Tallet er ikke 10.000, det er 16 millioner!

47
Syrisk flyktningeleir i Jordan

De siste dagene (mai 2015) har handlet om tallet 10.000. Politikere som ønsker å framstå som gode og menneskekjære sier 10.000. Både de og alle mediene som går i takt later som om dette handler om flyktningekatastrofen i Syria. Men ikke en eneste av disse humanistiske politikerne har sagt et eneste ord om å stoppe krigen i Syria. Det er et nedverdigende spill for galleriet, og i mens dør folk i hopetall og nye hundretusener flykter fra imperiets kriger. Bare krigen i Jemen, som ingen i Norge protesterer mot har drevet 500.000 på flukt. Uten at menneskevennene sier et ord.

Syrisk flyktningeleir
Syrisk flyktningeleir

Hvorfor flyktningekatastrofe?

Vi ser hjerteskjærende scener fra Middelhavet og fra havet rundt Indonesia. Båtflyktninger i titusentall våger livet i noen vrak av noen båter. Menneskesmuglere gjør stor forretning og tusener av flyktninger dør. Klart vi ønsker å gjøre noe! Men for å gjøre noe må man prøve å skjønne problemet. Flyktningekatastrofen er ingen naturkatastrofe. Jo, det har begynt å komme klimaflyktninger, og dem vil det bli mange flere av, men når vi snakker om de store tall er forklaringen mye enklere. Tallenes tale er helt klar! Ved utløpet av 2013 regnet FNs flyktningeorganisasjon med 16,7 millioner flyktninger. Fem millioner av dem var palestinere. Blant de øvrige 11,7 millioner kom 58% fra fire land: Afghanistan, Syria, Somalia og Irak. Siden da har tallet på flyktninger fra Syria økt, og FN regner med ca. 4 millioner flyktninger i tillegg til 6,5 millioner internt fordrevne. Saudi Arabias krig mot Jemen, som er støttet av USA, og som Norge ikke har protestert mot, har i løpet av et par måneder drevet 500.000 på flukt intrent i det landet. Det er altså sionismen og den amerikanske imperialismen som er de fremste årsakene til dagens katastrofale flyktningesituasjon. Verdens flyktningeproblem handler først og fremst om de krigene våre allierte fører, til dels med direkte støtte og deltakelse fra Norge.

Hyklerske politikere

De politikerne som har løpt som en lemenflokk gjennom radio- og TV-studio for å forsikre om sin omsorg for flyktningene støttet alle sammen uten unntak Norges krig mot Libya, som har bidratt vesentlig til den humanitære katastrofen som utspiller seg i Middelhavet. Og de er fortsatt tilfredse med Norges bombing av Libya! Likevel vil de at vi skal se på dem som menneskekjære humanister.

Norge deltar i krigen i Afghanistan og har støttet USAs krig i Irak, som har splittet opp og ødelagt landet til det ugjenkjennelige. Og vi støtter jihadistenes krig i Syria, som har ødelagt og nærmest totalrasert et land som riktignok var et diktatur, men som var velfungerende og etter måten trygt. Det er ene og alene krigen mot Assad som har skapt flyktningekatastrofen i Syria.

Irak og Syria, det er den menneskelige sivilisasjonens vugge. Det var der jordbruksrevolusjonen hadde sitt gjennombrudd. Det var der byene, matematikken og den avanserte handelen oppsto. Området har opplevd utallige kriger, men ingen så totalt ødeleggende og hensynsløse som dem som er styrt fra Pentagon og Det hvite hus.

Hjelpe dem hvor?

De menneske- og bombekjære politikerne diskuterer heftig om «vi skal hjelpe dem her eller der». Men ikke en av dem, ikke en eneste en, sier at vi må stoppe disse krigene. Jeg ser det som hevet over enhver tvil at syrere ønsker å leve i Syria. USAs, Saudi Arabias og andre oljediktaturers støtte til jihadistkrigen i Syria gjør dette umulig for stadig flere mennesker. Tyrkia og Israel bidrar på sin måte til å holde nedslaktninga i gang. Men se nå å få stoppet dem, da!

Arbeiderpartiet, partiet som gikk i spissen for å ødelegge Libya, vil skåre valgkamppoeng på å kreve 10.000 syriske flyktninger til Norge, men vil for all del ikke ta avstand fra Vestens ødeleggelse av Syria. FRP, som også helhjertet har støttet de samme krigene, snakker salvelesfullt om å hjelpe dem der de er. De har et poeng naturligvis, men den aller viktigste hjelpen vi kan gi er å få stoppet de imperialistiske krigene, og det er ikke FRP med på.

Kristelig folkeparti, Venstre og SV er jo ikke noe bedre. De støttet alle tre helhjertet den forbryterske krigen mot Libya, og de har ikke lagt to pinner i kors for å bekjempe ødeleggelsen av Syria.

Medienes rolle

Og ingen journalister ødelegger festen med å stille kritiske spørsmål. Samtlige medier lar politikerne gjennomføre dette nedverdigende sirkuset, og ikke et eneste mikrofonstativ klarer å vise at keiseren ikke har noen klær på. De får det til å se ut som om det hele handler om tallet 10.000, som dessuten alle nå vet ikke blir 10.000. Men ingen av dem spør: Hvofor gjør dere ingenting for å stoppe disse krigene som gjør folk til flyktninger? Hvorfor støtter dere disse krigene som gjør folk til flyktninger? Ingen stiller slike spørmål. Og så sier man at vi har en «våken presse».

 

——————

 

Hvis du liker denne bloggen og ønsker å hjelpe til med å spre den til flere, så går det an å gi en stor eller liten gave via PayPal.

KampanjeStøtt oss

Du kan abonnere på steigan.no her. Det koster ingenting.

Men hvis du vil være med på å opprettholde og styrke vår kritiske og uavhengige journalistikk, kan du også gjøre det:

Vipps: 116916.

Eller du kan betale inn på Mot Dags støttekonto: 9001 30 89050 – eller gå inn på vår betalingsordning.


47 KOMMENTARER

 1. Hykleriet har nådd et høyt nivå. Men slik har det vert helt siden Gerhardsens beryktede Kråkerøy tale. Fra det tidspunktet ble norske politikere ukritiske tilhengere av Imperiet. En direkte refleks av tilstanden «over there». Utsagnet «Den som ikke er med oss, er mot oss» ble i virkeligheten satt ut i livet den gang. Siden har det fortsatt i samme duren. Ikke bare støttes massemord på folk i andre land. De har også gått til angrep på uføre, arbeidsledige og fattigfolk her hjemme. Det ideale samfunn er for dem USA og EU. Du har så rett så rett Steigan! Fortsett å vise verden hvordan virkeligheten egentlig ser ut!

  • Og i mens kan vi glede oss over den rørende «omsorg» politikerne viser i sin iver og konkurranse om hvem som vil ta hit flest flyktninger (som om det skulle løse noe som helst). Sogar klarer enkelte av disse såkalte «politikerne» å dra fram den hodeløse og stupide innvandringspolitikken (eller mangel på sådan) som Sverige har praktisert som et «eksempel til etterfølgelse»!

  • Takk, Halvor. Jeg skal følge opp. Og så skal jeg gå til ønskebrønnen og ønske meg ei venstreside som har baller til å avsløre dette hemningsløse hykleriet.

 2. Meget god artikkel av Pål som tar det grunnleggende i denne saken. Norske politikere driver bare med overflatekrusninger uten betydning for virkeligheten, de driver med en hjerteløs ansvarsfraskrivelse der de nekter å gå inn i en analyse av krigene i Midtøsten. De ser på at Norges allierte masseproduserer flyktninger i hundretusener uten å komme med et ynkelig lite pip

 3. Mycket bra! Artikeln stämmer också in på Sverige, med två undantag: 1) I Sverige har man beslutat att ta in 80 000 per år de kommande fem åren. Lika många som hela Göteborg alltså. 2) Det «högerextrema» partiet Sverigedemokraterna är inte krigsbenägna. Det var det enda partiet som röstade Nej till att bomba Libyen till pulver. Men så kallas de också för Nyfascister av Sveriges statsminister; Stefan Löfven, socialdemokrat.

 4. Hva er det som er moderat med dagens politiske tyngdepunkt på Storting og i regjering?

  Er det feil å kalle Erna Solberg for ei morderhore? Eller er det bare ubrukelig språkbruk, ettersom det er så avvisende og så ekskluderende, at det ikke fungerer for å ha en fortsatt dialog?
  Eller er det bare at man ønsker sannheten var bedre?

  Apropos de nye 300-400 millionene til Ukraina Juntaen.

  • Jeg har lenge lurt på om jeg skulle kalle disse politikerne for prostituerte, men jeg har kommet til at jeg vil la det være. Det kan oppfattes som om jeg rakker ned på de prostituerte, hardt prøvde kroppsarbeidere som de er.

 5. Den gang må jeg bare takke deg for den mening du bringer til offentlighet. Det er ikke mange slike i Norge. Men Jeg vil tilføye noe som du , par vane, ikke snakker om . Det er alle folkegruppene som verken er araber eller jødisk, disse to gruppene har i media helt konfiskert eksistensen har hundrevis av millioner som lider av vestens medvirkningen med gjerningsmennene av folkemord som foregår litt over alt der vesten hadde en gang kolonier.
  Vesten har klart sine interesser ved å holde kaoset vedlike i afrika.
  Forgi uke var det vesten , skjult bak en vassal og FN som iscenesatt en «fredsavtale » mellom Mali og….Mali, ettersom den parten som var i opprør (Azawad folket) ikke ble invitert. De inviter kun en liten delegasjon de hadde korrumpert på forhand til å delta i teatre stykker iscenesatt av Frankrike. En fred avtale som FN og Frankrike triumfert til tross for at tuaregene hadde sakt sitt ,nemlig at avtalen som er skrevet i Alger ikke er godkjent av tuareg folket.
  I går viste tuaregene at de var alvor i sin advarsler . Kampen mellom tuaregene og Malisk militærstyrker begynte på nytt. Mange tuareg sivile er drepte under kampene.
  Den franske utenriksminister, har igjen oversett tuaregene og fordømmer angrep på maliske okkupasjon styrkene. Aldri Frankrike har presentert noe som helst kondoleanser til alle de menneskene den maliske hæren tok live til.

  Her er en rask oversettelse av Fabius i sitt neo kolonial verk

  «Frankrike fordømmer angrepet begått den 18. mai i regionen Timbuktu, som kostet livet til tre maliske soldater. Vi tilbyr våre kondolanser til familiene til ofrene og til de maliske myndigheter. Våpenhvilen er avgjørende for fredsprosessen å sette et varig slutt på krisen i Mali. Frankrike minner om at FNs sikkerhetsråd er klar til å ta individuelle sanksjoner mot de blokkerer freden. Vi oppfordrer representanter for bevegelsene i Azawad å fortsette sitt engasjement for fred , de vitnet initial avtalen for fred og forsoning i Mali 14. mai, og nå inviterer vi dere til å signere denne avtalen så snart som mulig.»
  http://www.diplomatie.gouv.fr/fr/dossiers-pays/mali/la-france-et-le-mali/evenements-19439/article/mali-attaque-contre-l-armee

 6. Du traff spikerhodet denne gangen også, Pål. Det jeg synes er mest skummelt omkring disse temaene er den programmerte oppførselen til de vanlige mediene, som du så riktig påpeker, ikke engang antyder at disse krigene faktisk kunne vært stanset. Goebbels ville nok applaudert det dagens maktelite har klart å manipulere frem i dagens USA og europa. Mildt sagt frustrerende at disse logiske tingene ikke lar seg reflektere over i de hensynsløse politikerhorenes hoder. Mitt inntrykk er at kunnskapen fra Wilhelm Wundts forskning på 1800-tallet har blitt brukt av kyniske krefter til å etablere en allmenn oppfatning, gjennom skoler og undervisningsinstitusjoner, av at vi alle skal løpe statens ærender og utvikle oss til å bli lydige arbeidsmaur som gjennom hele våre liv løper i det korporative hamsterhjulet.

 7. Hei. Jeg leste innlegget med stor interesse, men synes jeg enser en viss selvmotsigelse. På den ene siden kritises Nato’s operasjon i Libya (den stoppet «krigen»), men på den annen siden ønskes det at «noen» stopper krigen i Syria. I så fall hvem skal gjøre det? Og på hvilken måte?

  • NATO ødela Libya og Ga frie hender til jihadistene som nå kontrollerer store deler av landet. I Syria er det NATO og oljediktaturene som har skapt krigen og holder dem i gang. USA kan stoppe denne krigen, ved å kvele leveransene av våpen og penger. Og de kan bidra til en forhandlingsløsning, men da må de samarbeide med Assad og Russland.

 8. Kvoteflyktningene fra Syria er ingen vinnersak i kommunevalget. AP har falt på meningsmålingene fra samme stund som de lanserte ideen om å ta i mot 10 000 ekstra kvoteflyktninger fra Syria. I en kommentar til denne utviklingen kommer Audun Lysbakken med dette idealistiske utsagnet: «Det er viktig nå at venstresiden ikke blir så redd for miste velgere til Frp, at vi ikke står opp for det vi mener, sier SV-leder Audun Lysbakken.». Tilsynelatende er økt tilstrømming av flyktninger utpekt til den saken som representerer SVs sjel.

 9. Er det ingen som ser årsaken ?? Like mange kriger i verden som det finnes religioner….Blanding av religion og politikk er den største faren, og har alltid vert det. Ser også at ingen tør skrive om dette. Dette vil bare fortsette helt til en eller annen religion får overtaket over en tid. Og så er det på «n igjen. Er vi blitt helt historieløse .

  • Religion spiller en rolle, men den virkelige makta ligger hos kapitalen, og kapitalens menn bruker religionen for sine formål, for eksempel til å få folk til å drepe hverandre.

   • Jeg tror det er svært viktig det du skriver.
    Religion er et sterkt verktøy for å samle folk, for å kunne mobilisere til kamp når det er nødvendig. Som også frimureri og kapital-klubber over landegrenser.
    Legger man til styring over det økonomiske systemet, viser historien at dette kan brukes som en svært farlig kombinasjon.
    «De som styrer det økonomiske systemet styrer politikken, lokalt og globalt», er mer enn en frase.

    Dessverre kan det virke som om alle i vårt samfunn er infisert med pengetenking ( for ikke å nevne rente/rentesrente), som gjør at vi ikke ser at penger kun er byttemidler (uten egenverdi) for en nasjon. Og at det er nasjonens (ledige) arbeidskrefter som er en nasjons gull. – Og at en nasjons viktigste marked er eget hjemmemarked.

    Jeg har holdt meg unna bloggen din en stund fordi jeg ikke liker sensur eller at artikler retusjeres bort. En fri presse er vår eneste mulighet slik jeg ser det. Da bør vi også tåle forskjellige meninger og historie-tolkning.

    Men du milde & sterke for noen gode analyser du har. Hatten av.

   • Religion er bare et av redskapene. Det er alltid en hersker som hisser opp religiøst hysteri for å fremme ‘egne interesser’. Etter at han/hun er overtalt av kapitalistene…

 10. Du skriver om krigen I Libya. NATO/vesten gikk inn for å få slutt på nedslaktingene. Det mener du er galt. Flyktningene fra land I Afrika blir plaget av sine egne ledere og militsgrupper. Hvem vil du skal gå inn og stoppe dem. Russland og Kina bør nå vise ansvar??
  Det samme I Syria. Her er det landets leder, IS og andre militser som kjemper på mange fronter. Hvem skal hjelpe de internt fordrevne og flyktningene Pål Steigan? Nato og USA vil garantert få kjeft fra deg bare de tenker tanken. Igjen er det Russland, NordKorea og Kina som må vise ansvar ??

  • Det var ingen nedslaktinger. Dette var bare propaganda for å få folk som deg til å støtte krigen. Nedslaktingene begynte for alvor da NATO bpmbet Gadaffis styrker slik at islamistene fikk frie hender, blant annet til å slakte svarte afrikanere. I Syria var det ikk Assad som startet krigen, det var vestligstøttede grupper, først og fremst jihadister. Problemet for deg og de fleste nordmenn er at norsk presse er så pro-USA at den ikke gir faktisk informasjon som ikke passer Washington.

 11. Menneskebestanden vokser med 230 000 individer hver dag, netto. Kan det tenkes at befolkningsveksten i seg selv kan være den grunnleggende årsaken til fenomener som trengsel, krig, vannmangel, matmangel og kamp om knappe ressurser? Er det i så fall underlig at mange mennesker — og kanskje stadig flere i årene som kommer — drives på flukt?

  Det er selvsagt tabu å nevne overbefolkning. Det er et fy-ord som selv ikke MDG griper i med ildtang. Alle mennesker har jo «krav» på å få barn, og alle skal helst få så mange barn som mulig, for å sikre oss nok økonomisk vekst i fremtiden, nok skattebetalere, nok innbyggere i alle kommuner, store nok bonuser til alle de verdiskapende banksjefene som er så produktive og samfunnsnyttige.

  Jeg lurer på hvor mange år som må gå før det blir lov å snakke om overbefolkning. Jeg lurer på hvor mange ressurskriger, vannkriser, religiøse fundamentalistiske bevegelser, terrororganisasjoner, hungersnødtilfeller og andre katastrofer vi må oppleve — før noen ser sammenhengen mellom disse fenomenene og overbefolkning.

  • Ja, jeg vet at over førti prosent av all menneskemat blir kastet før den blir spist, jeg vet at ressursene er urettferdig fordelt, og jeg vet at det per i dag sikkert finnes mer enn nok ressurser til å brødfø minst ti milliarder mennesker. Men er det virkelig trolig at ressursfordelingen blir så mye mer rettferdig i årene som kommer? Og er det gunstig med et tosifret antall milliarder mennesker på planeten, når vi vet at vi allerede, med «bare» 7.3 mrd. av oss, utrydder 200 arter per dag? Er det da humant, altruistisk og snilt å skape enda flere mennesker som tvinges til å leve i denne verdenen, hvor det er den sterkestes rett som gjelder?

   Kanskje det er lurt å ta en alvorsprat om overbefolkning. Hvis det noensinne blir lov.

   • Bare glem det. Jeg har diskutert nok med både privatfolk og store organisasjoner, til å vite at de vil ikke innse problemet.
    Det er ganske tragisk hvordan de fleste menneskelige problemer i dag kan relateres tilbake til det at vi er for mange.

    Men når du poengterer dette, og backer det opp med fakta, ja da skal det løses på et annet sett. Min konklusjon er at dette er et så stort problem, og det er så vanskelig å gjennomføre at de fleste reagerer med å ignorere det. Det blir litt som å forestille seg hvor mange stjerner det finnes. Til slutt orker ikke hjernen å tenke på det, og da er det lettere å være «blissfully ignorant».

    Vårt største problem noensinne, er at vi har en mental tilstand som forteller oss: ekspansjon = suksess
    Denne lille formelen er hele nøkkelen til vår elendighet. Vi ekspanderer bedrifter, folkemengder, hus og begynnelse, landegrenser, religion, penger….. og vi tror dette er bra.
    Problemet er at dette er den mest destruktive tankegangen som finnes, fordi vi ekspanderer oss til utryddelse.
    En gang må det si stopp.

  • Tullet/mytene om «overbefolkning i verden», burde få den plassen det fortjener; som et verktøy for å skape oppgitthet og frustrasjon i «verdensamfunnet».
   Hver nasjon bør holde orden i eget soverom og hage. Der landets befolkning selvfølgelig må stå i samsvar med (basis) produksjon av mat og fornybar energi. Ikke noe «verdenssamfunn» kan/bør ta over denne viktige oppgaven i en nasjon.
   Alle nasjoner har denne muligheten. Men da er viktig at vi skiller mellom penger, reelle materielle verdier , og ser at arbeidskrefter er en nasjons gull. Med dagen teknikk/teknologi og kunnskaper om riktig matproduksjon kan hvert menneske og nasjon – med betydelig kortere arbeidsinnsats/arbeidstid enn i dag, lett produsere mer enn det ønsker å forbruke.
   Men noen ser ut til å ønske frustrasjon og oppgitthet i arbeidet for En verden/En leder.

   • Da bør jo Norges befolkning halveres. Ettersom vi bare produserer omtrent halvparten av det vi spiser. Og lar Røkke fiske opp fisk utenfor Vest-Sahara bl a

    • Selvfølgelig burde vi holde et nødvendig regnskap over mulig og ønsket befolkningsstørrelse i samfunnet Norge, som i andre land. Og om nødvendig halvere antallet på sikt, hvis vi ikke har mat og fornybar energi nok.
     Noe annet er vel forunderlig?
     Men hvis vi regner med utmarksbeitene våre og fisken i nærområder, så holder nok dette til minst dagens befolkning. Men vi må antagelig legge om kostholdet.
     At vi lar Røkke eller andre rov-kapitalister fiske opp maten utenfor andre nasjoners kyst, er jo overgrep og krig mot andre nasjoner. Men så kan vi jo støtte «fattige Afrika» med vestlig valuta så landene der kan bygge sine nasjoner (som kopi av vestlige land.)
     Som en annen skrev her inne: Moral er viktig for vesten. Dobbeltmoral er dobbelt så viktig.

 12. Jeg har ikke satt meg nok inn i noen av de konfliktene eller regjeringens handlemåte og planer som det refereres til her, men jeg tørr påstå at Norge uansett ikke kan klare å stoppe krigen i Syria. Er ikke bare å ringe eller troppe opp med blomster og konfekt hos is å spørre om de vær så snill kan slutte å skyte. Is må bekjempes og jeg er redd krig er eneste måten siden de er så hjernevaska og ikke klarer å snakke for det de står for. Er forferdelig tilstander der, og hadde det vært opp til meg så kunne alle flyktningene som trenger det kommet hit, så jeg er enig i at Norge ikke hjelper til nok med å ta i mot flere flyktninger, men resten er jeg ikke enig i, for det er utenfor Norges makt…

  • Det er i Norges makt å anerkjenne den syriske regjeringen som representant for folket i Syria. Assad har overveldende støtte blant sine egne. Det er i Norges makt å ta opp i NATO den støtten Tyrkia gir til terroristene. Det er i Norges makt å ta opp i FN den støtten Saudi Arabia og Qatar gir til terroristene og som skaper hundretusener av flyktninger.

   • Nettopp. Jeg ønsker også at så mange som mulig boikotter fotball vm i Qatar. Fantastisk bra beskrivelse av realitetene av Steigan

 13. Og nå vil EU og NATO inngå et nærmere, dog uspesifisert, samarbeid; det betyr vel da at NATO skal bombe og intervenere mens EU skal åpne grensene (angivelig for å avhjelpe en aldrende og minkende befolkning i europa), et veritabelt Hydra-monster av kapitalister og globalister med andre ord.

  «There is always going to be a problem [no matter] how you manage this situation but much of this is about the political management as much as anything else.Because we know that economically the EU has an aging population. It has a demographic crisis ahead. Over the next 20-30 years we will as a continent need more migrants. And so we have an alternative here, we can manage this situation to our own benefit ultimately or we can keep putting up these barriers and creating the illegal regular flows which thenmake people more anxious, they create these opportunities for ISIS and others involved… And they also do exactly what you are suggesting, which is creating more anxiety and xenophobia in the public. So we have to have a different narrative on migration. We have to explain to people the reasons why we have people coming across the Mediterranean and the fact that actually in the longer term we are going to need those people to fill the gaps in our own labor market. We are going to benefit from those people and that’s not the story we are hearing at the moment.»

  http://rt.com/op-edge/258317-european-commission-migrants-policy-libya/

  «The EU and NATO are different kinds of organizations, but they share values and concerns in the times of crisis, the EU foreign policy chief Federica Mogherini said Thursday.

  Speaking on the second day of the NATO foreign ministers meeting in Turkey’s southern Antalya province, Mogherini said: «We are obviously different in nature and in our approaches to crisis, but we share values and concerns in these times of crisis.»

  Saying the EU is aware of the need to increase its capacity to respond crisis, Mogherini said: «What is extremely important for us is close coordination on all different levels, in all the different areas of concern when it comes to intelligence sharing, when it comes to the new kind of threats that we are facing.»

  Mogherini said there are challenges that unite the EU and NATO, and she added: «We value cooperation.»

  «As I said, we are different but we can be complementary in some cases, in some areas and in some actions,» said Mogherini.»

  http://www.aa.com.tr/en/politics/509701–eu-and-nato-different-but-complementary-eu-official

 14. Bra Steigan, men utsagnet: «Jeg ser det som hevet over enhver tvil at syrere ønsker å leve i Syria. » tror jeg er feil. Det er nok svært mange Syrere og andre som vil til vår honningkrukke.

 15. Steigan, du nevner i ingressen at ingen såkalt humanistiske politikere (i Norge) har snakket om å stoppe krigen i Syria.
  Hvordan ser du for deg at norske, eventuelt vestlige politikere skal stoppe krigen i Syria?

  • Hei
   Jeg vil sitere kommentaren fra Roald Aune:
   «Det er i Norges makt å anerkjenne den syriske regjeringen som representant for folket i Syria. Assad har overveldende støtte blant sine egne. Det er i Norges makt å ta opp i NATO den støtten Tyrkia gir til terroristene. Det er i Norges makt å ta opp i FN den støtten Saudi Arabia og Qatar gir til terroristene og som skaper hundretusener av flyktninger.»
   Det går an å stevne sponsorene til krigen for den internasjonale krigsforbryterdomstolen. Norge kan slutte å selge våpen til sponsorstaene og gå sammen med andre land om straffetiltak som rammer denne virksomheten. Norge er et lite land og «vår» makt er ikke all verden. Men vi kunne ha gjort en hel del. I stedet har Norge ved den rødgrønne regjeringa (ført videre av den blå) at det er opprørerne som er de legitime representantene for det syriske folket.

 16. Litt av problemet som jeg kanskje føler du ikke dekker helt her, er jo at det er mye problemet at Russland har satt seg imot inngripen i Syria, før det hele gikk skikkelig til helvete, de er også fortsatt med på å trenere alt arbeid som foregår i Syria. Hvorfor og hva slags motiver de har for å gjøre dette skal jeg ikke gå inn på, jeg er ikke en ekspert på området, men man kan jo tenke seg at det er primært eksport interesser inne i bildet. Ellers godt skrevet!

 17. Er helt enig med deg! Vi må ikke glemme at Norge er et lite land i den store sammenhengen. Vi står i mellom hovedsakelig 3 blokker: Nato, Russland og EU. Så, så veldig «fri» er vi i grunnen ikke. Vi er også avhengi av disse tre. Du har en blogg som en hver kan lese. Selv om den er ny for meg. Uten folkets bevisstgjøring blir vi jo som kjent ikke annet enn en gemen hop. En spire her og en spire der kan forhåpentligvis også gi grunnlag for spredning både her og der. Du burde ha fått med et innlegg eller to fra bloggen din i leserspalte eller ellers i en av landets store aviser. Budskapet / ene dine burde helt klart blitt belyst. Samt gjort mere kjent.

 18. Det ble ikke nevnt at Assad ville ha full kontroll, og begynte å la sitt parti og sine folk få styringen i Syria. Det ble ikke nevnt at Vesten ikke kom noen vei i FN, da Russland og Kina stemte i mot. Og så ble det borgerkrig av det. Russlands rolle i Syria er ikke nevnt med ett ord. Blir ikke dette en forenkling?
  Israel har såvisst en rolle i dette, men situasjonen i midtøsten er da altfor kompleks til å få en så sorthvit forklaring. USA invasjon i Irak var en forferdelig og ødeleggende handling, selvsagt.
  Jeg skjønner at Vesten skulle latt Gadaffi holde på å slakte egen befolkning. Jeg må lære å forstå at dette ville vært best.

LEGG IGJEN EN KOMMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.