet ville sende militære styrker til Ukraina for å drive opplæring av ukrainske styrker, erklærte innenriksministeren, ifølge The World Post, at Azov-bataljonen skulle være med på det.

Dette er samme sak som jeg tok opp her. Men ABC Nyheter kopler dette videre til to andre viktige forhold:

Ukraina var ett av tre land som i november 2014 stemte mot en resolusjon i FN som advarer mot nazisme. Norge stemte avholdende.

At høyreradikale Jarosj og hans militshær ble innlemmet i forsvaret i Ukraina, ser regjeringen i Norge på som skritt i oppfyllelsen av fredsavtalen for Ukraina, som ble avtalt i Hviterusslands hovedstad Minsk.

Les: Norge: – Viktig at høyreekstrem militsleder er tatt inn i forsvaret i Ukraina

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


4 KOMMENTARER

  1. Regjeringen hjemme kommer sikkert til å stille seg lydig bak USA’s stans av støtte og opplæring av Azov-gjengen. Samtidig er det lite som taler for at man vil fordømme Høyre Sektor og Dmytro Yarosh som man bare for et par uker siden var svært positive til. Både Azov-gjengen og Høyre Sektor er reinspikka fascister. Forskjellen er at de har hver sin leder. Norge gjør som USA befaler, som vanlig.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.